Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Agatorek 22:25, 06 paź 2023

Wiaan napisał(a)

Ha ha tak jeden pamiątkowy kamień, na szczęście

Dziś pan od odczytu liczników zachwycał się jak przygotowałam się do sadzenia potem okazało się, że lubi ogrodowanie i tak się zaczęły fajne pogaduchy eM troszkę zazdrosny

Haha, taka lekka zazdrość nie jest zła

Anetko, zdjęcia jesienne cudne ❤️.
I te porównawcze, po prostu szał! Ale….nawet jak był tylko trawnik, to też było ładnie
Z rabatami oczywiście jest lepiej, masz taki leciutki nieład (w pozytywnym znaczeniu), ale zarazem wyglądają bardzo elegancko!
U mnie jest tylko nieład
NowaKiKi 10:05, 07 paź 2023

Czesc, teraz trafiłam do Ciebie i jestem zachwycona zmianie! Przeczytalam niestety tylko kilkanaście ostatnich stron ale po obejrzeniu zdjęć mam parę pytań, możliwe że wcześniej była już o tym mowa za co z gory przepraszam.
Czy te ciemne wysokie donice kupowalas czy robiłaś sama?
Czy jesteś zadowolona z tych zaslon na tarasie? Czy o e w obciążniki na dole wszyte zeby wiatr ich nie rozwiewał?
Wiaan 11:13, 07 paź 2023

Agnieszka dziękuję ♥ Nie mów, że u Ciebie nieład, Ty masz ogród pokazowy z bogactwem roślin, perełek i konsekwencją. Wszystko dopasowane do gabatyru działki, metaloplastyka, rzeczka urzekająca, rów, uwielbiam to u Ciebie
Wiolka5_7 11:23, 07 paź 2023

Piękne zmiany Anetka!
Wiaan 11:29, 07 paź 2023

NowaKiKi napisał(a)
Czesc, teraz trafiłam do Ciebie i jestem zachwycona zmianie! Przeczytalam niestety tylko kilkanaście ostatnich stron ale po obejrzeniu zdjęć mam parę pytań, możliwe że wcześniej była już o tym mowa za co z gory przepraszam.
Czy te ciemne wysokie donice kupowalas czy robiłaś sama?
Czy jesteś zadowolona z tych zaslon na tarasie? Czy o e w obciążniki na dole wszyte zeby wiatr ich nie rozwiewał?

Witam Cię Klaudia serdecznie Trochę tych stron się zrobiło
Donice wysokie na tarasie kupowałam na wymiar, ktoś mi polecił i to był mega wybór. One są z podwyższonym dnem, kolor wybarwiony w masie, a mają całą paletę kolorów. Są ocieplone i doskonale wykonane, stoją na ukrytych nóżkach, oczywiście z otworami na dole do odpływu wody.
Zimą robią robotę ale i w upał się nie nagrzewają Mam nadzieję, że chodzi o te ze zdjęcia

Zasłony były kupione razem z altaną i mam je kilka lat, piorę w pralce jestem bardzo zadowolona, nie maja obciążenia, są przymocowane opaską na rzep do słupa altany. Dodatkowo są zamki i można się zamknąć na tarasie, my jednak tego nie praktukujemy. Mąż miał w planie zamocować do podłoża takie przelotki specjalne, doszyć też mocowania do altany i w ten sposób po połączeniu nic by nie fruwało Polecam

Wiaan 11:32, 07 paź 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne zmiany Anetka!

Buziaki Wiolu
Wiaan 11:51, 07 paź 2023

Pisałam u Angeliki, że wrzucę fotki rozchodnika kupionego jako biały, ale on biały nie jest

Tego sadzilam z początkiem lata

Tutaj kupione teraz od tej samej osoby jako ten sam rozchodnik biały, sadzonki po 7zł.

Mary 20:46, 07 paź 2023

Biały rozchodnik Stardust ma taką przykrą cechę, że czasem pojawiają się gałązki z kwiatami w innym kolorze. Widać to na jednym zdjęciu tego rozchodnika w Albamar.
U Ciebie wszystkie kwiaty są w tym samym kolorze. To chyba inny rozchodnik.
An_na 21:36, 07 paź 2023

Nie wiem jaką mam odmianę u siebie,kupiłam kwitnący na różowo, wygląda jak Twój i tu ciekawostka...
ułamałam gałązkę i posadziłam obok, bo chciałam mieć dwa różowe. I mam...
Kwitną naprzemiennie na różowo i biało
W pierwszym sezonie po rozmnożeniu "stary" kwitł nadal na różowo, nowy na biało, a w tym roku kwitną odwrotnie. Stary na biało, nowy na różowo.
Różowy nadal ładny, biały już przekwitł.
Ciekawe co będzie w przyszłym sezonie...posadziłam kilka nowych gałązek
Angelika95 22:24, 07 paź 2023

No jak po 7zł to faktycznie aż się odechciewa samemu rozmnażać

Metamorfozy robią wrażenie