Basiu, zdjęcia jej jeszcze nie robiłam a nawet jej nie przycięłam
Zrobię to jutro.
Zdanie neurologa u którego byłam w zeszłym tygodniu jest takie, że jeśli okaże się to zespół cieśni to ja mam objawy "nie książkowe" Badanie które mam mieć robione 13 lipca ma właśnie potwierdzić lub wyeliminować to schorzenie.
Kolejne dwa miesiące czekania żeby dowiedzieć się że to nie to, potem kolejne badanie poprzedzone czekaniem i okaże się że jest zbyt późno żeby zrobić cokolwiek.
Szybka diagnostyka, tyle o tym się mówi, szkoda że tylko mówi.
Zdjęcia tulipanków mam dla Ciebie.
Dzisiaj dostałam (właściwie wczoraj, bi juz po północy) Pysznogłówkę od Łukasza. Piękne duże kępki. Nie to, co moje przedszkolaki
Nowe roślinki zaraz uśmiech na twarzy wywołują
Posadzone... za tulipankami
Łuki, baaaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję
Magda, mam miniaturowe żółte berberysy. Nie wiem, czy o nie ci chodzi ... Szybko startują, byłam zdziwiona, ze szybciutko wypuściły listki berberys bonanza gold
Mam tego świadomość niestety, będę walczyła dobrym nawadnianiem, porządnym ociepleniem donic i nawożeniem.
Jaśminowiec powinien przetrwać, chcę go puścić na altanę w wersji pnącej. Najbardziej boję się o magnolię, wymarzyłam sobie sunrise... na zimę będę dodatkowo obkładać donice styropianem i okrywać agrowłókniną. Od dołu tarasu jest ogrzewane mieszkanie, co też trochę może pomóc.
Zastanawiam się, jak ludzie utrzymują kilkusezonowe tarasy. Jak ten w załączeniu, pokazywany w "Maji".
[zdjęcie zmoderowane]
[zdjęcie zmoderowane - nie wklejamy zdjęć z internetu]
mam jedną żółtą całą i mi się podoba, nie znam odmiany ......bardziej mi sie podobają w całości żółte, choć jedną z żółtym środkiem też mam, ale pamięci do nazw - nigdy ..piękne te irysy, uwielbiam ich kolor
Haniu, dzięki za informacje. To wyjątkowo ciekawy grzyb i do tego jest pod częściową ochroną.
Szukaliśmy gąsek wiosennych, a znaleźliśmy naparstniczki stożkowate! I gdzie? Na działkach!
Aniu, jednak będzie Jeśli chodzi o kolejne drzewo to na razie nie będę podejmować decyzji w tej sprawie ... zostawiam to na później
Iwonko no właśnie najpierw jednak zrobię ściankę a potem ocenię czy już jest OK czy jednak jeszcze coś trzeba zmienić
Łukasz, dzięki za podpowiedź w kwestii bloczków ale czy będzie latwo zrobić łuk takimi bloczkami? bo one sa większe od maxów? A jeszcze Cię podpytam jak wg Ciebie trzeba dobrze zabezpieczyć maxy żeby wszystko było ok? Resztę nasadzeń w okolicy ścianki odłożę, tak jak radzisz, na później Dzięki
Marzenko Inspiracji jako takiej nie było chyba ... kurcze nie pamiętam ... chyba sama tą wydziwioną ściankę wymyśliłam. Magnolia taki rzut zrobiła: Mad Dziękuję
Asiu Lubię Cię za konkret
Justyna ... no kurcze nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ale chcę czuję, ze będzie dobrze Jak będzie kicz to będziesz pierwsza, która będzie się ze mnie śmiać ...
Agatko Jak widać sama nie nadążam ostatnio ciągle nie mogę forum nadrobić ... za kilka tygodniu będzie wiadomo czy pomysł ze ścinką był strzałem w dziesiątkę czy jednak wtopą ...
Agatko, Lustro odpada ... eM nie zgodzi się nigdy w życiu a pomysł ścianki zrodził się juz jakiś czas temu ... był omawiany ... dlugo dyskutowany i otrzymał aprobatę naszej Szefowej Cieszę się, ze wyrazilaś swoje zdanie ale ... zaryzykuję jednak
Kasiu dzięki
Kindziu ze zdaniem eMa muszę się liczyć bo dużo mi pomaga a poza tym to tez jego ogród
Edytko ... wiem
Ewa ale jesteś za ścianką?
Beta dzięki wielkie Przekażę eMowi pochwały bo to głównie jego dzieło
Magdo Dziekuję za te mile słowa Między plytami betonowymi jest żwirek.
Kasiu ... poczekam
Olu dzięki A Ty masz ściankę z bloczków betonowych?
Żurawki bardzo lubię jesienią, są wtedy wymarzonym klimatem. U mnie po zimie szybko się pozbierały i teraz już są ładne i dają się dzielić - więc mnożę je jak mogę bo po co tyle płacić, choć zawsze na jedną się skuszę.