Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

waldek727 05:45, 07 wrz 2015

Enya73 napisał(a)

Oj ładniutkie wszystkie.
Do tego jeszcze waniliowe prześcieradełko, czarna kołderka i...
rozark 08:43, 07 wrz 2015

Miłego tygodnia życzę
gierczusia 09:16, 07 wrz 2015

Bogdzia napisał(a)
Wasze rozmowy sa niesamowite.Ogród soczysty ale taki łatwo podlac wiec sie nie dziwię a Lola wiadomo jak zwykle piękna a temat jej ubrań i mnie fascynuje, jak to takie małe zrobic?Pozdrówka.
Kindzia napisała
No właśnie mnie też ten jej cfeterek zaciekawił, taki ociupci...niby wiem jak się sztrykuje...ale takiego picifungla to bym nie umiała...
Buziaczki Gierczuś

Bogdziu dokładnie jest tak jak piszesz , małe łatwo podlać..ja nieraz jakl leję te moje konewki ( zaledwie parę, bo do gazonów i donic, reszta jest automatycznie podlewana z baniaków podziemnych ) to sobie myślę ile Wy ,w tych dużych pięknych ogrodach musicie się nadymać z tym podlewaniem..pamiętam jeszcze program Mai , która opowiadała o tych Waszych magicznych wężach do podlewania..ja Ci powiem Bogdziu...ja ani jednego węza u Ciebie nie zauważyłam nie wiem , czy łaziłam jak cielę z głową w chmurach ( co jest wielce możliwe ) czy sa tak sprytnie pochowane

Kindziu i Bogdziu...sweterki dla lalek to jest cała historia przede wszytskim trzeba znależć najcieńszą włóczkę z możliwych i mikro druty czy tam szydełko.... ńo i zabawa jest przednia ten seksi sweterek mojej Loli dziubałam calutki dzień a tych oczek tam jest jak na lekarstwo ale tampo miałam zabójcze przez te " mega" rozmiary

Ewsyg napisała
a te ubranka to jej sama poczyniłaś ?

Ewciu sama samiuśka tymi ręcami
gierczusia 09:24, 07 wrz 2015

Margarete napisał(a)
Niby czytam co piszecie ...i niby po polsku........a nie rozumiem...fuzekle, tasie, łońca (doopsko )..........a czytanie ze zrozumieniem to tak chyba na poziomie końca I klasy podstawówki sie zalicza, czyż nie ?
Poczytałam tak ze 2 razy i juz wiem , usmiałam sie i podziwiam kolejną Lolę, jaka ona szczupła () a kolorki jak ma wysmakowane, i ta torba...tasia znaczy....bosska

Ogród podziwiałam też, nad hortka na pniu sie chwile zatrzymałam, bo i mnie takie na pniu chodza po głowie, chciałabym jeszcze jeden szpalerek hortusiowy miec ale miejscau mnie mało (jeden juz mam z VF)a takie na patyku to by było rozwiązanie.... pod nimi może sobie cos tam rosnąc a one u góry kwitną...ile sezonów ma twoja hortka na patyku ?

Małgoś sorry ,źe tak długo to trwało ,ale mam nadzieje ,źe już teraz do kupna hortek się nie szykowałaś...moja hortensja limelight est u mnie obecnie 3 sezon..natomiast kazdj wiosny obcinam ją dramatycznie..tzn w wachlarz o długości kikutów jakieś 5 cm..nie wiecej dzieki temu jest dość zwarta i ma z roku na rok więcej kwiatów..nie chcę mieć jakiejś wieeelkiej kobyły, bo fieszzzz u mnie wsyćko mikro ..w ogrodzie ma się rozumieć

Co do gabarytów Loli to one takie są już w standardzie..smukłe, z dziwacznie długimi kończynami...ale to już taka stylistyka ja mojej wyjątkowo zrobiłam biust , bo mi jakoś pustawo z przodu było a i pasek od torebki nie miał się na czym trzymać
A tym czytaniem to się zbytnio ńie sztresuj ja też robiłam se podśmiechujki z pyrów z gzikiem ..jakoś głupio mi się kojarzyło zuuuupełnie nie z ziemniakami
gierczusia 09:34, 07 wrz 2015

Kacha123 napisał(a)
No, no! Nowa Lola bardzo szykowna! Rzeczywiście mogłabyś uruchomić jakąś sprzedaż. Ogródek piknie się prezentuje mimo upałów i dupencję już możesz wygodnie zasadzić w drewutni Całusy

Noooooo wróciła podróżniczka bo już tu tęskniliśmy
Lole robię jak ktoś chce takie na konkretne zamówienie są najfajniejsze...personalizowane czy ma siedzieć czy wisieć czy ma mieć skrzydła czy nie..jakie kolory..to jest zabawa największym chyba wyzwaniem była dla mnie Lola dla Enyi...Anita ma taki niesamowity kolor ścian w salonie,źe pietra miałam,źe kolorem nie trafię ale jakoś się udało

Wiesz Kasiu , że ten wygląd ogrod zawdzięcza tylko i wyłącznie podziemnym baniakom z deszczówką ....mój udział jest w tym znikomy no chyba że finansowy na początku tej podlewaniowej inwestycji
Drewutnia rzeczywiście sprawuje się świetnie nie wiem jak to jest ,ale w największe upały tam była temperatura przyzwoita musisz kiedyś sama sprawdzić osobiście

Buziole
gierczusia 09:39, 07 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Elcia wianek pierwsza klasa, jak wszystko u Ciebie Tola mo fajne miejsce przy łoknie zawsze szprymy zbiyro ,),)

Moje wrzosy w donicach juz nie sadze one mnie nie lubia nie chca u mnie rosnac

Zrobiłas badania?

Jolu ja się bardzo cieszę ,źe Ci się podoba bo u Ciebie tak piknie dizajnersko źe jak Ty pochwalasz , to ja siem pod sufitem unoszę
A wrzosami to ja też mam ciężką sprawę..tylko przed domem mi trochę rośnie a te od pola już znowu mi ślag trafił.. Ale ten wianek to był z przycinania tylko w jedńym roku
Badania zrobiłam jasne.. wyboru nie było..inaczej by mnie do pracy nie dopuścili.....bożeszzzz, to byłby dramat miałabym przedłużone wakacje.......

Buziole
gierczusia 09:45, 07 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
Ela ....maszki to kokardki, moja babcia tak mawiała (mieszkała w Wielkopolsce, ale wiele słów przeniosła z j.niemieckiego - tam się urodziała i mieszkała 13 lat)....zawsze też mówiła szwamka zamiast gąbka....

.....wrzosowy wianek jest rewelacyjny lubię takie minimalistyczne

Powoli w rytm pracy trza wpaść, no niestety...ale jakoś przy niedzieli zwłaszcza takiej wietrznej, zimnej i wilgotnej nie chce mi się myśleć nawet o poniedziałku, a co dopiero o całym nadchodzącym tygodniu czy roku szkolnym...zdecydowanie wolę myśleć o ogrodzie, nawet o ty suchym

Julciu u nas w gwarze śląskiej też dużo zapożyczeń z Jęz niem...stad znam też szwam , choć u nas był rodzaju męskiego..
Ale wiele slę jest zupełnie innych..maszek też nie znałam
Wianek powstał z racji mania problemu " wywalę moźe już na śmietnik te stare suche łodygi wrzosów" a zbiera tyle pochwał normalnie się nie spodziewałam

A u Ciebie nadal sucho ??? Serio ?? ..no ja mam nadzieję ,że nie ..bo inaczej rurociąg Ci pociągnę...nie , nie...z gazem z rusków tylko z wodą z Rudy Śl
Robić mi się tak nie kce..łojjjjj a plan przez ten sms mamy rozciągnięty do 17:15 .... Ajjjjjj

Buziole na ten nowy tydzień
gierczusia 09:48, 07 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)

Pyry z gzikiem to taki piątkowy obiad czyli ziemniaki gotowane w mundurkach i do tego biały ser doprawiony na pikantnie z cebulką.
Szneki z glancem to drożdżówki z lukrem.
Glazejki to po prostu rękawiczki.
Tytka to papierowa torebka.
Ryczka to niski stołeczek.

Pozdrawiam

Tytkę , ryczkę mamy też u siebie pyty są już na tyle znane ,źe wiedziałam ale to danie mnie zafascynowało my takiego czegoś ne gotujemy..muszę kodyś spróbować
Na glanc też pucujemy , wiec to słowo rozumiałam..ale te szneki.....to już była zagadka obstawiałam pączki , ale jak widzę trafiłam jak kulą w płot

Uwielbiam te " słówka "

Buziole Aśko
gierczusia 09:49, 07 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Oj ładniutkie wszystkie.
Do tego jeszcze waniliowe prześcieradełko, czarna kołderka i...

Waldek...... jak na chłopa masz niesamowite wyczucie koloru serio i już dalej nic nie mówię
gierczusia 09:50, 07 wrz 2015

rozark napisał(a)
Miłego tygodnia życzę

Reniu wzajemnie i powrotu czegoś na kształt lata albo nadejścia zlotej jesieni a nie takiego beleczego za oknem

I dla wszystkich zaglądających życzenia miłego tygodnia oraz fotka tego przystojniaka co to siedział bezczelnie pól niedzieli na moim rozchodniki bez pytania o zgodę