Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 09:27, 03 maj 2016

Do góry
I nie tylko kwiaty

złoto ogrodnika, a na nim jeden Exotic Emperior ( wyrzuciłam cebule, które nie powtórzyły kwitnienia w drugim roku )

będzie podlewanie; gdzieś doczytałam, że gotowe gnojówki przelewa się do butelek i można je przetrzymywać cały sezon, tak zrobię z pokrzywą, bo śmierdzi okrutnie mniszka pełna beczka

warzywnik ogrodziłam pastuchem, zamiast drutu sznurek pies uczy się, że nie wolno tam wchodzić

i swojskie klimaty

Z południa Polski - ogród Marzeny 09:24, 03 maj 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy

O kupiłaś i to, aż 4 ja się zastanawiałam,ale w końcu nie wzięłam, bo nawet nie mam takiej doniczki żeby je gdzieś dać ładne hosty zakupiłas, ja też muszę kupić, bo nie mam jeszcze ani jednej u siebie pozdrawiam majowo
Plamy na trawniku 09:22, 03 maj 2016

Do góry
Witam pozna jesienia posialam trawe ladnie wzeszla na wiosne zrobila sie super zielona.Zakupilismy nawoz dlugodzialajacy na 6 m cy i wszystko bylo w porzadku po drugim koszeniu zrobily sie zolte plamy na starszym trawniku tez go uzylismy i nie ma problemu.Co teraz mam z nim zrobic czekac i kosic czy nawozic w te miejaca

Moja działka na Dębowym Lesie 09:20, 03 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Życzę wam cudnej dalszej majówki Pozdróweczk
Zaraz zmykam do kościólka.i na działkę w końcu odpocząć.

[/url]

[/url]
[/url]
Dobrego świętowania

[/url]
[/url]

pięknie pięknie
też do kościółka z dziewczynami zmykam

i udanego odpoczynku majówkowego
Moja działka na Dębowym Lesie 09:14, 03 maj 2016

Do góry
Życzę wam cudnej dalszej majówki Pozdróweczk
Zaraz zmykam do kościólka.i na działkę w końcu odpocząć.

[/url]

[/url]
[/url]
Dobrego świętowania

[/url]
[/url]
Moja działka na Dębowym Lesie 09:11, 03 maj 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Pięknie
tulipanków masz sporo odmian
też co roku dokupuję coś nowego nie mogę się powstrzymać

No to mamy tak samo Aguś
tych strzępiastych jeszcze dokupię, bo bardzo, bardzo mi sie spodobały
[/url]
[/url]
I hostki z tulipciami ładniej wyglądają
[/url]
Rococo
[/url]
Dwa ogrody 09:07, 03 maj 2016

Do góry
Kasiu, niestety, Edenka będzie musiała się odbudować. Inne pal licho, przeżyję Najlepiej przezimowała młoda Laguna, New Dawn i parę innych.
Dla Ciebie obiela

Nadmorski... 09:04, 03 maj 2016

Do góry
Dom powstał w 2010 r. w nadmorskiej wiosce właściwie jako całoroczny dom letniskowy, ale ostatecznie opuściliśmy moje rodzinne miasto i na stałe zamieszkaliśmy tu w czerwcu 2011 r., po maturze starszego syna. Nie za bardzo chciałam tej przeprowadzki, ale stwierdziłam, że dla naszego rocznego Frania będzie tu fajnie.
Wcale nie byłam zainteresowana ogrodniczkowaniem. Skupiona na małym Franku bardzo absorbującym, z deficytem snu. Pierwsze nasadzenia są autorstwa teściowej i tym sposobem mam w ogrodzie dąb czerwony - ciągle się zastanawiam czy go nie wysadzić. z drugiej strony już podrósł i daje trochę cienia na patelni.

W tle dąb 07.2011r.
A to moja pierwsza rabatka kwiatowa, nie miała szans na tych piachach.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:04, 03 maj 2016

Do góry

Zdradź nazwę tych pomarańczowych energetyków
Cudne są wszystkiego ale tych nie znam
Ogród z łezką II 08:58, 03 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Zrobiłam specjalnie dla Ciebie

Niooo. można powiedzieć, że udany zakup, U Ciebie już mocniej rozwinięty i nabudowany, ale myślę, że na tym etapie życia szybciutko się dogonią.
Róże Davida Austina 08:48, 03 maj 2016

Do góry
OlgaKol napisał(a)
Witam,
Również jestem miłośniczką róż Austina.
Oto kilka z mojej kolekcji (zdjęcia z zeszłego lata)

The Pilgrim - moja ulubienica

Abraham Darby

Czy Abraham nie choruje Ci.Mój sądzony w zeszłym roku przechorował całe lato, przesadziłam go w inne miejsce i chyba teraz będzie ok,był kupowany okazyjnie na giełdzie to może dlatego chorował
Piękna kolekcja u Ciebie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 08:47, 03 maj 2016

Do góry
Betka napisał(a)
Gosiu pelargonia od Was znalazła miejsce w filiżance Dzisiaj słonce a wczoraj pochmurnie było nie mogło być na odwrót?

Beatko ten kwiat pelargonii niestety nie różowy ale tak mi się podobała taka intensywna i głęboka czerwień że nie mogłam się jej oprzeć. I faktycznie bardzo pasuje do tej filiżanki. Coś nam sie ta pogoda jakoś przeplata.Jak bylismy u Ciebie to chłodno i ponuro, na drugi dzień gorąc i prażące słońce że ledwo wytrzymaliśmy na kiermaszu w Końskowoli a wczoraj znowu deszcz i ciagle mam mokro na rabatach że nie mogę oplewić a chwast rośnie strasznie.
Fotorelacje - pielęgnacja roślin 08:17, 03 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czesanie i wiosenne cięcie carex frosted curls. Ta trawka rośnie u mnie trzeci sezon i bardzo się rozrasta. Wystarczy wyczesać jej suche kłosy (patent ze starą szczotką do włosów ) i przyciąć końcówki. Tak samo przycinam końcówki wszystkim innym odmianom carex'ów nawet zimozielonym morrowi.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=651

Super patent Nawet mi przez myśl nie przeszło,że można tak czesać trawę
Jestem w polu 08:06, 03 maj 2016

Do góry
Dubelek nie pożądany, więc będzie coś w zamian

Jestem w polu 07:31, 03 maj 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ogród Ci pięknieje. Chyba kupowałyśmy cebulki tulipanów w tym samym sklepie ))
U mnie tez rosną koło tawuł japońskich Golden Princess ) i bordowolistnych berberysów. W tle widać te liliowe z jasnymi smugami.

Ja myślę, że wiele osób zaopatrzyło się w cebulki w tych właśnie miejscach. Zestawienie ciemnego fioletu z tawułami japońskimi skradło w tym roku moje serducho.
Tysiąc radości i utrapień 07:17, 03 maj 2016

Do góry

Tysiąc radości i utrapień 07:15, 03 maj 2016

Do góry
Wiosenny ogród

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:13, 03 maj 2016

Do góry
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:13, 03 maj 2016

Do góry
No i na koniec mój koteł. Sfrustrowany bo nie dostał rano swojej ulubionej wątróbki. Dał mi do zrozumienia trącając łapą miskę. Jutro rano jak zobaczy karmę z puszki to chyba pogryzie miskę.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:09, 03 maj 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies