lasu irysów niestety nie ma, są tylko pojedyncze, więc fotografuję z każdej strony )
i tak cud, że ten zakwitł, bo wałęsające się kociska część połamały
Rozplenice z jeżówkami to za mało, bo wyglądają ładnie tylko w II połowie roku- wiosną będzie tam zbyt łyso. Trzeba dodać coś co kwitnie wcześniej- choćby tulipany. Poza tym trawy + byliny na froncie ? Moim zdaniem - niezbyt nadają się na reprezentacyjne miejsce- chyba że lubisz ogrody naturalistyczne... Trawy wprowadzają sporo chaosu na rabacie.
Ja osobiście dałabym tu raczej po prostu kulki bukszpanowe po całości + ewentualnie jakieś trawy i wiosną cebulowe . Będzie prosto, elegancko i minimalistycznie.
Małgoś, mój był trochę przesłonięty przez wierzbę która rośnie za siatką na chwastowisku, mąż w końcu ją przyciął, a i może wytnie w pień w tym roku, zobaczymy...
Tak więc cieniowała go trochę i taki niekształtny trochę wyrósł, teraz go przyciągam do słupka by go naprostować.
Kwitnie w tym roku jest magiczne, obsypany różyczkami Nie choruje, nic mu nie dolega, drzewom obok też nic nie jest...
perukowiec rok 2008 jak będziesz dbała o niego bardziej to pewnie szybko myknie, mój był skazany na siebie, a teraz to już go ciacham bo byłby gigantem
mam pytanie do was ponieważ wczoraj skosiłem trawnik i zauważyłem, że w niektórych miejscach trawa zaczyna usychać (poniżej zamieszcza zdjęcia). Ostatni raz trawnik był zasilany 27 kwietnia (Yara mila hydrocomplex) i po zasileniu był równy i zielony. Zawsze staram się zasilać co 30 dni i w sumie wychodzi na to, że powinien ponownie zasilić ale mam pewne obawy. Stad moje pytanie
1 czy te suche miejsca są wynikiem zbyt dużej ilości nawozu ? lub jego brak ?
2. czy też może trawnik jest zbyt obficie polewany. Mam ustawione nawadnianie codziennie o 4:30 każda sekcja po 15 minut
Zawsze chciałam mieć glóg...podobał sie mi bardzo i mojemu mężowi tez, ale tu na O skutecznie mnie przed nim przestrzegano ...że choruje, że jest źródłem zakażenia dla innych roslin w ogrodzie....więc zrezygnowałam, ale dojrzewam do decyzji posadzenia go z dala od ogrodu, od ulicy, przed domem...
A twój jak sie spisuje ?