Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 13:50, 25 kwi 2016
Do góry
ryska napisał(a)
Na dobry wieczór Negrita Double w pąkach cyknięta telefonem w trakcie podziwiania szklarni.

Śliczny,taki fuksjowy.I grubiutki pąk
Pszczelarnia 13:47, 25 kwi 2016

Do góry
Dla Małej Mi:

Wszystkiego po trochu 13:47, 25 kwi 2016

Do góry
Przeniesione do domu rozsady, w obawie przed przymrozkami
pomidorki

złocień kaukaski i rozplenica jednoroczna

szałwia jednoroczna i werbena jeszcze ni przepikowana

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:47, 25 kwi 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:46, 25 kwi 2016

Do góry

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:45, 25 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Oby było, niech rośnie szybko, bo od domu to niewiele rabatki widać.

No ja takie ujęcia lubię, z szerszą perspektywą coby sobie ułożyć w głowie ogródek. Pięknie i w brzózki planujesz derenie ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:45, 25 kwi 2016

Do góry
Gosiu szał mówisz

dziś rano

Pszczelarnia 13:43, 25 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Ceglana ścieżka śliczna. Wzór bardzo mi sie podoba.
Narcyzowa łączka piękna. Takie narcyzowe pola chyba nawet bardziej mi sie podobają od tulipanowych...

A co sądzisz o szafirkowym strumieniu?

Tulipany w kompozycji ze sobą:
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:43, 25 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Ja co chwilę chodze i udeptuję, codziennie w jakimś miejscu są nowe korytarze. Aż tak to dotąd nie było.
Na nowej rabatce marzy mi się kącik irysowy. Przed posadzony przywrotnik.

Cudne połączenie, ja przywrotnika przed peonie dałam i bodziszka. Ale jak się rozrośnie to pójdzie i dalej na rabaty. Irysy podsadzone wilczomleczem, zobaczę czy w przyszłym roku będą kwitnąć w podobnym terminie, bo iryski na razie dopiero wsadzone ( prezent od Krysieńki z hirutkowego )
Pszczelarnia 13:42, 25 kwi 2016

Do góry
Mira pytała o arcydzięgiel bordowy, czy się nie rozsiał. Nie rozsiał (ale jeszcze ma czas na wschody w glebie, wzejdze pewnie późno, on tak ma). Jakimś cudem znalazłam 2 sadzonki:

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:41, 25 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne foteczki mimo pogodyW skrzyniach to kapusty? jeśli tak to chyba za blisko , ale fotka może przekłamuje odległości. Na oko co drugą trzeba by usunąć , żeby miały miejsce. Chyba, że to coś innego

W skrzyniach są sałaty liściowe. Są skubane więc za bardzo się nie rozrosną. Odległości są w miarę ok. Tylko jarmuże są za blisko siebie. Ale to też zamierzone.
Miło, że zajrzałaśjestem u Ciebie na bieżąco choć nieraz to trudne bo tyyle się u Was dzieje. Bardzo lubię takie pracowite wątki

Wszystkiego po trochu 13:38, 25 kwi 2016

Do góry
Mroźny poranek

okryta piwonia krzewiasta

zakwitł mój pierwszy skrętnik -Jana Czyż nie jest przepiękny?

Ogród Mirelli 13:38, 25 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Nie. nie znam, ale od razu sprawdziłam i wygladają bosko (Cena chyba mniej) Pokazuj koniecznie bo jestem ich ciekawa czy będą takie jak na zdjęciach reklamowych.

Ilonka prawda, że na zdjęciach wyglądają obłędnie

Moje w tej chwili są na takim etapie rozwoju

Cebul kupiłam tylko 10 sztuk, ale były drogie. W sklepie internetowym kupowałam po 9,00 złotych za sztukę. Od ogrodowiskowej koleżanki Edytki dostałam kod rabatowy, więc skorzystałam W OBI jedna cebula była po 15,00 złotych.
Moje niestety trochę mają zniszczone listki przez psy, no ale nie liście w nich są ozdobą tylko kwiaty Mam nadzieję, że Dako mi ich nie zje
Najbardziej na nie czekam. Jak myślisz czy one zakwitną w następnym roku?
Podmiejski ogródek 13:35, 25 kwi 2016

Do góry
Pytań będzie dużo, zaczniemy od tego miejsca:

Cały ten kawałek ma mieć taki naturalistyczny charakter: dużo krzaków i bylin.

Chcę piętrowo obsadzić tego wielkiego świerka, przy czym od strony trawnika będzie przejście.

Warunki są tu trudne: od wschodu teren zacienia dom, od zachodu - lipy (nie dajcie się zmylić zdjęciu - jak na lipach wyrosną liście, to nie będzie tutaj tyle światła) od południa drugi świerk. Słońce w zasadzie jest pomiędzy godziną 11 a 13. Pod samym świerkiem sucho jak pieprz, dobrze będzie jak mi się ten bluszcz, co się po pniu wspina, utrzyma.

Jedyna zaleta - ktoś tu kiedyś nawiózł gliny i przemieszał z ziemią, więc jest bardzo dobre (choć kwaśne) podłoże. Na całej reszcie podwórka jest głównie piasek, więc tam zamierzam też nawieźć gliny.

A tutaj chcę:
- przesadzić te dwie sosenki, które częściowo widać na pierwszym zdjęciu
- przesadzić tego rododendrona, który bez sensu przy samej ścieżce rośnie
- pomiędzy świerkiem a bzem wsadzić jakiegoś zimozielonego krzaka, co mi na jakieś 2 metry urośnie. Irgę jakąś dać? Tam ciemno i sucho, więc nie wiem czy coś innego da radę.
- do tego dokupić ze dwie irgi płożące, jakieś kiścienie, pierisy, wrzosy.

Co o tym myślicie?
Czy w ogóle ktoś coś zrozumiał z moich skrótowych wyjaśnień i tego rysuneczku, który wyżej wrzuciłam? Oddaję Wam głos
Z Pszenicznej ... 13:34, 25 kwi 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Agata, co to za trzmielina? moja jakaś inna, zimozielona jest. Taką bym chciała jak Twoja - czego mam szukać?

To Trzmielina Oskrzydlona " compactus" . Na wejściu rosną dwie i darzę je miłością bezgraniczną za ten kolor Jak mi się uda to w tym roku zrobię tam porządku na tej rabacie, a jak nie to w przyszłym

Verbena bonariensis - werbena patagońska 13:34, 25 kwi 2016

Do góry
Moge oddac takie, ale odbior osobisty Warszawa-Ursynow
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:33, 25 kwi 2016

Do góry
Chłodna kompozycja z kocimiętki (jakiej???) od Vivy i trawki (???) od Alinki.

Ogród na górce w zakolu wiślanym 13:29, 25 kwi 2016

Do góry
Ogród na górce w zakolu wiślanym 13:27, 25 kwi 2016

Do góry
Wiosna zawitała i do mnie. Nareszcie. Faktycznie przebudzona i ja i wiosna.

Pszczelarnia 13:27, 25 kwi 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Chciałam Cię zapytać o sasanki....czy one po przekwitnięciu nadal są zielone czy zanikają do kolejnego sezonu?

Mam wrażenie, że one takie puchate zostają do jesieni. Po przekwitnięciu zostają takie właśnie puchate kwiatostany. Bardzo ładnie znoszą lato.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies