Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Dominika11 10:40, 08 cze 2016

Róze i lilie boskie. Cudnie wygladają
Mirka 12:50, 08 cze 2016

JulkAd napisał(a)
Róże
żółta pnąca do ścięcia miała być, ale tak zakwitła, że aż żal...szkoda, że raz

Fajnie że już jesteś Dlaczego tak piękną różę chcesz wycinać ?No chyba ze jej nie lubisz
JulkAd 14:51, 08 cze 2016

Kindzia napisał(a)
ND dadzą czadu dopiero w przyszłym roku, ukorzenić się muszą, liście mają ładne, zdrowe, będą z nich ludzie
Barkarole i Candlelight jak najbardziej w normie w pierwszym roku. Moja młodziutka Barkarolka ma teraz dwa pąki i tak ma być. Twoja Candlelight już baciory wypuszcza, dobra jest. Wcale się nie masz czym martwić. Dobrze rosną. Nawiozłaś na wiosnę? Jeżeli nie, to po kwitnieniu nawieź Azofoską, tak po pół garści pod każdą młodą. Troszkę po wierzchu rozgrzeb i zagrzeb z powrotem. Będzie gut. Jeżeli nawoziłaś wiosną, to teraz daj jakiegoś nawozu do róż. I nic więcej. Róża się korzeni głęboko, jak będziesz za często nawozić to się rozleniwi i w rezultacie słabsza będzie. Róże nawoź tylko dwa razy w sezonie. Jak ruszą na wiosnę, po przycięciu (Azofoska) i drugi raz po pierwszym kwitnieniu (gnojówa z pokrzyw albo płynny nawóz do róż, znaczy się do rozpuszczenia też).

Żółta dała czadu!!! Piękna jest!!!

Co tak pusto koło ciurkadełka? Miałaś tam coś przecież, a teraz gołą ziemię widzę...

Buziaczki

No to mnie uspokoiłaś z tymi różami i z nawozem też tak zrobię...nawoziłam tylko rosahumusem, bo ciut się bałam że młode i, że nie bardzo, ale jak uważasz, że azofoska im nie zaszkodzi po kwitnieniu to koniecznie dostaną

Żółta dała czadu owszem, ale też uciachałam jesienią jedną gałąź i wypuściła dwa baty długie, więc je poprowadzę niżej i może jeszcze pociechę z niej będę miała... nadal kwiaty mnie nie powalają na kolana, ale jest ich sporo...poza tym zrobiłam eksperyment, ścięłam później powojnika i zobaczymy czy zakwitnie, no i kiedy?...w ubiegłym roku zgrał się z różą... w tym ma zielone pędy, a pąków nawet nie widać...hm trudno

Pusto przy ciurkadle?...rośnie hortka ogrodowa i kwitła azalia na fioletowo, obok po lewej faktycznie nie ma zbyt wiele. Tam zielenią się od Ciebie marcinki i rośnie szpalerek buksików...koniecznie do przesadzenia w tym sezonie, więc trzeba przy kredkach usiąść
Tutaj fotka tylko z bliska

cieszy, bo ogrodowych nie okrywałam, a wszystkie zakwitną...nawet ta, którą mi Kora złamała ze dwa razy i ja też ze dwa

a tu sprawczyni z nieodłącznym swoim gadżetem

JulkAd 15:54, 08 cze 2016

Dominika11 napisał(a)
Róze i lilie boskie. Cudnie wygladają

Róże coraz bardziej mi się podobają...przekonują mnie do siebie...i jeszcze nie powiedziałam ostatniego zdania

tutaj mała Roxy wczoraj i dzisiaj przed chwilą

JulkAd 15:59, 08 cze 2016

Mirka napisał(a)
Fajnie że już jesteś Dlaczego tak piękną różę chcesz wycinać ?No chyba ze jej nie lubisz

Tu Mirko nie chodzi czy ją lubię czy nie...ładnie pachnie, delikatnie, najpiękniej wygląda w pąkach tuż przed rozkwitem, jak już kwiat otwarty to nie zachwyca. Nadrabia ilością kwiatów i szkoda, że tylko raz, bo po prostu zabiera miejsce takim, które mogłyby kwitnąć dłużej

P.s: nie dzwoniłaś, nie przypomniałaś o hostach? Już masz dosyć?
AsiaK_Z 17:20, 08 cze 2016

Fajna ta Twoja piesa Róże dają czadu, żółta jest po prostu mega

U mnie burza się zaczyna. Muszę kurka przeczekać. Biednemu zawsze wiatr w oczy, no
gierczusia 20:09, 08 cze 2016

Noooo jak dobrze Cie widziec ..nie uciekaj nam juz plissss ... Powiedziala..sama wagarujaca
Roze...powalajace serio ... nic innego mi nie pozostanie, tylko wykonac..hhmmm.telefon do Przyjaciela czyli do Kindzi ja jednak bez rozy w donicy nie wytrzymam , bo moja giardine ukatrupilam , fiesz ? kupie nowa i założę,ze..jest dwuletnia otttt co

Buzioki i sciskam mooocno
Czy Ty bedziesz u Kindzi ??
JulkAd 21:30, 08 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Fajna ta Twoja piesa Róże dają czadu, żółta jest po prostu mega

U mnie burza się zaczyna. Muszę kurka przeczekać. Biednemu zawsze wiatr w oczy, no

Piesa nie najgorsza....cieszy mnie, że nie kopie w ogrodzie i nic w domu nie pogryzła. Ma swoje humory, ale kto ich nie ma ....burza i u mnie się zbliża i dobrze by było, gdyby deszcz z tego był, bo przed chwilą jeden zbiornik do końca opróżniłam.
JulkAd 21:36, 08 cze 2016

gierczusia napisał(a)
Noooo jak dobrze Cie widziec ..nie uciekaj nam juz plissss ... Powiedziala..sama wagarujaca
Roze...powalajace serio ... nic innego mi nie pozostanie, tylko wykonac..hhmmm.telefon do Przyjaciela czyli do Kindzi ja jednak bez rozy w donicy nie wytrzymam , bo moja giardine ukatrupilam , fiesz ? kupie nowa i założę,ze..jest dwuletnia otttt co

Buzioki i sciskam mooocno
Czy Ty bedziesz u Kindzi ??

No wagary ja rozumiem i sama nie miałabym nic przeciwko kilkudniowym, ale wiem że przegięłam, o mały włos by mnie na stałe nie wypisali

Róże piękne, ale fiesz, że nadal się ich boję? Właśnie takich sytuacji jak z Twoją Giardine, ale pomysł z nową jak najbardziej kuszący.....nie poddawaj siem

Zlot u Kasi mnie kusi, ale sama nie pojadę ....jak znajdzie się ktoś z moich stron to chętnie, do Wrocławia też pociągiem mogłabym dojechać...no zobaczymy
Kindzia 09:20, 09 cze 2016

Korcia jak zawsze zawadiacka Jakoś mi tam coś brakuje...może byś buksikowy żywopłocik tam posadziła? Elegancko będzie. A u Was sadzonki żywopłotu takie wypasione po 1,50 kupowałam, to za nieduże pieniądze byś od razu efekt miała. O tu, zieloną krechę Ci zrobiłam. Zobacz.

U mnie bardzo wygląd skarpy zyskał jak obwódkę z buksików posadziłam.

Może tam irysków chcesz? Mam niebieskie bródkowe i syberyjskie, mogłabyś sobie ode mnie zabrać. Teraz byś tam trochę koloru miała, a one praktycznie bezobsługowe są.