Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 16:16, 06 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)

Eluś, łonca = ona

To, co wtedy popadało to było nieporozumienie . Teraz wieje, że aż łeb urywa. Może teraz jakiś deszcz spadnie. Ogólnie coś w pogodzie się kroi, bo jutro zdecydowanie chłodniej.

Jutro też, tak myślę, zagadka u mnie zostanie rozwiązana. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży

Za to teraz u mnie leje non stop i jeszcze wietrzysko tak wieje ,źe strach leba wystawić na zewnątrz z obawy ,ze go urwać może

Byłam ciekawa bardzo tej Twojej zagadki , ale cieszę sie ,źe masz swój kawałek ziemi do grzebania
Buziole
lojalna_ 16:26, 06 wrz 2015

Elcia wianek pierwsza klasa, jak wszystko u Ciebie Tola mo fajne miejsce przy łoknie zawsze szprymy zbiyro ,),)

Moje wrzosy w donicach juz nie sadze one mnie nie lubia nie chca u mnie rosnac

Zrobiłas badania?
JulkAd 16:38, 06 wrz 2015

Ela ....maszki to kokardki, moja babcia tak mawiała (mieszkała w Wielkopolsce, ale wiele słów przeniosła z j.niemieckiego - tam się urodziała i mieszkała 13 lat)....zawsze też mówiła szwamka zamiast gąbka....

.....wrzosowy wianek jest rewelacyjny lubię takie minimalistyczne

Powoli w rytm pracy trza wpaść, no niestety...ale jakoś przy niedzieli zwłaszcza takiej wietrznej, zimnej i wilgotnej nie chce mi się myśleć nawet o poniedziałku, a co dopiero o całym nadchodzącym tygodniu czy roku szkolnym...zdecydowanie wolę myśleć o ogrodzie, nawet o ty suchym
AsiaK_Z 17:17, 06 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

nooo dobra poddaję się w kwestii gzika, szneki i glazejki reszta...chyba ??? wiem

Pyry z gzikiem to taki piątkowy obiad czyli ziemniaki gotowane w mundurkach i do tego biały ser doprawiony na pikantnie z cebulką.
Szneki z glancem to drożdżówki z lukrem.
Glazejki to po prostu rękawiczki.
Tytka to papierowa torebka.
Ryczka to niski stołeczek.

Pozdrawiam
Enya73 17:45, 06 wrz 2015

Śliczny wianek, Rozwijasz się kochana

Mam dla Ciebie śliczne poszewki na poduchy do salonu, pod kolor loli i wianka. Zainteresowana?
Katkak 20:15, 06 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

Bożeszzzz Kaśko ..jak dobrze ,źe nie napisałaś o obronie pańci jak cnoty

A zapewniam Cię ,źe ona tylko tak groźnie wygląda...jest naprawdę uroczym zwierzakiem

Też chciałabym mieć jaszczury u siebie, ale jakoś nie chcą się wprowadzić. Mam za to jeża, mieszka pod schodami
Enya73 21:19, 06 wrz 2015

Elu, na Twoją prośbę, takie różne, kiedyś mogę po prostu przywieźć i pokazać, bo zdjęcia nie oddają tego odcienia.

Większość z H&Y, jedna z Almi Decor. Są mało używane.

Enya73 21:19, 06 wrz 2015

Daj potem znać, to wykasuję
gierczusia 21:48, 06 wrz 2015

Enya73 napisał(a)
Daj potem znać, to wykasuję

Nieeee możesz zostawić
Cieżko będzie z tym kolorem , bo ten mój to jakiś dziki wrzosowy jak wybierałam zasłonki to półtora godziny w sklepie siedziałam ,a baba to już mnie chyba miała dość ale w końcu się udało
Ja mam nadzieję ,że w najbliższy weekend da nam się spotkać , to przywież ja i na żywo zobaczymy choć boję się że one za eleganckie .. Bardziej celuję w takie z grubym splotem i raczej matowe...ale ..kto wie
Buziole gorące i dzieki
gierczusia 22:50, 06 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Też chciałabym mieć jaszczury u siebie, ale jakoś nie chcą się wprowadzić. Mam za to jeża, mieszka pod schodami

Kasiu to ja pomysła mam wyhoduj młodego jeża a ja złapię młode jaszczury i się wymienimy

A tak na poważnie..nie mamy na to wpływu niestety co też sobie u nas zamieszka u mojego brata na ogródku jeże chodzą tabunami tak już kombinuję , źeby mu parkę podprowadzić tylko tak se myślę..jak ja płeć im sprawdzę w czasie porwania ???? a jak sprowadzę dwóch chopów ???..abo..jeszcze gorzej dwie kobity ??

Żarty się mnie dziś trzymają
Ale Ty masz szczęście Kasiu, jeż zeżre więcej opuchlaków na kolację niż jaszczura na bank