Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:42, 09 wrz 2015

Do góry
inag napisał(a)
Wianek piękny! Schody równie efektowne Jeszcze chyba nie zafugowane? - Dobrze widzę? Chwila moment i będą gotowe
A co do donic to nie szepnij słówko małżowi i zasugeruj delikatnie co chcesz na mikołajki

Ilonko widzę, że masz świetny wzrok...
schody już ukończone jeszcze barierki do malowania,
farba już kupiona ,tylko eM musi mi je wyczyścić ...

z tymi mikołajkami to fajny pomysł
Mały ogród Kasi 10:36, 09 wrz 2015

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Piękny bardzo lubię te kolory

Fajnie że wianek się podoba. Tez go lubię
Mały ogród Kasi 09:06, 09 wrz 2015

Do góry
zapomniałam dodac ze wianek piekny
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:07, 07 wrz 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Noooooo jaaaaa a ja tu szukam wianka u Kasi a on u Irenki

Wianek był u mnie chwilkę. Nadarzyła się okazja - córcia jechała do Wrocka i wianuszek wisi u Irenki.
Ogród w skali mikro cz.II 19:41, 07 wrz 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Julciu u nas w gwarze śląskiej też dużo zapożyczeń z Jęz niem...stad znam też szwam , choć u nas był rodzaju męskiego..
Ale wiele slę jest zupełnie innych..maszek też nie znałam
Wianek powstał z racji mania problemu " wywalę moźe już na śmietnik te stare suche łodygi wrzosów" a zbiera tyle pochwał normalnie się nie spodziewałam

A u Ciebie nadal sucho ??? Serio ?? ..no ja mam nadzieję ,że nie ..bo inaczej rurociąg Ci pociągnę...nie , nie...z gazem z rusków tylko z wodą z Rudy Śl
Robić mi się tak nie kce..łojjjjj a plan przez ten sms mamy rozciągnięty do 17:15 .... Ajjjjjj

Buziole na ten nowy tydzień

Ja też tak kcem, z suchych badylków uwić cuś ładnego....a jedyne ucięte badylki to od pnącej róży mam

Popadało wczoraj, nie wiem ile, ale jakoś tak 450 litrów nazbierałam z dachu o powierzchni około 65-70 m2. Niby nie jest źle, ale pod tujami i świerkiem nadal bez rewelacji....dzisiaj wytrzymają rośliny, ale jutro zaś podlewanie

Ja w pracy też długo, bo jutro i w środę do 16 od rana, czwartek od 10 do 15, ale za to piątek mam do 10.30 i dzisiaj tez tragedii nie było. Ino plan jeszcze nam zmienią.....oby gorzej nie było....

Dzięki za buziole....ściskam Cię mocno
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:37, 07 wrz 2015

Do góry
ehhh dziewczyny ... jak u Was pięknie, te trawiszcze robią świetną robotę!!!!!!!!!!!!!!!!!! wianek piękniasty, właśnie wczoraj na spacerze jarzębinę zbierałam pozdrawiam cieplutko
Dla odmiany czas na zmiany... 10:52, 07 wrz 2015

Do góry
Wianek hortensjowy śliczny.
O glicerynowaniu zdawaj raporty bo też mam kupioną i na tym koniec puki co u mnie Może się zmobilizuję
Dla odmiany czas na zmiany... 10:14, 07 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Wianek super okraglutki , niestety jego zywotnosc jest krucha z uwagi na nasz nieprawidlowy sposob zasuszenia kwiatow , ale radosci duzo daje trawy urocze

to prawda, że jego żywotność krucha...kiedyś w necie czytałam że można przedłużyć ładny wygląda mocząc w glicerynie...nawet ja kupiłam ...ale nigdy nie była w użyciu

pozdr Jolu
Ogród w skali mikro cz.II 09:45, 07 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)
Ela ....maszki to kokardki, moja babcia tak mawiała (mieszkała w Wielkopolsce, ale wiele słów przeniosła z j.niemieckiego - tam się urodziała i mieszkała 13 lat)....zawsze też mówiła szwamka zamiast gąbka....

.....wrzosowy wianek jest rewelacyjny lubię takie minimalistyczne

Powoli w rytm pracy trza wpaść, no niestety...ale jakoś przy niedzieli zwłaszcza takiej wietrznej, zimnej i wilgotnej nie chce mi się myśleć nawet o poniedziałku, a co dopiero o całym nadchodzącym tygodniu czy roku szkolnym...zdecydowanie wolę myśleć o ogrodzie, nawet o ty suchym

Julciu u nas w gwarze śląskiej też dużo zapożyczeń z Jęz niem...stad znam też szwam , choć u nas był rodzaju męskiego..
Ale wiele slę jest zupełnie innych..maszek też nie znałam
Wianek powstał z racji mania problemu " wywalę moźe już na śmietnik te stare suche łodygi wrzosów" a zbiera tyle pochwał normalnie się nie spodziewałam

A u Ciebie nadal sucho ??? Serio ?? ..no ja mam nadzieję ,że nie ..bo inaczej rurociąg Ci pociągnę...nie , nie...z gazem z rusków tylko z wodą z Rudy Śl
Robić mi się tak nie kce..łojjjjj a plan przez ten sms mamy rozciągnięty do 17:15 .... Ajjjjjj

Buziole na ten nowy tydzień
Ogród w skali mikro cz.II 09:39, 07 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Elcia wianek pierwsza klasa, jak wszystko u Ciebie Tola mo fajne miejsce przy łoknie zawsze szprymy zbiyro ,),)

Moje wrzosy w donicach juz nie sadze one mnie nie lubia nie chca u mnie rosnac

Zrobiłas badania?

Jolu ja się bardzo cieszę ,źe Ci się podoba bo u Ciebie tak piknie dizajnersko źe jak Ty pochwalasz , to ja siem pod sufitem unoszę
A wrzosami to ja też mam ciężką sprawę..tylko przed domem mi trochę rośnie a te od pola już znowu mi ślag trafił.. Ale ten wianek to był z przycinania tylko w jedńym roku
Badania zrobiłam jasne.. wyboru nie było..inaczej by mnie do pracy nie dopuścili.....bożeszzzz, to byłby dramat miałabym przedłużone wakacje.......

Buziole
Dla odmiany czas na zmiany... 08:15, 07 wrz 2015

Do góry
Wianek super okraglutki , niestety jego zywotnosc jest krucha z uwagi na nasz nieprawidlowy sposob zasuszenia kwiatow , ale radosci duzo daje trawy urocze
Dla odmiany czas na zmiany... 07:47, 07 wrz 2015

Do góry
Polinko, Ilonko...wianek hortensjowy niestety ale trwały nie jest....nie znalazłam sposobu na przedłużenie żywotności kwiatów na wianku...pewnie i można by było...ale nigdy nie zagłębiałam się w temat...w każdym razie taki przebarwiony tez ma swój urok
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:02, 06 wrz 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Kochana, Ty mi chyba wtedy, jak zamawiałaś u mnie wianek świąteczny przyjemność chciałaś sprawić, bo masz takie zdolności, że sama dajesz radę zrobić śliczne rzeczy. Pięknie to wygląda

jeszcze wtedy nie podjęłam żadnej próby ale moja mama mnie przekonała że dam radę i jakoś idzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:01, 06 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
a ja byłam zadowolona z biedrokowych cebul- tylko przebiśniegi były słabe, reszta ok.

Gosia wianek jarzębiowy tak śliczny że można siąść i płakać z zazdrości.
Rosplenica- wg mnie to przyschnięte kwiaty- wyschły zanim się rozwineły i stąd takie dziwo. Nie wiem czy tam nie dolaliście, czy może jakieś zwierze podżarło korzenie czy dziurę wyryło pod nimi.

ty leżakowłas na plazy a ja wilam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:53, 06 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ale wianek może nawet zmałpuję ...... mam tyle jarzębiny, że kwiczoły mi może wybaczą, że im uszczuplę stołówkę.

pewnie one będą szczuplejsze a ty będziesz miałą śliczne ozdoby
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:52, 06 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
piękne jesienne widoki i ogrodowe i dekoracyjne wianek bardzo bardzo muszę się wreszcie nauczyć wiankować bo tylko do waszych wzdycham...

ewciu-ja się nauczyłam to i ty dasz radę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:44, 06 wrz 2015

Do góry
piękne jesienne widoki i ogrodowe i dekoracyjne wianek bardzo bardzo muszę się wreszcie nauczyć wiankować bo tylko do waszych wzdycham...
Ogród w skali mikro cz.II 17:45, 06 wrz 2015

Do góry
Śliczny wianek, Rozwijasz się kochana

Mam dla Ciebie śliczne poszewki na poduchy do salonu, pod kolor loli i wianka. Zainteresowana?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:04, 06 wrz 2015

Do góry
Oj dawno mnie tu nie było.... ale nic nie straciłam... wygrana urlopu na Ukrainie to kiepska wygrana.. a teściowej nie mam

Ale wianek może nawet zmałpuję ...... mam tyle jarzębiny, że kwiczoły mi może wybaczą, że im uszczuplę stołówkę.

Ogród w skali mikro cz.II 16:38, 06 wrz 2015

Do góry
Ela ....maszki to kokardki, moja babcia tak mawiała (mieszkała w Wielkopolsce, ale wiele słów przeniosła z j.niemieckiego - tam się urodziała i mieszkała 13 lat)....zawsze też mówiła szwamka zamiast gąbka....

.....wrzosowy wianek jest rewelacyjny lubię takie minimalistyczne

Powoli w rytm pracy trza wpaść, no niestety...ale jakoś przy niedzieli zwłaszcza takiej wietrznej, zimnej i wilgotnej nie chce mi się myśleć nawet o poniedziałku, a co dopiero o całym nadchodzącym tygodniu czy roku szkolnym...zdecydowanie wolę myśleć o ogrodzie, nawet o ty suchym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies