Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

martaibartek 12:33, 06 wrz 2015

beta napisał(a)

hahaha...mówisz, że wery, wery...merci

Marta wianek robiłam na podkładzie z witek werzbowych...chwila moment...pełen spontan...

z rozchodników i perowski jestem bardzo zadowolona...w ogrodzie Kasi i Andrew widziałm te rozchodniki...piękne i wielkie okazy...dwa razy większe od moich...perowskia po tych deszczach delikatnie się ugięła...ale i tak wtóruje nad rabatą...mam nadzieję że w przyszłym sezonie berberysy ją przegonią i będzie jeszcze lepiej

No właśnie ja też mam ten rozchodnik. Wielkie wysokie kępy i zauważyłam, że te największe kępy zaczynają się rozkładać... a mnie zaczyna to wkórzać. Na wiosnę go podzielę i odmłodzę, może znowu zacznie ładnie stać.
beta 13:06, 06 wrz 2015

martaibartek napisał(a)

No właśnie ja też mam ten rozchodnik. Wielkie wysokie kępy i zauważyłam, że te największe kępy zaczynają się rozkładać... a mnie zaczyna to wkórzać. Na wiosnę go podzielę i odmłodzę, może znowu zacznie ładnie stać.

no to nie dobrze...u nich w ogrodzie nie zauważyłam żeby się rozkładał na boki...może faktycznie starsze egzemplarze tak mają?...
ewa004 15:28, 06 wrz 2015

Moje młode w zeszłym roku musiałam podwiązć tak się rozkładały ,a w tym roku stoją sztywno .
Na kopciuszkowej jakie wielkie porosły i stoją .
Nie wiem od czego to zalezy....
polinka 16:27, 06 wrz 2015

Betka czy wianek hortensjowy Ci nie oklapł? Mój po jednym dniu zwiędł mimo pryskania lakierem
inag 23:34, 06 wrz 2015

Też chciałam spytać o jego trwałość bo jest piękny - sama mam ochotę skopiować
beta 07:47, 07 wrz 2015

Polinko, Ilonko...wianek hortensjowy niestety ale trwały nie jest....nie znalazłam sposobu na przedłużenie żywotności kwiatów na wianku...pewnie i można by było...ale nigdy nie zagłębiałam się w temat...w każdym razie taki przebarwiony tez ma swój urok
beta 07:48, 07 wrz 2015

ewa004 napisał(a)
Moje młode w zeszłym roku musiałam podwiązć tak się rozkładały ,a w tym roku stoją sztywno .
Na kopciuszkowej jakie wielkie porosły i stoją .
Nie wiem od czego to zalezy....

Ewa Ty masz Matronę na kopciuszkowej?...jakoś nie kojarzę...sorki

Ewa pamiętaj o zdjęciach dla mnie z dożynek
lojalna_ 08:15, 07 wrz 2015

Wianek super okraglutki , niestety jego zywotnosc jest krucha z uwagi na nasz nieprawidlowy sposob zasuszenia kwiatow , ale radosci duzo daje trawy urocze
ewa004 08:55, 07 wrz 2015

Beaciu na Kopciuszkowej rośnie ten zwyczajny rozchodnik (nie wiem jak on sie tam nazywa )
Matrona dopiero zaczęła się u mnie rozmnażać ,mam dwa krzaczki .
kupiłam w Hortulusie ...nie pamiętasz

Zdjęć dożynkowych za wiele nie mam ale postaram się pościągać dla Ciebie .
Chociaż powiem Ci że w necie jest tyle pomysłów, że ciężko się na coś zdecydować .
beta 10:14, 07 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Wianek super okraglutki , niestety jego zywotnosc jest krucha z uwagi na nasz nieprawidlowy sposob zasuszenia kwiatow , ale radosci duzo daje trawy urocze

to prawda, że jego żywotność krucha...kiedyś w necie czytałam że można przedłużyć ładny wygląda mocząc w glicerynie...nawet ja kupiłam ...ale nigdy nie była w użyciu

pozdr Jolu