Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

agniecha973 22:38, 22 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, u mnie popadało w czwartek, prawie pół dnia delikatnego deszczu. W piątek była pierwsza burza i lunął rzęsisty deszcz, taki fajny wiosenny z grubymi kroplami. Poczułam wiosnę. Dziś i wczoraj w nocy co nieco popadało. Także u mnie dobrze, jak na wiosnę przystało.

Dziś obserwowaliśmy szybowanie bociana czarnego na naszym niebie. Tym razem udało się rozpoznać ptaka, bo oprócz aparatu chwyciliśmy za lornetkę i nie ma wątpliwości. Przy tych "moich" drapieżnikach też tak muszę zrobić to będzie chociaż wiadomo co to lata.

Piękne łany żonkili u Ciebie.

Fajnie że miałaś deszcz bo to na wiosnę podstawa dobrego rozwoju roslin. Obserwuj te ptaki i zdjecia rób Agnieszko bo bardzo tam u Ciebie ciekawie pod tym względem.Pamietam ze mam wstawic obiecane zdjęcie ale nie mogę sie z czasem wyrobic. Może jutro się uda.

Czytałam wczoraj, że biegłaś dla mnie do lasu Dobrze, że wycieczka przyjemna, to wyrzutów sumienia nie mam, że na moje życzenie po lesie musisz błądzić. Spokojnie z tym zdj. nie pali się. Zaraz wrzucę zdj. tego boćka w locie, ale niestety oprócz sylwetki niewiele widać. Ciężko te zdj. na niebie wychodzą. Nie ma na czym ustawić ostrości zawczasu. Takie polowanie po omacku.
Bogdziu, u mnie pewnie tak ciekawie było od zawsze, ale nikt tego nie dostrzegał. Tu Twoja wielka zasługa, że mnie wyczuliłaś na te ptaszki. A niby tyle o przyrodzie wiem...

Udało mi się pierwszej na 700 wejść, więc dołączam życzenia, bo jakże to bez życzeń w takiej sytuacji. A zamiast kwiatka niech będzie dzisiejszy bociek czarny, niech dużo zdrówka i mało zmartwień ogrodowych przyniesie na skrzydłach.

Bogdzia 22:41, 22 kwi 2012

asc napisał(a)
I doczekałam się widoku narcyzków......
A na te zawilce to można się gapić cały czas.....

U mnie wogóle nie pada to narcyze niezbyt wyrastają, a ja nie mam kiedy ich podlac bo bardziej o rh dbac muszę żeby się po tej zimie zregenerowały.Jak świeci słońce to zawilce wyglądaja jakby się śmiały takie piękne i aż lśniące.
Sebek 22:43, 22 kwi 2012

No i mamy 700 - przegonisz mnie za chwilę

Bogdzia 22:47, 22 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

I na żółto- żonkile

Witam wieczorkiem, cudny łam żonkili a może i więcej jak łan!

Irenko troszkę ich jest. Było wiecej ale też wymarzły, dobrze że nie wszystkie bo u mojej siostry wszystkie niestety.
hanka_andrus 22:50, 22 kwi 2012

Siódemka z dwoma kółkami?
Ciekawe,czy się wstrzelę ?
W dodatku w kwietniową niedzielę!

W ogródku cebulowe,i inne ziele ,
w lesie obok zawilec się łanem ściele,
sikorki dzwonią, a inne ptaszki
na drzewach i krzewach mają sex-igraszki.
Gdzie te cuda spytacie?
Przy tej miłej ,,chacie", gdzie zimą
nie szczędzono pokarmu żywinom.
Dla całej przyrody jest tu serca w bród!
I zwie się ten wątek:
Rododendronowy ogród!

Celina 22:52, 22 kwi 2012

700 to już jest coś!
gratulacje Bogusiu!

finka 22:52, 22 kwi 2012

Haneczka jak zwykle niezawodna, sex igraszki mają ptaszki powiadasz, dobre, bardzo dobre !!!

Bogdziu pozdrowienia z okazji siódmej setki !!!
Bogdzia 22:53, 22 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)

Bogdziu, u mnie popadało w czwartek, prawie pół dnia delikatnego deszczu. W piątek była pierwsza burza i lunął rzęsisty deszcz, taki fajny wiosenny z grubymi kroplami. Poczułam wiosnę. Dziś i wczoraj w nocy co nieco popadało. Także u mnie dobrze, jak na wiosnę przystało.

Dziś obserwowaliśmy szybowanie bociana czarnego na naszym niebie. Tym razem udało się rozpoznać ptaka, bo oprócz aparatu chwyciliśmy za lornetkę i nie ma wątpliwości. Przy tych "moich" drapieżnikach też tak muszę zrobić to będzie chociaż wiadomo co to lata.

Piękne łany żonkili u Ciebie.

Fajnie że miałaś deszcz bo to na wiosnę podstawa dobrego rozwoju roslin. Obserwuj te ptaki i zdjecia rób Agnieszko bo bardzo tam u Ciebie ciekawie pod tym względem.Pamietam ze mam wstawic obiecane zdjęcie ale nie mogę sie z czasem wyrobic. Może jutro się uda.

Czytałam wczoraj, że biegłaś dla mnie do lasu Dobrze, że wycieczka przyjemna, to wyrzutów sumienia nie mam, że na moje życzenie po lesie musisz błądzić. Spokojnie z tym zdj. nie pali się. Zaraz wrzucę zdj. tego boćka w locie, ale niestety oprócz sylwetki niewiele widać. Ciężko te zdj. na niebie wychodzą. Nie ma na czym ustawić ostrości zawczasu. Takie polowanie po omacku.
Bogdziu, u mnie pewnie tak ciekawie było od zawsze, ale nikt tego nie dostrzegał. Tu Twoja wielka zasługa, że mnie wyczuliłaś na te ptaszki. A niby tyle o przyrodzie wiem...

Myśle że już wcześniej tez obserwowałaś a może teraz pod moim wpływem bardziej intensywnie. za spacer po lesie mogę Ci tylko podziekowac. Jak tylko wszystkim odpisze zajrzę zobaczyc bocka.
Milka 22:53, 22 kwi 2012

Bożenko, to 700!! talentu do pisania wierszy raczej nie mam, powiem krótko, fajnie, że jesteś - gratulacje

Bogdzia 22:55, 22 kwi 2012

Sebek napisał(a)
No i mamy 700 - przegonisz mnie za chwilę

Sebku wielkie dzieki że zajrzałeś. Nie przegonię Cię na pewno to nie jest wykonalne ale muszę przyznac że się nie spodziewałam że te strony będą tak przybywac. bardzo mnie cieszy ze mam z kim rozmawiac.Dzięki.