Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

ewa004 11:20, 07 wrz 2015

Oj wesolutko u Ciebie
O poczęciu Loli poczytałam ,o tym że Emusiowi koszulkę podprowadziłas tez
Dobry z Ciebie gagatek
Twoja Lola to do mojej Dziuni trochę podobna ,tylko rozmiary z lekka się różnią ale poza tym kapka w kapkę
AsiaK_Z 14:13, 07 wrz 2015

Witaj Elu! Ja z prośbą o rozszyfrowanie nazw roślin. Zapraszam Cię w wolnej chwili.

Buziam
JulkAd 19:41, 07 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

Julciu u nas w gwarze śląskiej też dużo zapożyczeń z Jęz niem...stad znam też szwam , choć u nas był rodzaju męskiego..
Ale wiele slę jest zupełnie innych..maszek też nie znałam
Wianek powstał z racji mania problemu " wywalę moźe już na śmietnik te stare suche łodygi wrzosów" a zbiera tyle pochwał normalnie się nie spodziewałam

A u Ciebie nadal sucho ??? Serio ?? ..no ja mam nadzieję ,że nie ..bo inaczej rurociąg Ci pociągnę...nie , nie...z gazem z rusków tylko z wodą z Rudy Śl
Robić mi się tak nie kce..łojjjjj a plan przez ten sms mamy rozciągnięty do 17:15 .... Ajjjjjj

Buziole na ten nowy tydzień

Ja też tak kcem, z suchych badylków uwić cuś ładnego....a jedyne ucięte badylki to od pnącej róży mam

Popadało wczoraj, nie wiem ile, ale jakoś tak 450 litrów nazbierałam z dachu o powierzchni około 65-70 m2. Niby nie jest źle, ale pod tujami i świerkiem nadal bez rewelacji....dzisiaj wytrzymają rośliny, ale jutro zaś podlewanie

Ja w pracy też długo, bo jutro i w środę do 16 od rana, czwartek od 10 do 15, ale za to piątek mam do 10.30 i dzisiaj tez tragedii nie było. Ino plan jeszcze nam zmienią.....oby gorzej nie było....

Dzięki za buziole....ściskam Cię mocno
waldek727 21:55, 07 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

Waldek...... Jak na chłopa masz niesamowite wyczucie koloru serio i już dalej nic nie mówię

Z Twoich ust Elu usłyszeć o sobie taką opinię to dla mnie zaszczyt. W swoim minimalistycznym świecie staram się dobierać pasujące do siebie kolory i barwy. W szczególności dotyczy to ubrania, wystroju wnętrz jak i ogrodów.
Dziękuję i pozdrawiam.
gierczusia 16:44, 08 wrz 2015

Muszę Wam napisać ,jak to mnie meczy jedna rabata po prostu spać mi nie daje łażę koło niej jak koło jeża i dumam i dumam problem powstał zupełnie niedawno , bo jeszcze wiosną była tam drewniana palisadka, ,a po jej wyjęciu defekty tej rabaty uwidoczniły się w ekspresowym tempie

Ja jej nawet nie fotografuję , bo to wstyd niemożebny

W rogu stoi kompostownik ( zaznaczony krzyżykiem i nie do ruszenia ) nie do ruszenia również szpaler tujek oraz płot zewnętrzny ..no i linia trawnika też po prawej zawijasek bukszpanowy z bukiem purpurea pendula centralnie a a po lewej swierk glauca globosa..i między tymi roślinami trza coś wymyśić

Kasya 16:57, 08 wrz 2015

Musisz pokazac zdjecie
Anda 17:03, 08 wrz 2015

Pokaz fotke, latwiej bedzie cos poradzic
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gierczusia 17:12, 08 wrz 2015

Zdjęcie niewiele da , ponieważ rośnie tam brzydki jak kooopy żylistek i jeszcze brzydsza od niedawna mozga...no i figa , która permanentnie przemarza...stad niewiele bedzie widać na zdjęciu ...

Anda 17:20, 08 wrz 2015

Acha No to musze pomyslec Duzo slonca tam masz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gierczusia 17:21, 08 wrz 2015

Teoretycznie od 12..ale prawda jest taka ,źe tam jest i ten buk i te tujki... wiec w sumie....naslonecznione miejsce to raczej to nie jest