Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:58, 27 maj 2016

Kolejny dzień bez deszczu. Trzeba było podlać warzywnik i najmłodsze rośliny na rabatach. Drzewka w sadzie dostały wzmocnienie z gnojówki pokrzywowej.
Wszystko bardzo bujnie rośnie. ))

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Warmia 22:51, 27 maj 2016

Uwielbiam takie ogrody jak Twój. Niesamowicie wszystko kwitnie.
Gruszka_na_w... 23:12, 27 maj 2016

Wiem też lubisz byliny. Bez nich byłoby jakoś mdło. Dopiero w tym roku mogę popatrzeć na całość. Tak długo musiałam uruchamiać wyobraźnię, że teraz nie mogę nacieszyć oczu.

Dla Ciebie tajemnicze zakątki

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Warmia 23:15, 27 maj 2016

Nie dziwię się Jest cudnie
Anda 08:23, 28 maj 2016

Ślicznie jest u Ciebie Fajnie, ze dajesz dużo zdjeć, bardzo lubię je oglądać. Dużo masz krzewuszek W szerszych kadrach widać ścieżki trawnikowe, które po prostu uwielbiam. Zapachu rugosy to nawet Ci trochę zazdroszczę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 09:27, 28 maj 2016

Witaj Haniu! Zajrzałam, zaczytałam się i dzięki Tobie i Twojemu podejściu do ogrodu podjęłam z mężem ostateczną decyzję o formie naszego żywopłotu, a co za tym idzie formie ogrodu. Już był moment, gdy chciałam zrezygnować ze swoich pierwotnych marzeń- planów, a Twój przykład sprawił, że postanowiłam do nich wrócić. Wracam do lektury i serdecznie pozdrawiam
zawitka 13:01, 28 maj 2016

Haniu patrz jak z pobojowiska wyrosła piękna działka i az oczy się śmieją jak się ogląda .Wiem ile to radości i satysfakcji daje patrzeć na to teraz .Pozdrawiam słonecznie ale w nocy fajnie lało dzięki że zajrzałaś .
Gruszka_na_w... 16:14, 28 maj 2016

Marto, Ewo, Zawitko i Agnieszkobardzo się cieszę, że podoba wam się to, co jest spełnieniem moich marzeń. To miłe, jeśli efekt naszej pracy podoba się także innym. Robię dużo zdjęć, bo to pierwszy rok ogrodu jako całości. Chcę mieć materiał porównawczy
Dla Was )

Pozdrawiam )
Gruszka_na_w... 16:27, 28 maj 2016

Wendy79 napisał(a)
Witaj Haniu! Zajrzałam, zaczytałam się i dzięki Tobie i Twojemu podejściu do ogrodu podjęłam z mężem ostateczną decyzję o formie naszego żywopłotu, a co za tym idzie formie ogrodu. Już był moment, gdy chciałam zrezygnować ze swoich pierwotnych marzeń- planów, a Twój przykład sprawił, że postanowiłam do nich wrócić. Wracam do lektury i serdecznie pozdrawiam

Agnieszko, śmiejemy się czasem z EMem na wspomnienie naszych pierwszych wyobrażeń ogrodowych (trawnik +tujki). Wydawało nam się to szalenie eleganckie
Bogatsza o doświadczenia wiem już jak przygnębiająco działa ciągle ten sam widok z okna. Warto marzyć, warto czekać na spełnienie marzeń. Staropolskie powiedzenie "Co nagle, to po diable" o czymś świadczy Po budowie kasa świeci pustkami- cieszę się, że nie planowałam egzotycznych rarytasów. Długo byłoby pusto. Pewnie byłoby dużo porażek ogrodowych, co by mi podcinało skrzydła. Pospolitymi roślinami też da się zbudować ogród, a rarytasy mogą pojawić się później- jako przysłowiowa kropka nad i.
Dla Ciebie żywopłocik po strzyżeniu

Gruszka_na_w... 16:49, 28 maj 2016

Anda napisał(a)
Ślicznie jest u Ciebie Fajnie, ze dajesz dużo zdjeć, bardzo lubię je oglądać. Dużo masz krzewuszek W szerszych kadrach widać ścieżki trawnikowe, które po prostu uwielbiam. Zapachu rugosy to nawet Ci trochę zazdroszczę

Ewo
Krzewuszki mam w czterech grupach
Są tanim sposobem uzupełnienia nasadzeń naturalistycznych w ich środkowej warstwie.
O trawniku już pisałam- nie mam małych dzieci - plac zabaw jest u mnie zbędny. Ładny trawnik wymaga mnóstwa czasu, pieniędzy i troski. W dowolnej kolejności A ścieżki pozwalają na wyodrębnienie ogrodowych zakątków- to w ogrodach lubię najbardziej.
Rosy rugosy zawitały w moim ogrodzie pod wpływem Gabrysi z ogrodu w budowie nieustającej. Tak pięknie o nich pisała, że nie mogłam się powstrzymać. Mam je dwie.
Oprócz nich (też pod wpływem Gabrysi) nabyłam na wiosnę róże portlandzkie. Też mają intensywnie pachnieć.

Dla Ciebie rugosy w duecie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies