Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Donia72 11:21, 31 maj 2016

KasiaWB napisał(a)

Lubią na słonku Znalazłam taki ciekawy filmik https://www.youtube.com/watch?v=xVWfaLL2m7E

Obejrzałam filmik i to wszystko wyjaśnia. Moja jedyna piwonia rośnie pod płotem w cieniu we wrześniu do przesadzenia na słoneczną rabatę.
A ten program jest fajny, mąż mi nagrywa jak mnie nie ma w domu
anabuko1 10:11, 01 cze 2016

Witaj Kasiu!!
asz bardzo piękny ogród.
Widzę,że kochasz róże,I sporo ich masz tych piękności.
Zaczynają po woli wchodzić w swój koronny czas i nas cieszyć
LO już swoje piękno pokazał, mój jeszcze nie,Czekam.
W bardzo piękny sposób pokazujesz swoje roślinki.
Zdjątka perfekcyjne, ciekawe spojrzenie.Suuper.
Piękne orliki, naprstnice w kilku kolorach suuper.Ja mam tylko w jednym- różowym
beta 11:30, 01 cze 2016

Kasiu , dawno mnie u Ciebie nie było
z niekłamaną radością i podziwem obejrzałam fotorelację z Twojego ogrodu...kilkakrotnie nawet
Mała
Ogrodniczka przecudowna
zdjęcia prześliczne
i każdemu kto mówi, że pomyśli o ogrodzie jak skończy się budować i się wprowadzi do domu , będę pokazywać Wasz ogród jako wzór do naśladowania
bosko jest

beta 11:54, 01 cze 2016

KasiaWB napisał(a)

to fajne chłodzi

super porównanie
a ta Nigra to zdecydowanie królowa tej rabaty
KasiaWB 10:38, 02 cze 2016

Donia72 napisał(a)

Obejrzałam filmik i to wszystko wyjaśnia. Moja jedyna piwonia rośnie pod płotem w cieniu we wrześniu do przesadzenia na słoneczną rabatę.
A ten program jest fajny, mąż mi nagrywa jak mnie nie ma w domu

ja będę przesadzać piwonie na patelnię bo okazuje się, że nawet jak rosną w nasłonecznionym miejscu, to strasznie się wyciągają w stronę południową i muszę je podpierać bo się wykładają

KasiaWB 10:43, 02 cze 2016

anabuko1 napisał(a)
Witaj Kasiu!!
asz bardzo piękny ogród.
Widzę,że kochasz róże,I sporo ich masz tych piękności.
Zaczynają po woli wchodzić w swój koronny czas i nas cieszyć
LO już swoje piękno pokazał, mój jeszcze nie,Czekam.
W bardzo piękny sposób pokazujesz swoje roślinki.
Zdjątka perfekcyjne, ciekawe spojrzenie.Suuper.
Piękne orliki, naprstnice w kilku kolorach suuper.Ja mam tylko w jednym- różowym

Cześć Aniu dziękuję za miłe słowa.
Róże bardzo lubię, szczególnie pachnące i powtarzające kwitnienie na razie nie mam ich zbyt wiele bo tylko 7, ale planuję więcej ale jeszcze nie teraz
Orlików miałam więcej np. bordowe, fioletowe, niebieskie... ale chyba wypadły i zostały białe i różowe... Szkoda. Zresztą teraz wysiewają się gdzie chcą, podobnie wszystkie naparstnice - nie sadziłam ich specjalnie, tak wyszło
Pozdrawiam
KasiaWB 10:47, 02 cze 2016

beta napisał(a)
Kasiu , dawno mnie u Ciebie nie było
z niekłamaną radością i podziwem obejrzałam fotorelację z Twojego ogrodu...kilkakrotnie nawet
Mała
Ogrodniczka przecudowna
zdjęcia prześliczne
i każdemu kto mówi, że pomyśli o ogrodzie jak skończy się budować i się wprowadzi do domu , będę pokazywać Wasz ogród jako wzór do naśladowania
bosko jest

nie przejmuj się, mnie też daawno u siebie nie było
Dziękuję, miło mi, że to co jest zyskuje akceptację Ja mam małą działkę, ale tym co mają duże i zaczynają budowę powiedziałabym żeby chociaż szkielet ogrodu sadzili jeśli w dalszej odległości od wznoszonych budynków to tym bardziej chociaż jest to sprawa dość indywidualna, bo zależy czy teren będzie wymagał znacznej niwelacji i żeby się potem nie okazało, że trzeba wykopywać bo za nisko posadzone u mnie nawet 10-20 cm robi różnicę
Pozdrawiam
KasiaWB 10:48, 02 cze 2016

beta napisał(a)

to fajne chłodzi

super porównanie
a ta Nigra to zdecydowanie królowa tej rabaty[/quote

) bardzo lubię Nigrę nic by tam lepiej nie pasowało
KasiaWB 10:51, 02 cze 2016

Wczoraj popołudniu przeszła wielka burza... Plus jedyny, że mocno wszystko zostało podlane, ale wiatr i woda sponiewierały rośliny... Piwonie dosłownie leżały, trzeba było poprawić podpory...

KasiaWB 10:53, 02 cze 2016