Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Coś jeszcze, coś więcej... 17:24, 03 lip 2017

Do góry
mikina34 napisał(a)

mam, za dobre chęci
co prawda co nieco nimi wybrukowano, ale kto by się tam przejmował drobiazgami
zanotowane w kalendarzu: 7 lipca - Seba (szałwia)

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:20, 03 lip 2017

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Aaaach piękne widoki z góry! Wspaniały dojrzały ogród.
A szałwia to już chyba tak ma że się wszędzie wysiewa... ja nie oszczędziłam i z kostki wyrwałam, jakiś bałagan wprowadzała... a przesadzić się nie da niestety :/

U mnie też nie będzie dla niej sentymentów
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:16, 03 lip 2017

Do góry
Aaaach piękne widoki z góry! Wspaniały dojrzały ogród.
A szałwia to już chyba tak ma że się wszędzie wysiewa... ja nie oszczędziłam i z kostki wyrwałam, jakiś bałagan wprowadzała... a przesadzić się nie da niestety :/
Coś jeszcze, coś więcej... 12:01, 03 lip 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Jeszcze nie masz za co dziękować

mam, za dobre chęci
co prawda co nieco nimi wybrukowano, ale kto by się tam przejmował drobiazgami
zanotowane w kalendarzu: 7 lipca - Seba (szałwia)
Ogród Małej Mi 2017 11:44, 03 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Sliczna szałwia
Co do slimaków, ja latam z nożycami, chlas..chlas, nie ma czasu na mecyje i ta sól, fuj, szkodzi i efekt wolny

Dokładnie W naszych botanikach niestety liczy się czas... bo jesteśmy jak te prawdziwe siostry, duże ogrody, napchane czym się da i tylko e_musie do pomocy.. na taki areał to zdecydowanie za mało.

Buziaczki Irenko.... wieczorkiem do Cie wpadnę, a tera gonię , bo nie wyrobię z czasem..

Twoje klimaty to są

Ogród Małej Mi 2017 11:40, 03 lip 2017

Do góry
Sliczna szałwia
Co do slimaków, ja latam z nożycami, chlas..chlas, nie ma czasu na mecyje i ta sól, fuj, szkodzi i efekt wolny
Moje małe wielkie marzenie 06:57, 03 lip 2017

Do góry
Ładne ujęcia a psinka jak pięknie wyczesana fajny piesio
Róż i fiolet pięknie u Ciebie wygląda rzuca się w oczy a szczególnie ta szałwia jak dobrze widzę
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 22:36, 02 lip 2017

Do góry
Szałwia prześliczna Ogólnie ślicznie
Ogród w remoncie 22:08, 02 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Asiu, przepraszam nie mam głowy do myślenia o roślinach. Połączenie szałwii i seslerii ma Edytka i z tego co wiem c\to jest zadowolona. Szałwia ta niska kompaktowa odmiana jest rewelacyjna na takie uporządkowane rabatki a sesleria zdobi cały rok-no może oprócz dwóch tyg. po ścięciu.

Polinko rozumiem i spory za zawracanie głowy. Już wiem,że sesleria z szałwią będzie tam na pewno a co jeszcze...zobaczymy. Czekam aż mnie olśni
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:07, 02 lip 2017

Do góry
Moja szkółka w kostce brukowej - szałwia 'Caradonna'. Jest dylemat czy wyrywać Czasem człowiek staje na głowie, żeby coś urosło a tu samowolka.
Ogród w remoncie 21:53, 02 lip 2017

Do góry
Asiu, przepraszam nie mam głowy do myślenia o roślinach. Połączenie szałwii i seslerii ma Edytka i z tego co wiem c\to jest zadowolona. Szałwia ta niska kompaktowa odmiana jest rewelacyjna na takie uporządkowane rabatki a sesleria zdobi cały rok-no może oprócz dwóch tyg. po ścięciu.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:51, 02 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przebrnęłam przez cały czerwiec u Ciebie Reniu, zastanawiałam się nad każdym zdjęciem, co napisać i sama już nie wiem. Mam mętlik w głowie z tego "podobania mi się". Pastella z ML cudnie wygląda, do tego kostki bukszpanowe, jednakowe kolumnowe, ... , kolejne cudo - szałwia z trawami, a potem jeszcze ścianka z kulkowiskiem ...
Pomyślałam, ze już jesteś spełniona, a potem czytam, że masz jeszcze sporo planów. Można jeszcze więcej?
Ogród idealny Gratuluję Nie, to złe słowo. Bo gratulować można wygranej, jak się coś dostanie, a ty tak własnymi rękami i e-Ma oczywiście.
Nooooo, może talentu gratuluję i wyczucia.
I zazdroszczę, choć nie wolno Bo to zły nawyk

Ja się obiema rękami podpisuję pod każdym słowem Iwonki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogródkowe rewolucje 11:08, 02 lip 2017

Do góry
Ta rozplenica u nas nie zimuje, co piękna jej nie odbiera.

Uprzedzam, że dąbrówka jeszcze może wyskoczyć. Bądź czujna

To chyba słoneczna rabata?

Carexy, niskie przetaczniki i taka szałwia, żurawki, liliowiec Stella de Oro
Dwa ogrody 22:18, 01 lip 2017

Do góry
Jolu, ja cięłam gałązkami, widzę, że teraz eM przejechał po całości
Poziomki w zależności od zimy, jak zależy Ci na odmianie to lepiej wsadzić do gruntu, a zawsze wiosną kilka można przenieść do donicy. U mnie przezimowały, ale były lata, że zmarzły zupełnie. Za to w mojej cegle sieje się wszystko i zimuje, szałwia trójbarwna, aminek, dzwonki, poziomkówka ( wyszła z doniczki) i inne różności włącznie z chwastami

szczególnie te hyzopy, na siłę obdarzałam dziewczyny siewkami wyciąganymi z cegły

ta też zimuje trzeci rok bez okrycia
Ogrodowe kreacje 21:31, 01 lip 2017

Do góry
dalia rumba, szałwia, rojnik :

Ogród z widokiem na jezioro 20:54, 01 lip 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wypicowany ogródek obejrzałam i mnie powaliło Już nie wiem, czy mój busz nie stanie się moim utrapieniem. Burza mnie przepędziła z ogrodu, już za dużo tego deszczu jest u nas. Szałwia Marcus mówisz, że taka niska? To może spróbuję z nasionkami, gdybyś mogła troszkę pozbierać Chyba że przycinasz tuż po kwitnieniu, bo jednak musiałyby trochę dojrzeć
Zostawię nasionka
Ogród z widokiem na jezioro 20:19, 01 lip 2017

Do góry
Wypicowany ogródek obejrzałam i mnie powaliło Już nie wiem, czy mój busz nie stanie się moim utrapieniem. Burza mnie przepędziła z ogrodu, już za dużo tego deszczu jest u nas. Szałwia Marcus mówisz, że taka niska? To może spróbuję z nasionkami, gdybyś mogła troszkę pozbierać Chyba że przycinasz tuż po kwitnieniu, bo jednak musiałyby trochę dojrzeć
Ogródek Iwony II 20:12, 01 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Szałwia - jakaś wysoka odmiana...

Iwonka, jaki cudny ogród! Nie poznaje go Rośliny bujne, busz jednym słowem! Trawnik masz wzorcowy! Często nawozisz?
Ja się dziś tez styrałam w ogrodzie, ale u mnie widać tak spektakularnych efektów
Ja u Artemis wyczuwam zapach, bardzo delikatny, ale jest
Buziaki!
Wszystkiego po trochu 13:23, 01 lip 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ewa to szałwia Deep blue tak się niebieszczy
Nie wiem co z Twoimi szałwiami, może jak kiełkowały to ślimaki je zeżarły, ślimaki bardzo lubią szałwię.
Większość róż już kończy pierwsze kwitnienie. Nie lubię tego okresu w ogrodzie, sypią się płatki, trzeba obcinać przekwitnięte kwiatostany, trawnik przesuszony, już nie jest świeży i zieloniutki. Jakiś taki ogólny bałagan panuje
Teraz po tych deszczach wiele bylin leży, ech, jesień już coraz bliżej
Ewo na kawkę zawsze zapraszam Niech no się tylko ociepli, bo zimno, ciemno i deszczowo

Z tymi ślimakami to duże prawdopodobieństwo, bo u mnie jakieś plagi. Co chwila podsypujemy granulki, a nowe się pojawiają. Być może to one pożarły mi szałwie. U mnie trawnik trzyma się dobrze, bo ja często podlewałam. Teraz gdzy ciągle pada, to u Ciebie też odżyje.
Tej szałwiimuszę poszukać, bo śliczna jest
Ogród w remoncie 09:06, 01 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Ja seslerie akurat dałam na różankę, ale jest tam też szałwia, rozchodniki, hortensje Bobo no i róże róże póki co przekwitly, szałwia też, hortensje jeszcze nie kwitną, a dzięki seslerii coś się dzieje, bo ona sama w sobie jest ładna kupiłam też seslerie heufleriana, ale ona moim zdaniem dużo gorzej wygląda niż jesienna.

Zajrzę do Ciebie wieczorem to trochę pooglądam. Ja tej seslerii nie mam jeszcze i na żywo też jej nie widziałam ale wszyscy chwalą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies