Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 12:18, 05 cze 2016

Wczoraj późno wróciliśmy do domu, nic specjalnego już nie robiłam, no, chyba żeby nie liczyć czytania wątków z telefonu o północy pod kołdrą, bo Zbyszek już spał. Nie chciałam świecić mu po oczach
Teraz znalazłam chwilkę i przeglądam fotki.
Spotkanie było cudowne.

Całą relację ze spotkania moimi oczami umieściłam na wątku Ewy tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=653#post_6

U mnie wstawię więc zdjęcie grupowe z opisem, kto jest kto

od lewej:
Flower1 (Wyczaruję ogród), Ewa777 gospodyni spotkania (Do raju dalego - u Ewy), Joku (Znowu na wsi), LyraBea (NewLive w ogrodzie), Ja Iwk4 ( ogródek Iwony), Anusia (Skandynawia po krzyżacku), za Anią mąż Mirki Marek, potem mój mąż Zbyszek,na dole Krzysiu - mąż Ewy, mąż Aniusi, jej córka i , Mirkaka (Wszystkiego po trochu). Gosia Margo (bez wątku)stanęła koło Ewy i widać niestety tylko kosmyk jej włosów
Widać ją tutaj na zdjęciu - to ta przemiła blondynka siedząca bokiem w białej bluzeczce :

Tutaj na wprost jestem ja ze Zbyszkiem

Iwk4 12:21, 05 cze 2016

Joku napisał(a)
Iwono miło było ciebie poznać. Opowiadasz z pasją o swoim ogrodzie, masz dużą wiedzę i doświadczenie ogródkowe. Masz sympatycznego eMa i syna.

Jolu, bardzo się cieszę, ze mogliśmy się poznać. Przyznam, ze nie znam twojego wątku na bieżąco. Pora to zmienić. Pozdrawiam i dziękuję za miłe towarzystwo
Iwk4 12:27, 05 cze 2016

Anusia napisał(a)
Iwonko miło było Cię poznać. Fantastycznie spędziliśmy czas w Waszym towarzystwie. Jesteś kopalnią wiedzy i spokojnie nikogo nie zagadałaś

Aniu, poznałaś mnie od razu, jak tylko weszłam. Przywitałaś bardzo ciepło, to było niesamowite, a wcale wcześniej się nie widziałyśmy. Jesteś bardzo ciepłą osobą, masz dużo cierpliwości w opiece nad córeczką, nie zazdroszczę ci, ale widać, jak darzysz ją miłością i pięknie się opiekujesz, choć to niełatwe być z Darią 24 godziny na dobę. Każdy czasami potrzebuje wytchnienia. Życzę ci, byś czasami miała czas dla siebie Aniu, cudownie się z wami rozmawiało, tworzycie fajną parę z mężem. Nie chciało mi się wyjeżdżać, czuję niedosyt
Iwk4 12:30, 05 cze 2016

Flower1 napisał(a)
Fajnie że przyjechaliście z tak daleka, bardzo miło było Was poznać u Ewci Szerokiej drogi!!

Magda, bardzo chciałam was spotkać, miałam więc w kalendarzu datę wpisaną wcześniej. Niestety, Zbyszek dłużej pracował mimo soboty, a czekała na mnie jeszcze moja chora siostra, więc się troszkę spóźniliśmy. Za to miałam wielkie wejście, hi, hi

Magda, jesteś pełna energii. I tyle w tobie pasji do ogrodu
gobasia 12:32, 05 cze 2016

Ale spotkaniowo na ogrodowisku...fajnie tak się spotkać i poznać w realu...
Ciekawa jestem czy potraficie się rozpoznać w realu
Iwk4 12:34, 05 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Iwonko, miło było poznać Ciebie i Twoją Rodzinkę. Jeszcze w domu śmiałam się i opowiadałam o Twoim przeglądaniu forum pod kołdrą
Bardzo fajnie opowiadasz, miło się Ciebie słuchało.

Mirko, tak szybko się witałam ze wszystkimi, że w końcu się pogubiłam. Zapomniałam, do jakiego ogrodu cię przypisać, a tyle chciałam ci zadać pytań. No cóż, następnym razem to nadrobię. Mieszkasz niedaleko Ewy, w lipcu, 16-go planuję spotkanie u mnie, zaprosiłam Krzysia z Ewą, bo chciałabym, by Krzysiu wyprowadził mi mojego bonzaja z bukszpanu
Zapraszam więc ciebie z mężem Byłoby fajnie znowu się spotkać
Iwk4 12:38, 05 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Dzień dobry Iwonka. Twój awatarek nie jest mi obcy, bo zaglądamy na te same wątki. Natomiast do tej pory jakoś tak wyszło, że nie trafiłam do Ciebie. Teraz nadrabiam, chociaż na całość nie ma szans tyle dobra u Ciebie.

Super było poznać u Ewy taką energiczna osóbkę jak Ty. Fajnie się dopełniacie z mężusiem. Oglądanie forum o północy pod kołdrą. To jest HIT! Hahahahahahha.
Pozdrawiam Cię serdecznie. Będę zaglądać.

Beatko, miło mi. Co do energii, to ty nią tryskasz za dwoje
Byłam pod wrażeniem, jak opowiadałaś, ile zdziałałaś sama. Ja mam pomocnika w postaci Zbyszka, sama bym nie dała rady.
A ty jesteś niesamowita.

Wczoraj też starałam się nadrobić pod kołderką zaległości z dnia, ale zasnęłam z telefonem w ręku
Iwk4 12:45, 05 cze 2016

makkasia napisał(a)
Iwonko o RH napisałam u siebie nie martw się popryskaj będzie dobrze
Wielki ogród, piękny ogród. Iwonko ile Ewa ma ogrodników ?

Kasiu, dzięki za rady w sprawie rh. Niepotrzebnie go okrywałam w styczniu. To mu nie pomogło. Mokry śnieg i lód oblepił włókninę i to chyba przyspieszyło chorobę grzybową.
Wczesną wiosną opryskiwałam miedzianem, ale to chyba nie pomogło...
makkasia napisał(a)

Iwonko prawdopodobnie pąki są zaatakowane szarą pleśnią - pąki są wyraźnie ciemniejsze, wyglądają "ziemiście" i niestety nie rozwijają się z nich kwiaty.
Usuń pąki i potraktuj fungicydem. Szkoda Iwonko ale nie jest to groźne i na drugi rok będziesz cieszyć się kwiatami

No tak, to by się zgadzało. Szara pleśń
Iwk4 12:55, 05 cze 2016

Mirka napisał(a)
Ewa ma piękny ogród i chyba ogromny z fotek tak wygląda Szkoda że wątku nie zakłada namówić ja trzeba Iwonko Pozdrawiam piąteczkowo

MIrko, masz rację. Śliczny wielki ogród jest u Ewy bacowej.
Zakodowałam sobie rabatę niebieską. Musze w tym roku na moją niebiesko- żółtą rabatę dodać więcej niebieskiego. On taki śliczny u Ewy:

ta sama rabata w sierpniu zeszłego roku - królowała lawenda i perovska:

Iwk4 12:58, 05 cze 2016

margaretka3 napisał(a)

Iwonko, obie mamy takie same kamasje. Nie wiem, czy Twoje były opisane, to odmiana Blue Melody. Te duże to inna odmiana.
Jakie drzewka masz na bylinówce przy skrzyniach? Oprócz klonów.
Idę czytać dalej.

Gosiu, dziękuję za nazwy kamasji. Szybko przekwitła.

Tam na bylinowej są grusze. Właściwie z drzewek owocowych mm tylko 3 grusze i dwie śliwki