Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 10:21, 18 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
I jeszcze nowe wieści z hostowej, zamęczę Was tą rabatą, ale własnie teraz ona się najszybciej zmienia. Co tydzień widać zmianę:

Super!bardzo mi się podoba ten kamień.idealnie pasuje do host.
Ciekawy pomysl
Po prostu ogród... 10:13, 18 maj 2016

Do góry
Przesadzony w tym roku na wiosnę rhododendron 'Percy Wiseman' zakwitł, a bałam się o niego

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:12, 18 maj 2016

Do góry
Dla ludzi co mnie odwiedzają kwiatuchy z mojego ogrodu

Po prostu ogród... 10:07, 18 maj 2016

Do góry
A tymczasem rh zaczynają spektakl

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 09:59, 18 maj 2016

Do góry
Paula

acer palmatum 'Sango kaku' - wiesz, Herbaciarnia nie może się obejść bez tak wysublimowanej odmiany klona bo stanowi ona bardzo piękną formę i pokrój o charakterystycznej czerwonej korze przez co wśród całej mojej kolekcji jaką posiadam na ogrodzie to są aż dwie sztuki tej pięknej rośliny u mnie, a poniżej przedstawiam fotki :

pozdrawiam
Jan
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 09:57, 18 maj 2016

Do góry
Popełniłam jeszcze coś takiego i poddaję pod ocenę

Może oddzielić bardziej część gospodarczą od wypoczynkowej?
Pęcherznicę okalającą ogródek warzywny przesadzić w szpaler i odgrodzić tym samy mały sad. Tylko w ten sposób pozbywam się miejsca na basen dla dzieci. zawsze stał przy drzewkach owocowych, centralnie na środku różowej kreski.
Rabatę z tujami przy ognisku połączyć z pęcherznicą. Zrobić "cycek" i postawić pergolę (podobną do tej nad tarasem.

Tylko czy to nie za dużo szczęścia na raz?
Muszę też mieć miejsce na trampolinę ... wątpliwą ozdobę, ale dzieci ją uwielbiają.

Moje rysunki w Panintcie są gorsze od bazgrołów 3 -latka, wybaczcie, kształt rabat będzie bardziej foremny. Pokazuję tylko pomysł.
Bawarka 09:53, 18 maj 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Takie widoki działają leczniczo... aż poczułam świeże, zimne górskie powietrze... pięknie pięknie

Montana u mnie podmarzł, daje chłopak radę, ale kwitnienie dużego nie ma. Niech się wyleczy na przyszły rok, kompostu mu sypnę to się wzmocni
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:46, 18 maj 2016

Do góry
Mój pierwszy post, więc witam wszystkich serdecznie.

Co prawda jeszcze musze poczekać ze 2 tygodnie nim pierwszy raz skoszę wysianą trawę jednak chciałbym się dowiedzieć czy należy zwałować trawę przed koszeniem? Jeśli tak to ile dni/godzin przed i jakim walcem - pustym czy częściowo napełnionym?

Poniżej przedstawiam zdjęcia mojego trawnika, mieszanka to Barenbrug Universal. Nie było łatwo bo w 3 dzień po wysianiu była ulewa i padało prawie 24 godziny bez przerwy przez co część nasion się przesuneła przez kałuże, część spłyneła. Co się dało to poprawiłem i czekałem co się wydarzy, a wygląda jak na zdjęciach poniżej. Są miejsca gdzue trawy jest mniej, albo dopiero kiełkuje, ale z dosiewką poczekam, żeby mieć pewność.

pbral, docisnąłeś nasiona do gleby i zagrabiłeś? Podlewasz codziennie? Bo ja tak a myślę, że bez tego podlewania nic by nie wyrosło.

Pozdrawiam!
W Kruklandii 09:43, 18 maj 2016

Do góry
No, Ty masz fistaszkową, a ja mam nerkowąpozdrawiam. Daj znać, to usunę fotkę.

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 09:42, 18 maj 2016

Do góry

Paula
- No ten mluszek co go zakupiłaś to wg mojej skromnej wiedzy jest czerwono listną odmianą klona o pełnej nazwie: Acer palmatum 'Bloodgood'- ustaw go w miejscu nasłonecznionym to listki nabiorą odpowiedniej czerwonej barwy zaś gdy będzie rósł na rabacie zacienionej na mało słonecznionym miejscu to liście nie będą już posiadać tak intensywny czerwony kolorów i będą z domieszką zieleni.

pozdrawiam
Jan

Ogród dla moich synków 09:37, 18 maj 2016

Do góry

Piękny pejzaż naturalistyczny !
na tapetę , działa uspokajająco
Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:32, 18 maj 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)

Czy to jest ubiorek wiecznie zielony? Szybko przyrasta?
Piękne kolory u Ciebie
Ukojenie 09:31, 18 maj 2016

Do góry
Zoja, w sklepach można kupić taki preparat do opryskania, żeby koty omijały z daleka. Działa. Miałam obcego kota, który wybrał sobie fotel na moim tarasie i przychodził tu na nocleg. Wielokrotnie rano go znajdowałam, jak smacznie spał, a często pozostawało tylko ciepłe miejsce i trochę sierści po nim.
zaraz zrobię foto.

Ogród mały, ale pojemny;) 09:28, 18 maj 2016

Do góry

Przemku cudownie to wygląda. Mam trzy tuje na pniu i zastanawiam się na posadzeniu im w nóżkach lawendy lub bukszpanu. Mama pytanie jak szerokie są te obwódki. I na jaką szerokość jest zrobiona cała rabata i jak szeroko jest usypany ten biały żwir.
Makowo na Kociewiu 09:26, 18 maj 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Rododendrony
CW, nie macie pojęcia jak mnie wkurza ten płot ..ale już niedługo

Połączenie bieli z zielenia-to co kocham najbardziej

Pięknie jest w Makowie
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 09:24, 18 maj 2016

Do góry
Azalie zaczynają w końcu, dały na siebie czekać. Ta biała jest najpiękniejsza. Szkoda, że mam tylko jedną. Teraz bym odwróciła proporcje.

[

Kermesina rose wydawała się na fotkach jakaś taka mniej...jaskrawa niż w rzeczywistości

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:23, 18 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niekoniecznie nowe ja już nowych nie szukam, ale trzeba nieco odwlec je w czasie, ja stale mam te same marzenia)

Fotka na dzisiejszy poranek dla Was

Piękne kule! Takiej energetycznej zieleni mi dzisiaj bardzo potrzeba.

Pozdrawiam Danus
a czasem nie na temat ... 09:19, 18 maj 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
dosadziłam KF na rabacie z tawliną (mamy dokończone ogrodzenie wreszcie) - tym samym można powiedzieć że rabata jest domknięta - z przodu tej rabaty mam pas bukszpanu ale chcę kreski trochę zmiękczyć więc muszę pomyśleć nad czymś innym. Kupiłam sadzonki KF duże - tak wyglądają podzielone na 3 lub 4 - było tak dużo korzeni że musiałam sobie pomagać nożem nie wiem jak one to dzielenie zniosą, ale dzięki temu z 11 sadzonek zrobiło się ponad 30 trawek.

Ale fajnie to wyszlo

Szkoda,że gracki padły a ja je uważałam do tej pory za niezniszczalne trawy.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:15, 18 maj 2016

Do góry
Dzięki Anula, płyty kosztowały wiele pracy, jak to sobie przypomnę..ale efekt oryginalny i taki mój. Czekam aż się zamszą
Bardzo lubię robić zdjęcia. Co roku dużo "wywołuję".

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:15, 18 maj 2016

Do góry
Niekoniecznie nowe ja już nowych nie szukam, ale trzeba nieco odwlec je w czasie, ja stale mam te same marzenia)

Fotka na dzisiejszy poranek dla Was
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies