Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dla odmiany czas na zmiany... 09:48, 10 maj 2016

Do góry
dla Marty...chodzi o te rozczochrańce

pewnie wyrównać górę...a boki?...powinny się zagęscić?...tak?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:48, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Jak ślicznie
Co to za niebieski kwiatek ?
Kraina Czarów w fazie projektów 09:46, 10 maj 2016

Do góry
A oto krótki upadate po zimie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:44, 10 maj 2016

Do góry
Buk pospolity - Fagus sylvatica 09:42, 10 maj 2016

Do góry
witam. na targach zakupiłam sobie buka szczepionego na pniu. poinformowano mnie tylko że to buk fontannowy a chciałam kupić purple fountain więc pomyślałam że to ten. dopiero w domu uzmysłowiłam sobie że purple fountain rośnie kolumnowo a mój szczepiony na pniu jakby parasolkowato. obawiam się że to pendula której bym nie chciała bo chciałam jakieś wyższe drzewko. czy możliwe ze to jednak jest ten purple fountain czy raczej pendula? i czy taką szczepiona pendulę mogę poprowadzić wyżej?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:39, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
kilka fotek

ale to piękne, jakie to tulipany?
Typografia ogrodu 09:37, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Udalo sie skreslic kilka puntkow z kuchennej listy

Przekopany pas pod nowym murem (mur jeszcze nie pomalowany,kolor znacie) okazalo sie ze chyba przec ciągłą budowlana ekspoatacje tego fragmentu jest tam nie ziemia a ziemisty beton. Masakra. Maja w tym miejscy rosnac molinie.mialy byc tez jarzmianki ale moglyby miec od sciany za goraco a przede wszystkim rabata musialaby miec wtedy metr szerokosci i byloby za malo trawnika,za wasko-Marto dzieki za rady

Przesialismy z M jeden z kompostownikow.czesc nieprzekompostowana dopelnila drugi kopostownik a sam kompost (ok 8 taczek) trafil wlasnie pod mur i na rabaty pod molinie. Tak samo kompostujace sie liscie.

Mur przeszlifowalam tez dzis.

Mialam nadzieje dzis na zakup runianki na gorne pietro muru (teraz widac tam kilka ciemiernikow) ale w mojej ulubionej szkolce gdzie maja piekne sadzonki za 4,9 ktos wykupil 500 sztuk i na razie brak.i musze polowac...

fajnie wyszło. Mogę jeszcze jeden niuans?- zobacz czy nie lepiej by było, żeby ten ząbek przed murem kończył się za murkiem, tzn był dłuższy niż mur o szerokość taką jak ta rabata moliniowa. Rozumiesz to co piszę?
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 09:30, 10 maj 2016

Do góry
Witam. Posiadam 120 tuj okolo 15 letnich. W tym roku po suszy ubieglorocznej cos niedobrego zaczelo sie dziac. Tuje od gory brazowieja. Nawiozlem tuje preparatem na brazowienie igoel w polmniejszonej dawce pzeby im niezaszkodzic. Nawiozlem kilka dni temu. Nigdy ńiemialem z ńim problemu. 3 drzewa ogolocilem z uschnietych galezi moze odbija. Na niektorych tujach pojawilo sie pelno brazowych plam i niepotrafie twierdzic czy to zamieranie pedow czy jaks grzyb. Co radzicie.? Zrobic oprysk ? Czy czekac? Niewyglada mi to na naturalny cykl rosliny. Nieczyszcze roslin w srodku z uschnietych starych igilek tak samo nieusuwam spod tui. Czy uwazacie to za blad?Z gory dziekuje i pozdrawiam.
bold text
Ogród z rzeźbą 09:30, 10 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Deszcz w słońcu:

Jeżu deszcz w słońcu mnie zabił. Zbieram protezę z podłogi..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:29, 10 maj 2016

Do góry

Mały ogród w małej gminie 09:29, 10 maj 2016

Do góry
Agato, to co pokazałaś jest niewykonalne. Może coś źle zamieściłam. Poniżej jeszcze raz spróbuję z planem. To brązowe to kostka. Pomarańczowe to taras. Gwiazdka to ujęcie wody zewnętrzne.
Co ty teraz na to? Da się?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:26, 10 maj 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 09:24, 10 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
To połączenie mnie zachwyciło w zeszłym rokuZakupiłam i zobaczymy czy mi się uda

W zeszłym roku miałam takie połączenie białych surfini z zielonym i bordowym wilcem. Wyglądało to bosko i gorąco polecam. U mnie o tyle się nie sprawdziło że na tle zieleni doniczki nikły. A bulwy wilca podobno można przechowywać na następny rok.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:23, 10 maj 2016

Do góry
kilka fotek

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:17, 10 maj 2016

Do góry
pomożecie mi ogarnąć ten straszny bałagan który pokazuję na zdjęciach?
cały ogród jest już w końcu ogarnięty, ładny, wszystkie rabatki dopracowane.
A ta - najważniejsza - przy furtce, to co Mąż posadził na początku - 7 lat temu i sukcesywnie później - wygląda obecnie jak wygląda straszy!
strona zachodnia, po południu słonko grzeje

ta po środku to wierzba którą przycięłam, bo gałęzie sięgały już do ziemi - kompletnie na pasuje
mały świerk conica bym zostawiła i obok to zielone śliczne/krzew?
ale pięciornik - wcale nie zdobi, nawet jak kwitnie to mi tam nie pasuje
jałowce płożące chętnie bym wykopała stamtąd i dała w inne miejsce...ale to tylko jak Mąż nie będzie widział, On tak je kocha, nie pozwala ruszyć
czy ten przedni poprzycinać jakoś krócej? nie mam doświadczenia....3 sztuki to są i rosną też ok 6 lat już.

ja bym chciała z przodu miniaturowe berberysy jasne zielone, bo mam przy tarasie i są śliczne...

dalej pokazuję taki świerk jeden formowany, został sam na trawniku, kusi mnie żeby dać go właśnie do rabatki - czy to dobry moment teraz?
proszę o wszelkie sugestie i mocną krytykę - może potrząsnę moim Mężem razem z Wami

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:11, 10 maj 2016

Do góry
No udało się!

Miłego dnia wszystkim!
Na Łowieckiej 09:10, 10 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
Stipowe dzieci pod folią:
Miły widok
Mały ogród w małej gminie 09:10, 10 maj 2016

Do góry
Ela nie wiem jakiej długości planujesz rabaty, ale przy prostych formach mozesz sobie pracę ułatwić, ja bym zrobiła tak
linia czerwona doprowadzająca bez dziurek, linia niebieska kroplująca jedna, i granatowa druga, możesz sobie ułożyć jak ja mam na bylinówce lub meandrami jak dużo dziewczyn robi. Wszystko zależy od nasadzeń.
Jeśli będziesz chciała włączyć w to jeszcze inne rabaty to musisz wbić się w którąś linię. Rozdzielacze i czasówki pokazywałam u siebie.
Potrzebowałabyś więc tylko dwie linie 100 mb przypuszczam i złączki do linii.

W Kruklandii 09:06, 10 maj 2016

Do góry
Moje wisienki się zfochowały. Kwiaty można policzyć na palcach jednej ręki
Amanogawa:

Kanzan:

W Kruklandii 09:05, 10 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Brudno na tarasie....znaczy żółto... wszędzie.

Widoki piękne serwujesz. Obwódki buksowe pięknie podkreślają linie rabat. Przy takich widokach "żółtego" na tarasie nie zauważyłam.

Jakie plany na obsadzenie fistaszka?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies