Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 06:57, 26 kwi 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea

Może wiecie co mu dolega, dolne gałęzie zmieniają kolor.
Nie były posypane nawozem, nie były podlane przez psa (brak psa)
Robali na nim nie widać.
Świerk rośnie u mnie dziesięć lat. (Danusia zwróciła mi uwagę że to nie świerk a Jodła koreańska) Etykieta nosiła napis Świerk koreański. (Picea koraiensis)

Pszczelarnia 06:31, 26 kwi 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I jeszcze pokażę, że praca w zielniku może być ciężka.

Wsadziłam też 31 róż Artemis po obu stronach.

Podzieliłam i posadziłam siedmiolatkę. Podzieliłam lubczyk. Posadziłam mydlnice, oregana różne, krwawniki, wielosiły, bylice. Macierzanki mi padły (jedną odmianę przyniosę z łąki). Rosną krwawniki wiązówkowate i wrotycze oraz dziurawce i żywokosty oraz 10 szt. ruty. Mięte posadzę w szerokiej donicy i wyniosę z domu rozmaryny.
Taki jest mój powiększony zielnik.

I tak na razie wygląda całość. Jeszcze tylko kamień muszę dokupić, bo wydłużyłam ścieżkę - ma się kończyć głębiej.

Podziwiam za ogrom wykonanych prac. Czytam co tam posadziłaś, wstyd się przyznać, ale niektóre nazwy dla mnie całkiem obce są.

A Artemis muszę sobie gdzieś u siebie posadzić.
Ogród z uśmiechem 06:25, 26 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Grzebię w zdjęciach i znalazłam takie "z uśmiechem"

Z wizytą przyszedł pewnego razu Pan Łoś:

Niezapraszana ale oczekiwana Pani Pszczółka:

To, co potrafi zrobić Pan Pająk musi budzić podziw:

Jolanko powiem Ci, że z tym łosiem jesteś nie do pobicia . Genialne foty . Kiedyś jak wracaliśmy z wycieczki coś nam (na szczęście daleko) wyszło na drogę i wolniutko sobie przechodzi. Z daleka zastanawiamy się co to za zwierzęta? Gdy podjechaliśmy bliżej okazało się, że łosie. Wolniutko, bez pośpiechu sobie przechodziły, super .
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:48, 26 kwi 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Nie wiem który fajniejszy starszy czy młodszy....Ty to masz szczęście

Jeszcze raz baaardzo dziękuję za roślinki.
A pamiętasz może co z tych ciemierników konkretnie wyrośnie?

Najprawdopodobniej Pretty Ellen White i Bollene, ale blisko mam Nigra i nazwy nie pamiętam ale ciemno bordowy
PEM (ten jest najładniejszy z ciemierników, chociaż pojedynczy)

Bollene
Anulajda w raju 00:32, 26 kwi 2016

Do góry
Po raz kolejny - ogród cudowny!!!! a o takim świerku marzę i może kiedyś osiągnę ten cel.
pozdrawiam
anulajda napisał(a)
Wykopany świerk pospolity Inversa chyba spędzi lato w donicy jak nie znajdę mu miejscówki

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:17, 26 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Innych kwiatków z weekendu nie mam

Nie wiem który fajniejszy starszy czy młodszy....Ty to masz szczęście

Jeszcze raz baaardzo dziękuję za roślinki.
A pamiętasz może co z tych ciemierników konkretnie wyrośnie?
O....! 00:07, 26 kwi 2016

Do góry
Ola, no dzięki, ale chyba pzresadzasz ?

Mira, dzięki wielkie, super, cieszę się bardzo jutro będę w Tarnowie, ale nie dam rady, zadzwonię przed następnym przyjazdem do 'miasta'

Haniu, miło, że Ci się podoba na glicynię też czekam z niecierpliwością, tym bardziej, że ostatnio widziałam ( ogrody Schonbrunn, Wiedeń ) cudny szpaler/tunel z glicynii ale z kwiatami dopiero trochę rozwiniętymi a już pięknie pachnącymi...

Gunnera - parzeplin 23:58, 25 kwi 2016

Do góry
Piękny ogród Pawle Co do chemii, staram się unikać jak ognia, tylko raz do roku na wiosnę stosuję cos w rodzaju koagulantu. Reszta sezonu bakterie i rośliny czyszczą wodę. W tym roku dorobiłem strefe błotną aby posadzić jeszcze więcej roślin co powinno jeszcze lepiej wpłynąć na równowagę biologiczną A gunia? Wielka gigantka to nie będzie bo to nie manicata, ale mam nadzieję że podrośnie. Już jej nie zamienię na inną po to aby kolejny raz zostać oszukanym. Też jest piękna i nawet jak ktoś mnie obdaruje gigantem to ona już pozostanie w ogródku
Od nowa ... na przekór wszystkim 23:48, 25 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Ciężko było ale po odprawieniu modłów udało się wyjąć w całości mokre jeszcze są Z resztek betonu wyszła jeszcze mała kulka

O żesz Ty! I Ty to całkiem sama, własnymi ręcami? Super wyszły te donice. Brawo Ty
Ogród z rzeźbą 23:34, 25 kwi 2016

Do góry
kerii napisał(a)

A jak się nazywa to coś kwitnące na fioletowo?

To Liriope Gold Banded.
Ogród z rzeźbą 23:31, 25 kwi 2016

Do góry

A jak się nazywa to coś kwitnące na fioletowo?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:30, 25 kwi 2016

Do góry
Elisko, Marzenko witajcie wieczorkiem, Ja co prawda już tuż przed zaśnięciem, ale do Was jeszcze wlecę nas chwilę. Miłych snów,

Malutki pod lasem 23:23, 25 kwi 2016

Do góry
Asiu, Gosiu, Kasiu, Kamilo, Agatko, Dominiko, Agatko, Mirella, Monika, Marta, weekend był bardzo udany Nogi czuję do tej pory, było bardzo fajnie, dziś urlop, to odespałam, na tyle na ile mi Jasio pozwolił. Fajnie się tak spotkać z rodzinką i wyszaleć No i melduję, że marchewka wróciła i avatar nie aktualny

Aniu - dusiaka, wychuchane i wydmuchane? Dobrze, że szerszych kadrów nie widzisz

Monika,
napisze na prv

Paulina, ja dziś nawet coś porobiłam, pomalowałam kompostowniki, jeden ustawiony nawet I jutro u mnie zabierają bio śmieci, to wyrywałam mniszki z trawnika (nie wiem po co skoro za płotem mam ich całe pole). Wyszedł mi cały worek

Ogród z rzeźbą 23:23, 25 kwi 2016

Do góry

I na koniec kwitnąca świecznica:

Mam nadzieję, że Was nie zanudzę tą historią. Gdybym miała dzisiaj robić tę rabatę byłyby na niej rododendrony, żółte hosty, niebieskie brunnery i może jeszcze tawułki. Ale na razie zasadniczo nic tu nie będę zmieniać, a powyższą rabatę zrealizuję w innym miejscu.
A jak ta pierwsza rabata będzie wyglądała w tym roku? To już na bieżąco zobaczymy razem.

A tak w ogóle to tyle mi napisaliście o tym klimacie, że ja się normalnie zestresowałam. Chyba nie sprostam Waszym oczekiwaniom.
Ogródek Iwony II 23:16, 25 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dowiedziałam się też, dlaczego kocimiętka ma taką nazwę?
Mój kotek ją uwielbia. Ja się z tego nie cieszę, bo dziś już dwa krzaczki były wymięte ...

A ja bym chciała taką kocimiętkę, właśnie się za nią rozglądam bo nie ma nic fajnieszego jak sprawianie innym przyjemności Podrap za uszkiem kotka z grzywką
Pozdrawiam
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 23:16, 25 kwi 2016

Do góry
Miało być a nie było, i nic się nie stało, skoro i gdzie indziej się przydało!
Pogoda nas z rytmu wybiła, a i pierwsze spotkanie z Violą, też było intrygujące!
Ważne, że wspomnienia mamy i ja kilka zdjęć!

Ogród z rzeźbą 23:09, 25 kwi 2016

Do góry

Ogród z uśmiechem 23:06, 25 kwi 2016

Do góry
Przy samym domu rosną , ale właściwiej byłoby, rosły, taaaakie grzyby:

Zważyłam, każdy miał po PÓŁ kilograma

A na dobranoc...kolorowych snów - no może nie na tym kamieniu

Ogród z rzeźbą 23:05, 25 kwi 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:04, 25 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Moje ulubione tulipany nie przestają zachwycać. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies