Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Dominika11 17:26, 01 cze 2016

wspaniałe fotki jak zawsze pięknie
Milka 17:29, 01 cze 2016

Aniu, kolorowo i kwitnąco, najbardziej urzekł mnie ten orlik cytrynowy
zoja 22:15, 01 cze 2016

frezja napisał(a)

A ja miałam nadzieję, że takich strzelających jest mniej. Mam takiego debila sąsiada...moja kotka, którą przygarnęłam z kociętami bardzo mu przeszkadzała..wielki gołębiarz...i moja Tosia ma 2 śruty w sobie. Kiedyś przyszła do mnie z krzykiem wielkim i zakrwawiona ale nie wiedziałam....donice w ogrodzie też podziurawione. Na wsi jest straszne zakłamanie. Najlepiej powiedzieć, że został rozjechany. Ale powiedziałam mu co myślę i trochę postraszyłam. Po każdym naszym wyjeździe giną koty ( były 3 z tych małych )została jedna z mamą. Mogę się domyślać najgorszego a wszyscy wokół nabierają wody w usta. Ostatnio tej ze śrutem musiano zrobić usg bo nagle zaczęła kuleć. Czeka ją operacja bo jakiś nerw on uciska. Teraz 2 miesiące nic się nie dzieje i mamy nadzieję, że tak zostanie...chodzi normalnie.
To są ludzie, którzy chodzą do kościoła ;( katolik tak się nie zachowuje.

włosy dęba stają jak się to czyta
- u mnie sąsiad po znalezieniu ustrzelonego kota - niestety martwego wezwał policję i złożył doniesienie - poskutkowało bo się sprawą zainteresowali... a ostatecznie skończyło się na postawieniu betonowego płotu pomiędzy stronami...

może też zgłoś... a może jakoś nagraj go jak "bawi się" śrutówką... nie wiem - to głupie i niebezpieczne
anabuko1 22:22, 01 cze 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Aniu masz różności w ogródku
orliki śliczne
krzew Mojżesza kupiłam rok temu ale po posadzeniu zaraz zanikł i zauważyłam aby odrósł

Kawa napisał(a)
Aniu pięknie
orliki mnie powalają kocham je śliczne są
masz pięnie kolorowo a widoku z tarasu zazdraszczam
zdróweczka dla Ciebie i Fionki
cmok

Dzięki dziewczyny
No właśnie tak lubię.Ja sroka, to zobaczę juz mi się podoba i kupuję.
A tego jeszcze nie mam kupuję itp.
Ostatnio.zaglądałam do pana na ryneczku z roślinami.
A on mnie pyta, bo widz,że się rozglądam;
- Co pani szuka??
A ja:- Czegoś, czego jeszcze nie mam
I konsternacja.Pan nic nie powiedział.
A ja nic nie znalazłam i poszłam dalej
I przez kilka lat się uzbierało.
Orliki są fajniutkie.
Oj szkoda,że Dytpam znikł.Ale odbił, czy nie ??

anabuko1 22:34, 01 cze 2016

BasiaLT napisał(a)
Piękny jest po prostu, i ma bardzo ciekawy pokrój. Nigdy go nie widziałam anie w ogrodach ani w szkółce. W niedzielę są niedaleko mnie największe targi ogrodnicze w regionie i może tam będzie. A trudny jest w uprawie?

Basiu, to ładny , ciekawy,krzew .Różowy jest jeszcze ładniejszy.
Nie jest trudny w uprawie.Ja praktycznie nic z nim nie robię.
Posadzony i tyle rośnie sobie.
Nie wiem, czy to prawda,ale czytałam,że liście w czasie upałów mogą poparzyć.Nie należy więc go dotykać w godzinach około-południowych.
nie ryzowałam i nie dotykałam.
Dyptam w zbliżeniu

i dalej
anabuko1 22:51, 01 cze 2016

frezja napisał(a)

A ja miałam nadzieję, że takich strzelających jest mniej. Mam takiego debila sąsiada...moja kotka, którą przygarnęłam z kociętami bardzo mu przeszkadzała..wielki gołębiarz...i moja Tosia ma 2 śruty w sobie. Kiedyś przyszła do mnie z krzykiem wielkim i zakrwawiona ale nie wiedziałam....donice w ogrodzie też podziurawione. Na wsi jest straszne zakłamanie. Najlepiej powiedzieć, że został rozjechany. Ale powiedziałam mu co myślę i trochę postraszyłam. Po każdym naszym wyjeździe giną koty ( były 3[ z tych małych )została jedna z mamą. Mogę się domyślać najgorszego a wszyscy wokół nabierają wody w usta. Ostatnio tej ze śrutem musiano zrobić usg bo nagle zaczęła kuleć. Czeka ją operacja bo jakiś nerw on uciska. Teraz 2 miesiące nic się nie dzieje i mamy nadzieję, że tak zostanie...chodzi normalnie.
To są ludzie, którzy chodzą do kościoła ;( katolik tak się nie zachowuje.
frezja napisał(a)

Aniu, powojnik, jak dzwoneczek...piękny białe iryski w towarzystwie czerwono wybarwionej roślinki ( co to ? ) fajnie się komponują.

Ewuś, kochana.Nie da się zaszufladkować ludzi katolików, chodzących do kościoła, bądź nie.To samo można powiedzieć o ludziach chodzących do rożnych zborów, czy cerkwi , czy innych zupełnie wyznań.
A znam różnych.
Takjak napisałaś, o tych sąsiadach, to postępują ludzie, którzy nie kierują się miłością.Ale własną prywatą i egoizmem.
a kościół nie ma tu nic wspólnego.
dużo jest ludzi,którzy chodzę do kościoła z różnych pobudek, czy religijności.
Ale człowiek,żeby postępował dobrze dla drugiego musi kierować się wiarą i miłością.Ale jeżeli jej nie posiada,o nią się nie kieruję.
Gołębiarze nie sa łatwi,Za wszelką cenę bronią swoje ptaki a koty bardzo przeganiają .To prawda!
ŻAl, bardzo żal mi twoich kotów.Widać,że dobre masz serce ,że nimi się zajmujesz.Mam nadzieję,że juz tak zostanie, tz, spokój i dobrze.
Powojnik jest piękny.Ale i inne też.
Orliki te rosną koło czerwonego maku
Kwitnący czarny bez

Sonia 07:40, 02 cze 2016

Dziękuję za wizytę u mnie i cenną opinię Pięknie u Ciebie
Agatek 09:26, 02 cze 2016

Nawet nie wiedziałam, że jest takie coś jak dyptam człowiek ciągle się czegoś uczy
BasiaLT 09:46, 02 cze 2016

Agatek napisał(a)
Nawet nie wiedziałam, że jest takie coś jak dyptam człowiek ciągle się czegoś uczy

Hi hi witam w klubie. Ja też nie wiedziałam dopiero te fotki mnei zauroczyły.
anabuko1 10:39, 02 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Piekny powojnik, okaz nie z tej ziemi

Milka napisał(a)
Aniu, kolorowo i kwitnąco, najbardziej urzekł mnie ten orlik cytrynowy

07_Rene napisał(a)

Cudowny jest ten orlik, taki delikatny ma kolor.
Bardzo fajnie zorganizowaliście sobie miejsce wypoczynku

Odnalazła się moja hosta sum and S. ale jakieś takie malutkie listki wypuściła. Przesadziłam w wilgotniejsze miejsce, może się jeszcze pozbiera.

President jest bardziej fioletowy czy granatowy? i ogólnie zdrowy?

Aniu, wiem, że jesteś dobra w rozpoznawaniu bylin, może zajrzysz rozpoznawanie bylin

Powojniki bardzo lubię.Mam ich kilkanaście,A ten President jest wyjątkowo ładny.Młode rozkwitające kwiaty sa bardziej ciemno-niebieskie.z rozkwitem bardziej fioletowieje i jaśnieje.Zdrowy.
Ja nic przy roślinach wyjątkowego nie robię.Dwa razy , lub 3 dostaną trochę nawozu ( chyba od ubiegłego roku, bo kupiłam duży worek, taki w granulacie uniwersalny) i tyle.
Orliki te jasne sa naprawdę urocze, i pomyśleć,że tylko 4 złote za nie dałam w ogrodniczym a są już chyba 3 rok.
Hosta Sum and Substance to cudna wielka hosta o bardzo dużych liściach.Latem jej liście żółkną.

Zaglądałam już na tą stronę.Ale Hania dobrze ci juz napisała, to piękny dzwonek skupiony.On się później rozrasta