Dziękuję za miłe komentarze, podziękowanie nietypowe bo różane ( Zresztą zostałam namówiona na róże na Ogrodowisku, winni się domyślą )
Te wystartowały z kwitnieniem jako pierwsze, krzaczki jeszcze malutkie
Dzięki Madziu, fotki robię na zmianę z córką Te jej pewnie ładniejsze
Bardzo lubię wszystkie kwiaty wiosenne: tulipany, żonkile, pierwiosnki, prymule i czosnki
Dzisiejsze zakupki w połowie na spontanie
Głownie pojechaliśmy po coś na pniu do donicy i padło na trzmielinę - czy to dobry wybór, to się okaże
I bylinki:
Jałowiec:
Z Małgosią widziałam się w ten długi weekend
Bukszpany chyba lepiej posadzić, gdy mają łodyżki zdrewniałe. Zauważyłam, ze te zielone niestety uschły mimo ciągłego podlewania.
Jest gdzieś fajny filmik, który pokazuje jak robić sadzonki bukszpanu, ale nie mogę znaleźć
Napisałam Ci trochę więcej u mnie. Jestem u Ciebie prawie codziennie tyle, że po cichu. I wpadam do Cię w takim samym celu jak Ty do mnie..
Ale ja tu w innej sprawie..w sprawie Nory Barlow!! skandal! żeby jej takie ładne zdjęcia robić. A ja tego orlika tak nie lubiłam i miało tak zostać. Rzeczywiście zdjęciami wszystko byś sprzedała..
a na lace tez duzo sie dzieje, Jeszcze nie skosilismy tej gorskiej i tam kwitnie duzo kwiatow i ziolek. Pszczolki maja raj
te wykopalam z korzonkami i przenioslam do ogrodu. Wyglada na to, ze im sie u mnie podoba.
Na razie bardzo pomaga mi deszcz Codziennie teraz pada, akurat gdy wracam z pracy (wrrrr), jakby nie mógł padać w nocy lub rano. Jestem zła, bo chciałabym przygotować ogród do spotkania, a tu ciągle mokro.