Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Madzenka 22:02, 23 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny fotka zakupowa będzie jutro. Czekałam na tą Finkę i czekałam, potem rozsypałam dolomit pod lawendy i perukowce, przycięłam brzydkie listki żurawkom, ciemno się zrobiło i znowu czekałam... No z przygodami, ale dziewczyna dotarła cało, choć zmęczona okrutnie... Wpadła i wypadła, zaledwie 1 fotkę mamy, po ciemku i tak na szybko Finka ma nowy kolor włosów - baaardzo twarzowy

Mniam mniam ale ładniusie dziewczyny oczywiście
Madzenka 22:03, 23 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Czy ktoś wie, co dolega tym żuraweczkom Solar Power? Mają dobrą ziemię, stanowisko słoneczne - i takie podobno lubią, ale wyglądają koszmarnie

Dziś poobcinałam wszystkie źle wyglądające listki, bo do szału mnie doprowadzały. A podobno żurawki takie niewymagające są... A u mnie kapryszą na maksa

Wyciągnij jedna i obejrzyj korzenie, czy przypadkiem robale je nie wygryzają ..... a co na to IPO???
Wieloszka 22:26, 23 sie 2012

Żeby nie było, że nie ma żadnych nowych fotek - cięcie żywopłociku bukszpanowego (ok.7 mb na zdjęciach tego nie widać)
Przed

I prawie 3 godziny (przez kręgosłup) po:

JulkAd 22:28, 23 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny fotka zakupowa będzie jutro. Czekałam na tą Finkę i czekałam, potem rozsypałam dolomit pod lawendy i perukowce, przycięłam brzydkie listki żurawkom, ciemno się zrobiło i znowu czekałam... No z przygodami, ale dziewczyna dotarła cało, choć zmęczona okrutnie... Wpadła i wypadła, zaledwie 1 fotkę mamy, po ciemku i tak na szybko Finka ma nowy kolor włosów - baaardzo twarzowy

Dziewczyny, ale fajne z Was Kobitki. Finka naprawdę do twarzy Ci w tym kolorze...i "nie zwodze, prowde godom"
nieszka 22:31, 23 sie 2012

Poświecenie kręgosłupa w słusznej sprawie
Wieloszka 22:33, 23 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Wyciągnij jedna i obejrzyj korzenie, czy przypadkiem robale je nie wygryzają ..... a co na to IPO???

Wczoraj M. je przesadzał, tzn. wyjmował z ziemi, rozluźniał ziemię torfem i piaskiem. Robali nie było, A IPO - że generalnie za mokro u mnie. O lawendach też tak samo - a jak mniej opadów się zrobiło i saletrą podsypałam, to odbiły i zzieleniały (wcześniej były żółtawe dołem).
Lena 07:49, 24 sie 2012

Ciężka sprawa z Twoim podmokłym terenem.

Agnieszko i Finko wyglądacie pięknie.Kolor zdecydowanie bardziej twarzowy

Ewa 08:14, 24 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

Superowo!!!! a drzewko....?
Wieloszka 08:22, 24 sie 2012

Ewa, to te moje tuje-topiary na froncie. Musiałyśmy stanąć blisko domu, żeby jakieś światło było, a że na tle elewacji byłoby nieogrodowiskowo, to mamy zdjęcię z tują

Lena na dużej części działki mam drenaż, ale gliniasta ziemia jak już nabierze wody, to ją mocno trzyma. A zestaw roślin, które uwielbiają gliniaste podłoże nie odpowiada mi...
Wieloszka 08:25, 24 sie 2012

Sebek napisał(a)
I kolejne fajne spotkanko

A żurawka....przypalona...Chyba się oswaja dopiero na tym miejscu...

Też mi się wydaje, że przypalona Tylko czemu, skoro podobno uwielbia słoneczne stanowiska... ?