Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:38, 01 cze 2016

Urszulla napisał(a)
Pokazuj Alchymista bo piękny. Moja dzika róża ma w tym roku setki pąków, mogłabym w maju "ul" postawić obok.

Alchymist nie jest oblegany przez pszczoły, za ciasne pąki ma, nie widać długo pręcików, a czasem kwiat nie pokaże ich wcale.
Ale mam inne rośliny, które bzyczki kochają, o lawendzie nie wspomnę. Mam nadzieję, że pod koniec czerwca jeszcze nie będzie kwitła...wtedy trudno do róż podejść, lawenda przy nich posadzona aż się cała rusza...wszystkie bzyczki i motyle z okolicy są wtedy chyba u mnie
Kindzia 11:41, 01 cze 2016

mirkaka napisał(a)
No dobrze trafiłam, Alchymist się rozkręca. Przecudną masz tę różę. Moja Candlelight w tym roku zbudowała piękny krzaczek, już jestem z niej zadowolona ale Twoja wymiata. Moja Candlelight ma raczej pojedyncze pąki na łodydze a Twoja podobna do mojej Chippendale.

Czekaj jeszcze z rok, to Candlelight da czadu Jesienią sadziłam młody krzaczek taki, już jest ładna

Ciekawe jakiego koloru teraz Chippendale pokaże kwiaty, u mnie w paku wyglądają na morelowe. W zeszłym roku sporo było różowych i różowo brzoskwiniowych.
kasja83 11:47, 01 cze 2016

Kindzia ładnie Ci się potworek rozkręca!Zaraz płot się przewróci.
Kindzia 11:57, 01 cze 2016

kasja83 napisał(a)
Kindzia ładnie Ci się potworek rozkręca!Zaraz płot się przewróci.

Nie przewróci się Bardzo był przerzedzony w zeszłym roku i skrócony, bo mi już na wieś uciekał
Milka 12:32, 01 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Potworek się rozpędza

I to jak!
Porządek na ogrodzie, wszytko bujnęło u mnie wczoraj w końcu lało po miesiącu, podlane, to i odżyje; iryski masz zaklepane, a mnie ciekawi ten róż, co wywalasz, daj fotę, może do mojej rabaty jakiejś dopasuję?
Potworek cudny i nie tylko on, moje nowe róże coś atakowało, listki się zwijały, jakieś chore, ale też zaczyna, ale gdzie do twojego, czasu mu chyba trzeba, albo będzie sobie marudnie rósł, ważne, aby żył
Czy łubin pokazał kolor, mam nadzieję że nie róż, jakby co, mam inne; no i werbeny teraz tyle wyłazi, że szok, wezmę ci
Kindzia 16:45, 01 cze 2016

Milka napisał(a)

I to jak!
Porządek na ogrodzie, wszytko bujnęło u mnie wczoraj w końcu lało po miesiącu, podlane, to i odżyje; iryski masz zaklepane, a mnie ciekawi ten róż, co wywalasz, daj fotę, może do mojej rabaty jakiejś dopasuję?
Potworek cudny i nie tylko on, moje nowe róże coś atakowało, listki się zwijały, jakieś chore, ale też zaczyna, ale gdzie do twojego, czasu mu chyba trzeba, albo będzie sobie marudnie rósł, ważne, aby żył
Czy łubin pokazał kolor, mam nadzieję że nie róż, jakby co, mam inne; no i werbeny teraz tyle wyłazi, że szok, wezmę ci

Rysiu mówi, że Alchymist już kwitnie (jest w Pszczynie, bo mi palisadę robią między salonową a domem), że piwonia kwitnie. Kazałam mu zdjęcia telefonem chociaż zrobić...chyba mnie pokręci I ciekawa jestem jak tam "nasze" kosiątka w gnieździe...czy jeszcze są?

Może jakieś motyle Ci róże na dom dla swoich dzieci zajęły? Też znalazłam parę gołąbków z różanych liści z nadzieniem gąsiennicowym...

Co ja się naszukałam zdjęcia jakiegoś tej różowej...ale mam

na drugim zdjęciu to ta na pierwszym planie. Jak nie ma deszczu to ładna i krzak zgrabny. Gorzej jak pada...wkurzają mnie wtedy jej zagniwające pąki.

Jak ją chcesz, to będzie Twoja.

Łubiny od Ciebie jeszcze nie kwitną, ten mały to nie wiem czy da radę w tym roku zakwitnąć, a ten większy się ukorzenia najpierw. Sama jestem ciekawa Pokażę, oczywiście
Milka 17:23, 01 cze 2016

Te małe dopiero za rok, a ten większy powinien w tym roku, moje juz coś pokazują, a to ten sam rzut; jak ona ma problemy po deszczu, to nie wiem czy chcę taką musza być u mnie bezproblemowe, bo ja juz nie wyrabiam się w ogrodzie
danuta_szwajcer 21:17, 01 cze 2016

Oj piękna ta róża i bardzo mnie kusi Masz też takie wrażenie, że wcześniej te róze kwitną? U mnie już wszystkie zaczynają Pozdrawiam
Madzenka 21:46, 01 cze 2016

Potworek przepiękny!
Pokaz Sir Johna B
Magdai 10:05, 02 cze 2016

Witaj Kasiu. Twój ogród oglądam z otwartą paszczą. I nie ma w tym grama przesady Niesamowitych rzeczy dokonaliście w ciągu tych ostatnich trzech lat mojego tu nie 5bycia. Zajęta wykańczaniem domu i rodzeniem córki nie miałam czasu dla ogrodu ale teraz rodzę się na nowo. Ogrodowo.

Moc buziaków. Dla Ciebie dzisiejszy Roseum Elagans