Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródkowe rewolucje

Ogródkowe rewolucje

kamcia 19:24, 01 lip 2017

Alicjo, jak zobaczyłam Twoją begoniową to o tym samym pomyślałam
kaz742011 10:32, 02 lip 2017

Zdradź gdzie i za ile stożek kupiłaś. Potrzebuję 3 takie niewielkie i u mnie nie ma. Może mają sprzedaż internetową i wysyłają.
Toszka 11:08, 02 lip 2017

Ta rozplenica u nas nie zimuje, co piękna jej nie odbiera.

Uprzedzam, że dąbrówka jeszcze może wyskoczyć. Bądź czujna

To chyba słoneczna rabata?

Carexy, niskie przetaczniki i taka szałwia, żurawki, liliowiec Stella de Oro
kamcia 13:04, 02 lip 2017

Kasiu kupiłam w Castoramie za chyba 50 zł

Toszko jestem przygotowana na walkę z dąbrówką . Rabata słoneczna strona południowo-zachodnia.

Toszko, te roślinki do wyboru, czy wszystkie? . Tam już rosną różne roślinki, bo to był taki przechowalnik, a teraz szkoda wyrzucić. Myślałam jedynie by tą karaganę przesadzić, a wsadzić stożka bukszpanowego, i zamiast tych 3 różnych tujek dać kulki bukszpanowe jak myślisz?
asiak 13:21, 02 lip 2017

Kamciu, ślicznie u Ciebie
Bardzo mi się podoba
kaz742011 21:39, 05 lip 2017

Kama zmierzyłam odległości dereni od tuji. Z jednej strony mam ok.90 cm. Z drugiej gdzie ogrodzenie idzie po skosie w stosunku do domu od 65 do 80 cm.
kamcia 22:18, 05 lip 2017

Dziękuję Asiu, mnie powolutku też zaczyna się podobać, ale jeszcze sporo do zrobienia.

Kasiu Dzięki, to u mnie nie wejdą. Myślałam żeby posadzić przed cisami, ale za mało mam miejsca.

Kilka widoczków

kamcia 22:19, 05 lip 2017

Toszka 00:11, 06 lip 2017

kamcia napisał(a)

Nic z tej rabaty nie musisz wyrzucać...no, może z wyjątkiem tej karagany...albo zrobić jej stelaż i podnieść gałązki w parasolkę. W każdym bądź razie, w tej formie wyglada smętnie jak zużyty mop
Sugeruję ostrzyżenie trzmieliny w kulkę albo poduchę.
Dosadzenie więcej kulek mniejszych i większych.
kamcia 08:52, 06 lip 2017

Toszko super określenie "zużyty mop" , kupię kijki bambusowe i zrobię stelaż, zobaczymy co wyjdzie.

Wiem, że powinnam ostrzyc trzmielinę, ale ona jedna w całym ogrodzie nie będzie cięta. To jest dla mnie najcenniejsza roślinka i dlatego rośnie na samym środku .
Kawałek gałązki miałam w swoim bukiecie ślubnym. Jak już bukiet był do wyrzucenia teściowa wyjęła tą gałązkę i ją ukorzeniła, o czym ja nie wiedziałam i posadziła na swojej działce. Jak już trzmielinka fajnie urosła powiedziała, że ona jest właśnie z bukietu. Po wybudowaniu domu zabraliśmy trzmielinę ze sobą, ma już 13 lat Ot taka historia Ma sobie swobodnie rosnąć

Będę polować więc na kulki i kuleczki bukszpanowe, a pomiędzy dosadzę jakieś carexy, które lubią słońce i wilgotną ziemię.
Dziękuję Toszko.