Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 16:12, 07 paź 2023

Do góry
Rozplenice kwitną, zima idzie

Rozpoznawanie traw 16:08, 07 paź 2023

Do góry
Macie może takiego miskanta ma ok 2 m wysokości czy to może być silberspinne?
Małymi krokami-Ogród Wioli 15:52, 07 paź 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Pięknie kwitną białe zawilce

Jaka roslinka tworzy ten żywopłocik?
Sezon 2017 u Hanusi 15:24, 07 paź 2023

Do góry
Bożenko, Soki z pigwowca robię w sokowniku. I taki gorący natychmiast do słoika i pod zakrętkę, odwracam, przykrywam ręcznikiem i gotowe.
Cukru nie dodaję. Wytrzymują do następnego lata. Jak nadchodzą upały są niezastąpione.
Ogród w malinówkach 15:16, 07 paź 2023

Do góry
To zdjęcia z dziś moich rozchodników, odmiana Brillant i Carl. Wyglądają okropnie.

Nie wiem jaki jest problem, bo jak je kupiłem wyglądały ładnie.

Malinowy zakątek 15:00, 07 paź 2023

Do góry
NowaKiKi napisał(a)
I sie zaróżowiły
Rewelacja! Wstawię moje u siebie, bo mam jakiś problem z rozchodnikami...
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 13:52, 07 paź 2023

Do góry

Koniec
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 13:43, 07 paź 2023

Do góry
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 13:38, 07 paź 2023

Do góry
Ania szczędzi nam szerszych kadrów, ale postaram się to nadrobić Zrobiłyśmy z Renatą szybki najazd Pogoda była mało zdjęciową, ale deszcz łaskawie przestał padać na czas odwiedzin
Ania, powtórzę to jeszcze tutaj - masz pięknie, napracowałaś się strasznie, ale było warto. Przyszły sezon będziesz mogla się lenić i swoje dzieło z hamaczka omiatać
Malinowy zakątek 13:01, 07 paź 2023

Do góry
I sie zaróżowiły
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:02, 07 paź 2023

Do góry
anuska2507 napisał(a)
A jak przerobiłaś większe ilości papryki, bo mam ten sam dylemat, co ty niedawno.
Może masz jakiś przepis na keczup z cukinii i papryki? Ostatnio zrobiłam jedną partię keczupu z przyprawą curry, ale może masz jeszcze jakiś ciekawy do wypróbowania?

Kiedy robiłam ketchupy z cukinii to nie miałam wtedy swoich papryk, a pomidory były w ilościach kanapkowych. Dlatego też korzystałam z tego przepisu z koncentratem co wrzucałam wcześniej.

Papryki przerabiam na pastę z poniższego przepisu. Dodajemy ją do sosów (do makaronu/ryżu), pasuje też do mięs na kanapkę, dodajemy trochę do sosu pomidorowego do gołąbków, używamy w przepisie na polędwiczki w sosie paprykowym. Zamykam w rożnych rozmiarach słoiczków w zależności od potrzeb.

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 11:54, 07 paź 2023

Do góry
Obrzeża pod placyk już są
W poniedziałek układanie kostki.

Dzisiejsze zbiory papryki:

PS. Podłużny kawał betonu, który leży między choinami a krawężnikiem, to dzisiejsze znalezisko panów od kostki. Drugi beton leży w ziemi, widać tylko wierzchołek i jest szansa, że zmieści się pod kostką. Ehh... pamiętam, że w tym miejscu wykopaliśmy na początku mnóstwo wielkich betonów. Jak widać - nie wszystkie.
Ogrodowe wariacje 11:51, 07 paź 2023

Do góry
Pisałam u Angeliki, że wrzucę fotki rozchodnika kupionego jako biały, ale on biały nie jest

Tego sadzilam z początkiem lata

Tutaj kupione teraz od tej samej osoby jako ten sam rozchodnik biały, sadzonki po 7zł.

Ogrodowe wariacje 11:29, 07 paź 2023

Do góry
NowaKiKi napisał(a)
Czesc, teraz trafiłam do Ciebie i jestem zachwycona zmianie! Przeczytalam niestety tylko kilkanaście ostatnich stron ale po obejrzeniu zdjęć mam parę pytań, możliwe że wcześniej była już o tym mowa za co z gory przepraszam.
Czy te ciemne wysokie donice kupowalas czy robiłaś sama?
Czy jesteś zadowolona z tych zaslon na tarasie? Czy o e w obciążniki na dole wszyte zeby wiatr ich nie rozwiewał?

Witam Cię Klaudia serdecznie Trochę tych stron się zrobiło
Donice wysokie na tarasie kupowałam na wymiar, ktoś mi polecił i to był mega wybór. One są z podwyższonym dnem, kolor wybarwiony w masie, a mają całą paletę kolorów. Są ocieplone i doskonale wykonane, stoją na ukrytych nóżkach, oczywiście z otworami na dole do odpływu wody.
Zimą robią robotę ale i w upał się nie nagrzewają Mam nadzieję, że chodzi o te ze zdjęcia

Zasłony były kupione razem z altaną i mam je kilka lat, piorę w pralce jestem bardzo zadowolona, nie maja obciążenia, są przymocowane opaską na rzep do słupa altany. Dodatkowo są zamki i można się zamknąć na tarasie, my jednak tego nie praktukujemy. Mąż miał w planie zamocować do podłoża takie przelotki specjalne, doszyć też mocowania do altany i w ten sposób po połączeniu nic by nie fruwało Polecam

W kamiennym kręgu od początku 10:40, 07 paź 2023

Do góry
Wypatrzyłam tam jeszcze floksa.
W kamiennym kręgu od początku 10:37, 07 paź 2023

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, jestem u Ciebie na wycieczce, podziwiam wszystko, ale zestaw marcinków i róz
w jednym czasie- boski.
Gratuluję.
Zaświeciło słonko, a że rabata na przeciw okna to kusi by ma nią spoglądać
Sezon 2017 u Hanusi 10:07, 07 paź 2023

Do góry
Aniu-dziękuję. Pigwówka nabiera smaku , a ja jeszcze tłoczę soki z pigwowca i pigwy na zimowe niedobory witamin.
Coca cola przy tym wysiada.

Miłego weekendu. U mnie jesień.

Ogród Muszelki 10:06, 07 paź 2023

Do góry
Wczoraj odcięłam od hortki matecznej, ostatni już pęd, z założoną w marcu "kulką".
Jak widać na zdjęciu, system korzeniowy bez szału.

Ale jestem dobrej myśli. Bardzo podobnie wyglądały wszystkie wcześniejsze pędy, które odcięłam i posadziłam do dużych donic. Wszystkie przyjęły się

Jeśli przeżyją zimę (a prawdopodobnie tak się stanie), to będę miała pierwsze wyhodowane przez siebie hortensje na pniu!

Pniaki są długie (ok. 180 cm) i proste. I mają fajne koronki.
W kamiennym kręgu od początku 00:10, 07 paź 2023

Do góry
GorAna napisał(a)

Jaka piękna, zachwyciłam się nią totalnie
Wszystko mnie zachwyca, te kolory marcinków od różu jasnego poprzez ciemny do niebiesko-fioletów przepiękne. Twój ogród jest wybitny. Widzę zapowiada się ciekawy element architektoniczny zielony, już widzę okienka półokrągłe
Pszczelarnia 22:50, 06 paź 2023

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jak się kiedyś mocno zdenerwuję, to zaoram te rabatę, obsadzając ją na nowo trawami i kilkoma bylinami sucholubnymi. Patelnia, liliowce są pomyłką przy skąpych opadach deszczu.

Ewka, a nie myślałaś o marcinkach i trawach?
One nie potrzebują aż tak dużo wilgoci. U mnie bardzo się sprawdziły w tym roku, a deszczu było jak na lekarstwo. We wrześniu spadły zaledwie 4 litry na metr kwadratowy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies