Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:05, 24 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Pięknie wyszłyście, ale wiadomo, że ładnemu we wszystkim ładnie i M. się postarał, bo mój beznadziejnie nas sfocił!
o żurawki walcz, ja też o nie które muszę walczyć, bo padają! ale nie od Finki
zanim do mnie Marta dotarła, to już było bardzo późno i tyle wyładunku, że tylko na chwilę ją przytrzymałam na kawie i cieście, bo rano miała wyjazd!
a kolorek jej włosó też mi się podoba

U mnie też ledwo kawałeczek ciasta skubnęła tak się do Ciebie spieszyła... Bidulka...
No i przez Ciebie nie mam żurawek - wszystkie wykupiłaś
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:28, 24 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Witam Agnieszko u Ciebie. Byłam, podziwiałam wielokrotnie Twój piękny i zadbany ogród, ale sama już mam mętlik w głowie, bo nie pamiętam, czy zostawiałam jakiś miły komentarz Jeśli nie, to dziś nadrabiam to faux-pas

Przesłałam Ci maila w wiadomej sprawie

Pozdrawiam serdecznie i czekam na informację

Bóg Ci zapłać kobieto za dobre słowo
Odpisałam.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:17, 24 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny fotka zakupowa będzie jutro. Czekałam na tą Finkę i czekałam, potem rozsypałam dolomit pod lawendy i perukowce, przycięłam brzydkie listki żurawkom, ciemno się zrobiło i znowu czekałam... No z przygodami, ale dziewczyna dotarła cało, choć zmęczona okrutnie... Wpadła i wypadła, zaledwie 1 fotkę mamy, po ciemku i tak na szybko Finka ma nowy kolor włosów - baaardzo twarzowy

Dwie śliczne ogrodniczki

Witam Agnieszko u Ciebie. Byłam, podziwiałam wielokrotnie Twój piękny i zadbany ogród, ale sama już mam mętlik w głowie, bo nie pamiętam, czy zostawiałam jakiś miły komentarz Jeśli nie, to dziś nadrabiam to faux-pas

Przesłałam Ci maila w wiadomej sprawie

Pozdrawiam serdecznie i czekam na informację
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:00, 24 sie 2012

Do góry
Madżenko, te liście fafusty , które tak mi się podobają u Ciebie to bergenia sercolistna czy jakaś inna? Wygooglowałam, ze rośnie na każdej glebie, mokrej i gliniastej też - a jakie są Twoje uwagi odnośnie jej uprawy? Wiesz może gdzie i o jakiej porze roku można ją kupić?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:28, 24 sie 2012

Do góry
A tak generalnie o błyszczeniu pisałaś To załóżmy, że nie o cerze, tylko w ciemnościach
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:48, 24 sie 2012

Do góry
bociek napisał(a)
I jeszcze kawalacik kolejowej

Marmoladka Ze zmoklymi nasionami ostu

Gadaj szybko, zanim znów wybędziesz, coś tym żurawkom zrobiła! Niedawno narzekałaś, że nie rosną, a tu proszę, O! Nierosnące to u mnie, a tu sałata karbowana aż miło! Jaki masz patent?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:45, 24 sie 2012

Do góry
Pszczółko, to błyszczenie siem cery, to akurat nie zaleta Nowe nabytki bardzo udane - mam prawdziwe limki, ładne hakone i trzmieliny płożące
A co do żurawek - będę o nie walczyć, nawet ziemię będę im spulchniać, tylko........ niech to docenią
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:12, 24 sie 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Ewa, a gdzie fotki platana w obwódce bukszpanowej i lawendami w środku???

Aguś kiepściutko to mi to idzie

Oj wcale nieprawda! Jeszcze tylko 4-6 lawend w środek, kora/kamyczki dookoła i skończone! A żywopłocik potrzebuje czasu, żeby się zrosnąć i zagęścić
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:10, 24 sie 2012

Do góry
Julita, Sylllwia - jestem już w pracy i nie mam możliwości wstawienia fotki Finki do Jej wątku Po południu obiecuję nadrobić zaległości.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:08, 24 sie 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Poświecenie kręgosłupa w słusznej sprawie

Nieszka mój kręgosłup juz poświęcony na wszystkie strony teraz musze się rehabilitować, żeby w następnym sezonie mieć w ogóle co poświęcać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:07, 24 sie 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Aguś tez mi sie tak z żurawkami porobiło, doszczetnie są wypalone, ale słonce jest w tym miejscu cały dzień, nie będę juz czekać tylko zaplanuje na ich miejsce zupełnie cos nowego.

A dzewka nie rozpoznałam

Ewa wkurzają mnie te żurawki, bo jak kupuję odmianę na słoneczne stanowisko, to liczę, że na nim wytrzyma - podlewana i chuchana i dmuchana! Ale Marzenka mnie ostatnio pocieszyła - jej w zeszłym roku wszystkie żurawki sz...trafił, a w tym roku rosną pięknie... Może i u mnie się zaklimatyzują? Daję im ostatnią szansę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:02, 24 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

I kolejne fajne spotkanko

A żurawka....przypalona...Chyba się oswaja dopiero na tym miejscu...

Też mi się wydaje, że przypalona Tylko czemu, skoro podobno uwielbia słoneczne stanowiska... ?

Aguś tez mi sie tak z żurawkami porobiło, doszczetnie są wypalone, ale słonce jest w tym miejscu cały dzień, nie będę juz czekać tylko zaplanuje na ich miejsce zupełnie cos nowego.

A dzewka nie rozpoznałam
Zielony Punkt - ogród Finki 08:30, 24 sie 2012

Do góry
Hmmmm, post o 8:07 Finka pociągiem jedzie Mam nadzieję, że odespałaś trochę wczorajszy maraton Udanej, owocnej wyprawy!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:25, 24 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
I kolejne fajne spotkanko

A żurawka....przypalona...Chyba się oswaja dopiero na tym miejscu...

Też mi się wydaje, że przypalona Tylko czemu, skoro podobno uwielbia słoneczne stanowiska... ?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:22, 24 sie 2012

Do góry
Ewa, to te moje tuje-topiary na froncie. Musiałyśmy stanąć blisko domu, żeby jakieś światło było, a że na tle elewacji byłoby nieogrodowiskowo, to mamy zdjęcię z tują

Lena na dużej części działki mam drenaż, ale gliniasta ziemia jak już nabierze wody, to ją mocno trzyma. A zestaw roślin, które uwielbiają gliniaste podłoże nie odpowiada mi...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:18, 24 sie 2012

Do góry
Jeśli głosowanie niezakończone, to ja też głosuję za kolorowymi żurawkami - na tle kamyczków będą ładnie wyglądać, ożywią to miejsce Kulkę bukszpanową koniecznie gdzieś wciśnij - może pomiędzy hostę a bordowe żurawki (a hostę przesuń lekko w stronę ławki)? Przyjdzie taka pora w roku, że tylko ta kulka i żurawki będą cieszyć oko w tym miejscu.
Co do ziemi to nie będę się mądrzyć bo sama popełniam mnóstwo błędów, ale na pewno przekopałabym ten kawałek cały (bez miejsca pod ławeczką oczywiście ), a nie tylko kopała dołki pod każdą roślinkę.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:14, 24 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny fotka zakupowa będzie jutro. Czekałam na tą Finkę i czekałam, potem rozsypałam dolomit pod lawendy i perukowce, przycięłam brzydkie listki żurawkom, ciemno się zrobiło i znowu czekałam... No z przygodami, ale dziewczyna dotarła cało, choć zmęczona okrutnie... Wpadła i wypadła, zaledwie 1 fotkę mamy, po ciemku i tak na szybko Finka ma nowy kolor włosów - baaardzo twarzowy

Superowo!!!! a drzewko....?
Ogród Magdalenka 23:55, 23 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Proszę bardzo ..... Wieloszka podpowiedziała czym sypać .... to sypiemy

Ja już swoje posypałam dzisiaj, bo na jutrzejsze popołudnie zapowiadają burze, to mam nadzieję, że od razu rozpuści. Jak nie, będę musiała z wężem latać i podlewać. A dolomit podpowiedziała jeszcze wiosną Madżenka, a ja do teraz się zbierałam... No refleks mam niezły

.... ja jutro sypię ....muszę przed burzą zdążyć .... Marzenka też poleca dolomit .... ja wiosną saletrą wapniową podlewałam .... ale dolomit jest naturalnym nawozem....przerzucam się zatem na dolomit .....Aga lepiej późno niż wcale
Ogród Magdalenka 23:50, 23 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
I ja też GRATULUJĘ!!! Niech wszystko rośnie i nie kaprysi

Dziękuję ... Tobie też tego życzę
Ogród Magdalenka 23:47, 23 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Proszę bardzo ..... Wieloszka podpowiedziała czym sypać .... to sypiemy

Ja już swoje posypałam dzisiaj, bo na jutrzejsze popołudnie zapowiadają burze, to mam nadzieję, że od razu rozpuści. Jak nie, będę musiała z wężem latać i podlewać. A dolomit podpowiedziała jeszcze wiosną Madżenka, a ja do teraz się zbierałam... No refleks mam niezły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies