Jola, mam takie samo trawsko-chwastowisko za płotem z jednej strony... No cóż. Trzeba przeboleć. Warzywniak robi wrażenie. Powiedz mi te białe hosty, co pisałaś, że niedawno wsadzone teraz gdzieś kupowałaś? Nie widziałam ich nigdzie. Bardzo ładne są.
Iwonka na skrzynie namawiam Moje też się prawie rok "robiły", robił stolarz, bo jakoś eM. nie ma zacięcia w tym kierunku
A siewek nie ruszam, niech rosną. Jak nie mnie, to komuś innemu się przydadzą A kurczę pamiętam dokładnie jak pierwszą białą jeżówkę za 15zł kupiłam A teraz.. mam ich setki
Nie wiem czy 3-listkowe pikować, ale możesz zaryzykować
Jakby Ci coś z nimi nie wyszło to Ci doślę "gigantów"
Marzenka ja ich nie kupowałam teraz, podzieliłam jedną swoją kępę na pojedyncze sadzonki. Ładnie się dzieliła, nie trzeba było w ogóle rozcinać karpy, bo pojedyncze roślinki były jakby tylko korzeniami splątane.
A takie trawowe łąki to ja mam trzech stron!!
Muszę jutro obejść siatkę dookoła i trochę je odsunąć, bo mi włażą przez siatkę i się wprost do ogrodu sieją!
Tak, widziałam Twoją kulkę śliczną Ziemia wg mnie gruntowa przemieszana z kompostem lub obornikiem, jak dodasz uniwersalnej to też będzie. Bukszpan nie ma jakichś szczególnych wymagań. Pamiętam jak nam gościu kopał z gruntu kule bukszpanowe, to w takiej zbitej glinie rosły i nic im nie było.
Haha, Ewusia nie czaruję, tylko haruję! Dziś walczyłam z chwastami wzdłuż cisów i hortensji, wzdłuż płotu. Fotka jeszcze przed plewieniem, ale z lotu ptaka, więc chwastów nie widać. A wyniosłam chyba z 12 kubłów!!
Muszę tam jeszcze świeżej kory dosypać w oczekiwaniu na limki