Cześć Aniu dziękuję za miłe słowa.
Róże bardzo lubię, szczególnie pachnące i powtarzające kwitnienie na razie nie mam ich zbyt wiele bo tylko 7, ale planuję więcej ale jeszcze nie teraz
Orlików miałam więcej np. bordowe, fioletowe, niebieskie... ale chyba wypadły i zostały białe i różowe... Szkoda. Zresztą teraz wysiewają się gdzie chcą, podobnie wszystkie naparstnice - nie sadziłam ich specjalnie, tak wyszło
Pozdrawiam
Powojniki bardzo lubię.Mam ich kilkanaście,A ten President jest wyjątkowo ładny.Młode rozkwitające kwiaty sa bardziej ciemno-niebieskie.z rozkwitem bardziej fioletowieje i jaśnieje.Zdrowy.
Ja nic przy roślinach wyjątkowego nie robię.Dwa razy , lub 3 dostaną trochę nawozu ( chyba od ubiegłego roku, bo kupiłam duży worek, taki w granulacie uniwersalny) i tyle.
Orliki te jasne sa naprawdę urocze, i pomyśleć,że tylko 4 złote za nie dałam w ogrodniczym a są już chyba 3 rok.
Hosta Sum and Substance to cudna wielka hosta o bardzo dużych liściach.Latem jej liście żółkną.
Zaglądałam już na tą stronę.Ale Hania dobrze ci juz napisała, to piękny dzwonek skupiony.On się później rozrasta
ja będę przesadzać piwonie na patelnię bo okazuje się, że nawet jak rosną w nasłonecznionym miejscu, to strasznie się wyciągają w stronę południową i muszę je podpierać bo się wykładają
Moje piwonie mimo podpórek łamią się pod ciężarem kwiatów które są ciężkie od deszczu szkoda że ten deszcz pojawił się akurat teraz.
Peonia którą wsadzałam w ubiegłym roku też okazała się biała. Pozostaje ustalić tylko jaka to....
Witaj Kasiu. Twój ogród oglądam z otwartą paszczą. I nie ma w tym grama przesady Niesamowitych rzeczy dokonaliście w ciągu tych ostatnich trzech lat mojego tu nie 5bycia. Zajęta wykańczaniem domu i rodzeniem córki nie miałam czasu dla ogrodu ale teraz rodzę się na nowo. Ogrodowo.
Moc buziaków. Dla Ciebie dzisiejszy Roseum Elagans
Zgodnie z poleceniem Toszki (nie wiem, czemu sama nie pomyślałam o tak oczywistej rzeczy; może dlatego, że sama nie bardzo widzę możliwość zaprojektowania tej rabaty pod kątem widoku z tarasu? wydaje mi się po prostu za wąska)wklejam zdjęcia rabaty:
Od frontu:
Z boku (w pakiecie macie zbliżenie na chwaściory)
Z drugiego boku (i widok na zarastające dziury w buksach)
z trzeciego boku
na koniec szerszy kadr z sąsiadująca rabatą, która też już tupie nóżkami, żeby ją poprawić
Uprasza się o niezwracanie uwagi na bałagan, który chwilowo jest ostatni na liście priorytetów. Można za to podziwiać trawę, która na początku maja była siana i już się kwalifikuje do koszenia. Prawie nie ma chwastów!