Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Iwk4 15:27, 27 cze 2017

mirkaka napisał(a)

To dzwonek dalmatyński, bardzo pięknie się rozrasta, w zeszły roku porobiłam sobie kilka kupek i teraz tak pięknie wypełnia rabatę.

Mireczko, nadrabiam zaległości i cofam się po trochu. Jak ty masz cudownie w ogrodzie. Chyba miło się pije kawę wśród takich zapachów
Dzwonek przecudny I te różyczki
Iwk4 15:55, 27 cze 2017

Mireczko, twoje - moje hortensje zaczynają kwitnąć. Nie masz pojęcia, jak ja się cieszę
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=756#post_6
Anusia 21:34, 27 cze 2017

Pięknie, po rh przyszła kolej na róże. Nie mogę się napatrzeć.
Ewa777 22:13, 27 cze 2017

mirkaka napisał(a)

widoczek

Szałwi nie sypałam nawozu, bo nie wyrosła po zimie
Coś mnie bierze na niebieski Bardzo mi się podoba ten dzwonek dalmatyńki. Widział, że jest kilka odmian. A to w oddali na zdjęciu widoczka, co to za śliczna kępka niebiesko-fioletowa? Niska

Róże masz przepiękne i cudownie je komponujesz Teraz mogę wybrać się do Ciebie na kawę i podziwiać róże
mirkaka 07:15, 01 lip 2017

Asiu, Gobasiu dziękuję,
mirkaka 07:24, 01 lip 2017

Iwonko Charles Austin to silna róża, kulkowałam jej pędy ale w przyszłym roku już raczej tego nie będę robić,chcę żeby była bardziej skupiona.
Dzwonek już przekwita, róże też, trochę smutno się robi, nie lubię tego czasu w ogrodzie.
A widziałaś jak pięknie kwitła u mnie firletka od Ciebie? str 328 i 329

A , bardzo się cieszę że hortensje mają kwiaty, u mnie wiosenne mrozy poczyniły ogromne szkody w hortensjach, ale i tak trochę kwiatów jest
mirkaka 07:27, 01 lip 2017

Anusia teraz już czas obfitego kwitnienia się kończy, może to i dobrze, będzie spokojniej w ogrodzie, tylko jakoś smutno.
mirkaka 07:37, 01 lip 2017

Ewa to szałwia Deep blue tak się niebieszczy
Nie wiem co z Twoimi szałwiami, może jak kiełkowały to ślimaki je zeżarły, ślimaki bardzo lubią szałwię.
Większość róż już kończy pierwsze kwitnienie. Nie lubię tego okresu w ogrodzie, sypią się płatki, trzeba obcinać przekwitnięte kwiatostany, trawnik przesuszony, już nie jest świeży i zieloniutki. Jakiś taki ogólny bałagan panuje
Teraz po tych deszczach wiele bylin leży, ech, jesień już coraz bliżej
Ewo na kawkę zawsze zapraszam Niech no się tylko ociepli, bo zimno, ciemno i deszczowo
Ewa777 13:23, 01 lip 2017

mirkaka napisał(a)
Ewa to szałwia Deep blue tak się niebieszczy
Nie wiem co z Twoimi szałwiami, może jak kiełkowały to ślimaki je zeżarły, ślimaki bardzo lubią szałwię.
Większość róż już kończy pierwsze kwitnienie. Nie lubię tego okresu w ogrodzie, sypią się płatki, trzeba obcinać przekwitnięte kwiatostany, trawnik przesuszony, już nie jest świeży i zieloniutki. Jakiś taki ogólny bałagan panuje
Teraz po tych deszczach wiele bylin leży, ech, jesień już coraz bliżej
Ewo na kawkę zawsze zapraszam Niech no się tylko ociepli, bo zimno, ciemno i deszczowo

Z tymi ślimakami to duże prawdopodobieństwo, bo u mnie jakieś plagi. Co chwila podsypujemy granulki, a nowe się pojawiają. Być może to one pożarły mi szałwie. U mnie trawnik trzyma się dobrze, bo ja często podlewałam. Teraz gdzy ciągle pada, to u Ciebie też odżyje.
Tej szałwiimuszę poszukać, bo śliczna jest
danuta_szwajcer 03:17, 02 lip 2017

Ale masz cudne róże, a Róża Charles Austin zachwyca i pokrojem i kwiatami. Pięknie