Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 21:19, 23 maj 2016

Do góry

Ptaszki w kąpieli

Nasz przydomowy ogródek 21:18, 23 maj 2016
Do góry
Są niesamowite w kolorze i budowie kwiatu, niestety u mnie im za mokro, giną. Zbyszku pokażę Ci inną różową lekarską piwonię "Rosea plena', ona mi tak słabo kwitnie.

Twoja piwonię chińską nazywam w odmianie "Edulis Superba", jest silna , szybko przyrasta. To pierwsza z odmian z 1824r. Szybko sie rozprzestrzeniła, ale jest piękna i wciąż modna
Moja officinalis Rosea plena, kuzynka Rubry plena.

Ogród z łezką II 21:14, 23 maj 2016

Do góry
Dziękować Kochani to za mało, Sercem jesteśmy z Wami i każde podziękowanie wypada blado.

Ogród moim okiem Choć i tak robione na wariata bo czasu było brak

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:13, 23 maj 2016

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
Dziewczyny dziękuję za zainteresowanie i wszelkie uwagi
Mój ogród mieści się na skrzyżowaniu wiec z dwóch stron jest usytuowany od drogi ale front to właśnie nowe nasadzenia cisów bo wcześniej od głównej ulicy miałam siatkę i cisy są po to aby (jak podrosną) osłonic od kurzu itp.

Kochana, zanim te cisy cię zasłonią od kurzu....to trochę minie czasu.
Ja nie sadziłabym tak małych cisów tak blisko płotu, wolałabym jakieś pnącze rzucić na płot, żeby się odsłonić od kurzu. Poza tym posadziłabym drzewka z ładną koroną powyżej płotu np. klon "flamingo" rośnie do 4 m ,albo śliwę Nigrę. Cisy dałabym pomiędzy drzewa. Rabatę bym poszerzyła, jakąś bylinę -dąbrówkę rozłogową lub kutnerowatą rogownicę..
No nie wiem co zrobisz, chyba, że zostawisz, a drzewa sobie posadź w pasie zielonym i coś pod drzewa.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:13, 23 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ale ostatnio cały wolny czas spędzam tu. Wreszcie odpoczywam w ogrodzie z rodziną i znajomymi

I denerwuje mnie ten ambroiec w środku - musiałam go obciąć bo zamierały po kolei gałęzie na jednym pędzie - w środku fytoftyroza...

Już tak wymuskałaś ten ogród,że nic ,tylko się na tym ślicznym tarasie relaksować
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:09, 23 maj 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
ozdobny czosnek ścinałam do wazonu jak zasechł na rabacie. I mam w wazonie takie fajne suszki

Krzewuszka już kwitnie? I ja po raz pierwszy skusiłam się na tamaryszki. Przebieram nogami by tak ładnie kwitły jak u Ciebie.

U mnie gleba jest mocno gliniasta. Dodatkowo w tym miejscu ogrodu było sporo ziemi, a raczej żółtej gliny, z głębokich wykopów. Wysypałam tam sporo piasku i słomy ze ściętych traw, żeby rozluźnić glebę. Sadziłam te tamaryszki w kwietniu zeszłego roku. Kupowałam je w Biedronie. Tak mizernie wyglądały (20 cm patyk), że zakupiłam dwa z obawy, że nic z nich nie będzie. Lato było upalne, sucho miały, czyli tak jak lubią. Zaskoczyły mnie. ))Tak wyglądały we wrześniu 2015

Czosnki też ścinałam, ale teraz muszę je wykopać, bo cebulkom chyba się za ciasno zrobiło.

Zakwitła tylko ta mała krzewuszka (purpurea nana). Te duże jeszcze nie.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:07, 23 maj 2016

Do góry
Nowe zakupki
Haniu trafiłam za 24 zł Azalia-taką jaką Ty masz

Roże

lobelia ogrodowa-zimuje w gruncie-kolor krwisto czerwony
Nasz przydomowy ogródek 21:06, 23 maj 2016

Do góry
Gdybym tu zaczął pisać farmazony
całkiem nie będzie to moja wina.
Znaczy że kompot z maku zrobiony
i wyśmienicie działać zaczyna.

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 21:03, 23 maj 2016

Do góry
herbaciarnia kolejne fotki...

cdn..
Ogród Mirelli 21:03, 23 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zakwitł irys po babci mojego eMa
Mieliśmy go w poprzednim ogrodzie i nigdy nie kwitł. Sama nie wiem dlaczego go wzięłam do nowego ogrodu, skoro mnie denerwował i spisałam go na straty. W tym roku mnie bardzo miło zaskoczył - piękny jest. Może babcia widzi i się cieszy

Piękna pamiątka!
Doświadczalnia bylinowo-różana 21:00, 23 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Czas na fotki

Wreszcie zakwitła pierwsza róża Mayor of Casterbridge

Musiałam zacytować,ale piękne zdjęcia robisz
U Agi - czyli słońce i piach 20:59, 23 maj 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Brakuje mi jeszcze 3 krzaczki :/a tak wyszło:

No Aga dobrze się to zapowiada!Jako, że planuję ten sam mix,ale dopiero w przyszłym roku-będę u Ciebie śledzić-jak to wszystko ładnie rośnie
Nasz przydomowy ogródek 20:57, 23 maj 2016

Do góry
Peonio jesteś nieoceniona! Podałaś mi następną nazwę piwonii. Ta czerwona i różowa były przesadzane 3 lata temu. W pierwszym roku też miały po 1 kwiatku. Teraz już jest dobrze ale to nie to co było na starym miejscu. Różowa jest bardzo wysoka i czekam niecierpliwie kiedy zakwitnie.
A teraz pokażę różową jak kwitła przed przesadzeniem w 2012 roku.

Jana kopiuj - patentu nie ma a po to tu jesteśmy aby czerpać pomysły.

Anusia dziękuję i pozdrowienia zasyłam również.

Basiu u góry posadziłem w tamtym roku 2 zebrinusy a przed nimi jest lawenda. Miskanty słabiutko się zbierają. Zobaczę jaki będzie efekt.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:57, 23 maj 2016

Do góry
I dla wszystkich różanomaniaków Aicha
Zaczyna robić show

Maigold nie chce być gorsza i tez zaczyna

Od nowa ... na przekór wszystkim 20:57, 23 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)

Piknie!Czosnki są cudne!Ech czemu nie mogę mieć ich już teraz?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:55, 23 maj 2016

Do góry

Oj Madzenko na taki cudny taras to i ja chętnie na kawę bym się wbiła!Ślicznie masz wszystko dopieszczone!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:49, 23 maj 2016

Do góry
Ale cudniaście sobie zrobiłaśTaka altanka mi się marzy!!Siaku będziesz teraz chodzić opalona w paseczki niczym zebra!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:48, 23 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
się muszę skupić
Są metalowe obejmy i wycięty w elewacji styropian i tak wsunieta i wkrecona w zelbet ta obejmą, do niej wsunieta belka i przykrecona z boku do obejmy.
Dookoła będzie silikon

Nie chciałam Belli równoległej do ściany jak to się zawsze robi.

Słupki nie są.równo.od siebie prawy od środkowego jest 270 cm a drugi chyba z 330 albo więcej nie pamiętam.

dzięki! też nie chcemy tej belki i chodzą nam po głowie rózne rozwiązania (od 4 lat ) Musze Cie jaszcze dopytać o obejmy - gotowce czy zamawiane? Zaczyna mnie dopadac desperacja z pergolą nad tarasem
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:48, 23 maj 2016

Do góry
i kolejne zakamarki ....

cdn...
Święto Azalii Pisarzowice:) 20:44, 23 maj 2016

Do góry
Po wojażach i my dotarliśmy do domu Pisarzowice w każdej majowej odsłonie piękne, choć w tamtym roku byłam bardziej oczarowana. W tym roku nie zakwitły jeszcze wszystkie rośliny, wiele jeszcze troszkę potrzebuje. Ale nie zabrakło pięknych zakątków no i można było skoncentrować się na innych roślinach, których nie przyćmiły kwitnące rh.

Towarzystwo doborowe roześmiane, serdeczne Nie ma jak się nagadać, brakuje na wszystko i wszystkich czasu, a pożegnania są zawsze za wcześnie.
Dziękujemy z Grzesiem za Waszą gościnę i wspólnie spędzone chwile.

Jak widzę, zdjęć już jest sporo zamieszczonych, tak więc tylko kilka ode mnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies