hej Asiu
zawciąg nadmorski , irga dziewczyny mają rację
ale trawki nie znam
śliczne różyczki
a żywopłot wyrównaj :0
aż poszłam zobaczyć na swój na fotach i w szoku się nalazłam że przez rok mi tak urósł heheh (dzięi tobie widzę że cos juednak u mnie rośnie)
Teraz dojrzałam ze Ty opisałaś wszystkie roślinki. A ja tylko potwierdzenie irgi zobaczyłam.
Z ta trawa mnie zmartwiłaś. No nie lubię niekontrolowanego panoszenia się roślin. Hmm, muszę się zastanowić nad jej losem.
To bordowe to nie jest czasami perukowiec? Ostatni Ania-Makao podała mi nazwę. Rośnie toto u mnie właśnie ale liście jakby trochę inne.
Z tymi różami to niezły numer. Ja je w zeszłym roku, jak się wprowadziliśmy, obciachalam do samej ziemi. Nie podobały mi się bo takie rozlazłe i zaniedbane. Mialam je wywalic a one w tym roku tak poodbijały ze każda kolo metra ma Żywotne dziewczyny
Dawaj foty swojego żywopłotu bom ciekawa jak szybko toto rośnie. tez masz ligustrowy?
Na tą trawę jest prosty sposób - wsadź ją w plastikową donicę i zadołuj w ziemi. Tylko żeby donica miała dziurki. Donica ograniczy jej rozrost a jak ci się koncepcja zmieni to łatwiej ci będzie ją przesadzić albo w ogóle wyciepać.
To bordowe to niestety nie jest perułkowiec. To na 100% roślina jednoroczna. Perułkowiec ma zupełnie inne liście, bardziej grube, okrągłe i błyszczące.