Agatko mój skalniaczek to dwa w jednym skalniak i ocieplenie piwnicy przyjemne z pożytecznymbardzo lubię bergenie bo to prawdziwie żelazna roslinka,zimozielona i niesamowicie ozdobna wiosną jak zakwitnie
Szukam pomysłu na obsadzenie donic. Jeden taras mam od wschodu-przy głównym wejściu do domu, a drugi taras jest od południa - tu wciąż planuję zadaszenie - i nic mi z tego nie wychodzi... Ale donice chętnie postawię. Mam 3 szare różnej wielkości. O takie:
Witam serdecznie
Moje różaneczniki mają około 15 lat. Zawsze pieknie kwitły i nic im nie dolegało. Nie wiem czemu miałam nadzieję że tak juz będzie zawsze W zeszłym roku, kiedy przyszedł czas do zakwitnięcia ostatniego z nich coś nagle zaczęło dziać się nie tak. Pąki uschły, liscie zaczęły brązowieć i zwijać się (zdj 1) Myślałam że to efekt suszy i w kolejnym sezonie odbije, ale stan się tylko pogorszył i mam wrażenie że kolejne dwa rh też nie mają się najlepiej. Jeden z nich ma nie brązowe a żółte liście. Przez chwilę myślalam też że dopadł je opuchlak ale to chyba ślimaki które zaatakowały mó ogród. Byłabym wdzięczna za podpowiedź diagnozy. Mi już głowa pęka od podejrzeń co to może być....