Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:49, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Gabrysiu - przywiozę jak będę po różę, bo niestety nie wiem czy uda mi się w sobotę Was zobaczyć. Jeszcze wszystko w planach, więc któż to wie.

Fajnie - może się uda.

Aha - nie mam koperty bąbelkowej, więc list wyślę we wtorek - z niespodzianką

Oki !
To ja tez wysyłam do Ciebie we wtorek - ciekawe, która paczka przyjdzie pierwsza.
Rododendronowy ogród. 22:43, 22 kwi 2012

Do góry
No i mamy 700 - przegonisz mnie za chwilę

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:42, 22 kwi 2012

Do góry
ell napisał(a)
Gabrysiu - przywiozę jak będę po różę, bo niestety nie wiem czy uda mi się w sobotę Was zobaczyć. Jeszcze wszystko w planach, więc któż to wie.

Fajnie - może się uda.

Aha - nie mam koperty bąbelkowej, więc list wyślę we wtorek - z niespodzianką
Ogród w Tarnowie 22:40, 22 kwi 2012

Do góry
Richie napisał(a)
Szampan będzie dostarczony do Danusi na Święto Róż.

Szampańsko - jak dobrze, że jeszcze wtedy prawa jazdy mieć nie będę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:39, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Śliczne są te rh

A kule też super

Sebek do kulek to im trochę brakuje
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:29, 22 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No własnie mialyśmy posadzić od razu te roslinki!! A my spoczęłyśmy na laurach tzn wygodnych krzesłach..

Tak miało być, ale torfu nie było i byśmy od Bożenki 3 z minusem dostały

Wszystko trzeba zrobić zgodnie z instrukcją, a do tego szkoda by było ufajdać takie kaloszki

A ja lubię być prymuską i sie tego 3 minus wystraszyłam, pozostańmy przy tej wersji. Zmykam na chwile

Toż to piękna ocena jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 22 kwi 2012

Do góry
Śliczne są te rh

A kule też super
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 22:19, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Takich samosiejek w moim tzw. przedogródku są tysiące

To wina olbrzymich klonów, które rosną tuż za ogrodzeniem wzdłuż drogi. To moja zmora. Po wietrznych dniach i nocach jest pełno połamanych gałęzi, a wiosną tysiące samosiejek, które wiatr roznosi dosłownie wszędzie.
Dzisiaj spędziłam parę godzin żmudnie wyciągając każdą pojedynczo z rabat. Czułam się jak Kopciuszek
A końca wciąż nie widać

Łączę się z Tobą w bólu - ja mam tego mniej, bo nie dość, że drzewa kilkanaście metrów dalej to chroni mnie zywopłot, także setkami naraz tego nie wyciągam, ale to dokuczliwe bardzo...

Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że nie jestem z tym sama
Bardzo dokuczliwe, to mało powiedziane... już myślałam, że się z tym dziadostwem uporałam, a tu wychodzą nowe Wrrrrrrr!!!! Jak tak ma być co roku, to się chyba zastrzelę
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:17, 22 kwi 2012

Do góry
ell napisał(a)
Dzieki za podpowiedź.
Jutro przesunę ją jakieś pół metra.

Dzisiejsze zdjęcia.

ale jak tak patrzę to gdzieś z 1,20 będzie od tui

Ślicznie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:09, 22 kwi 2012

Do góry
Ojej ale fajnie że zaglądaliście.
Spotkanie było bardzo fajne, sypmatyczne, wesołe, ah i gdyby nie niedzielny wieczór pewnie byśmy jeszcze nie skończyli.
Już kiedys pisałam, że osoby z ogrodowiska przy pierwszym odbieramy jak naszych wieloletnich przyjaciół.
Relacje ze spotkania u Wieloszki umieściłam, Sebek oczywiście od razu znalazl jak na rzecznika przystało
Wasze komentarze super!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:06, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja nie jestem na bieżąco nawet w weekendy

Na wakacjach się tęskni, ale da się wytrzymać - robiąc zdjęcia roślinom miałem w myślach "pokażę na ogrodowisku" - też tak będziesz mieć

To pocieszające, że w ogóle da się wytrzymać
Ogrodnik mimo woli 22:06, 22 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pachysandra, hosty, bergenia, brunnery, nawet trzmielina.

Danusia i Sebek też...... to jest wejście do domu..... i ogólnie całe mi się kompletnie nie podoba Jest to najbrzydsze miejsce wg mnie w ogrodzie By zrobić porzadek trzeba coś usunąć, a wszystkiego mi żal...bo każda roślina jest piękna, ale razem ....... Rozrastają się irgi..... wiec niedługo i tak przykryją te cebule.....Cebul mam tak gęsto że pomiędzy nie już nic nie wcisnę .. w zeszłym roku udało mi się wykopując cebule wcisnać aksamitki..w tym juz chyba się nie uda........ Cały ten plac miał być zarośniety pasychandrą...ale pies z uporem maniaka ją wykopywał i przeniosłam ja w inne miejsce w ogrodzie (niedawno pokazywałam). Napstrzone jest tu strasznie i boję się wprowadzać cokolwiek innego

Wszystkim dziękuje za uznanie dla moich okazów

A co do mleczy, to mam taką super wąską łopatkę i wydzieram ją wszystkie takie mleczyki...... Mikołaj mi przyniósł kiedyś w prezencie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:03, 22 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A będziesz Ewo w pierwszej czy drugiej połowie lipca (bo w drugiej wyjeżdżam na wczasy)?

No popacz- już dwóch forumowiczów ubędzie wtedy

To będą moje pierwsze wakacje z ogrodowiskiem, ciekawe, czy spędzę je tylko z rodziną, czy jeszcze z laptopem pod pachą, żeby być na bieżąco ?

Ja nie jestem na bieżąco nawet w weekendy

Na wakacjach się tęskni, ale da się wytrzymać - robiąc zdjęcia roślinom miałem w myślach "pokażę na ogrodowisku" - też tak będziesz mieć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:02, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

A będziesz Ewo w pierwszej czy drugiej połowie lipca (bo w drugiej wyjeżdżam na wczasy)?

To będą moje pierwsze wakacje z ogrodowiskiem, ciekawe, czy spędzę je tylko z rodziną, czy jeszcze z laptopem pod pachą, żeby być na bieżąco ?
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:02, 22 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Hujdaj....... hi, hi, hi...

A tak wyglądam w chwili obecnej

Mam nadzieję, że to może zostać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:59, 22 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:48, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

teraz siedzę z laptopem podstępnie zabranym dziecku i wyrobić się nie mogę z przeglądaniem, bo tu tyle słów uznania

Ha a corka pewnie tęskni do facebooka

i twittera... ale oficjalna wersja korzystania z laptopa, to pomoc w jej lekcjach

No ja tak dzisiaj się uczę cały dzień

Ona niestety tak całymi dniami....jeszcze nie przeszedł na nią fiś ogródkowy. Na razie pyta czy to uleczalne Boi się o mamusię hehehehhe
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:47, 22 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

I kawa , między innymi , pyszna, Marzenka ma rację, ja mam też ubijacz, ale moja pianka jest tylko przez chwilkę .... szkoda , że nie przyuważyłam jak i czym Wieloszka ją zrobiła , ale nic straconego następnym razem się dowiem

Nie ma w tym ubijaczu żadnej tajemnicy - to raczej kwestia mleka. Użuwam takiego skondensowanego, podgrzewam lekko w mikrofali przed ubiciem. To wszystko
Marzy mi się taki wypasiony ekspres do kawy, co sam wszystko robi, ale wciąż są pilniejsze wydatki (czytaj rośliny do ogrodu )

Przy Twojej sytuacji pokochałbym ten ekspres co masz, bo ogród to studnia bez dna
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:45, 22 kwi 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Nareszcie mam odpowiedni samochód na zakupy
Mogę jechać po cisy do Danusi

I psiaki mają swoje fotele z przodu

A Sławek gdzie - na pace??????????????
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:43, 22 kwi 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

teraz siedzę z laptopem podstępnie zabranym dziecku i wyrobić się nie mogę z przeglądaniem, bo tu tyle słów uznania

Ha a corka pewnie tęskni do facebooka

i twittera... ale oficjalna wersja korzystania z laptopa, to pomoc w jej lekcjach

No ja tak dzisiaj się uczę cały dzień
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies