Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek świata:) 17:58, 16 maj 2016

Do góry

Mam corocznych przybyszów:

Ogródek frontowy 17:56, 16 maj 2016

Do góry
Dorysowałam linie rabaty do całości i wydaję mi się fajnie spójne z resztą ogrodu.

Oj podoba mi się choć przez ten kształt będą trochę węższe w narożnikach. Ale jak pomożecie to może jakoś fajnie uda się to obsadzić

Na wyższe zdecydowałam że jednak wezmę trzmielinę ze względu na żółty i na to że zimozielona jest.
Chce tam jeszcze :
-host
-żurawki
-żółte róże
-tawułki
-bukszpany kule
-pęcherznicę lub trzmielinę oskrzydloną ( zależy co mniejsze rośnie bo nie będzie szeroko)
-azalie wielkokwiatowe
Pomożecie to jakoś ułożyć?
Rododendronowy ogród II. 17:56, 16 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Czekam na foty z wojaży............wiem, wiem forum sie buntuje i trudno wgrac, ale kiedys tam będą..
Pozdrawiam

W sobotę strasznie lało .W moim ogrodzie zupełnie bez deszczu , dzwoniłam co chwile do M czy pada i dopiero wieczorem pokropiło. A tam gdzie byłysmy byłam mokra od pasa w dół i całe plecy , trudno było robic zdjecia ale trochę mam, za to w niedzielę wiało i było zimno jednak troche zdjec będzie . Nie mam tylko zdjec od Kasyi bo nie zrobiłam ani jednego a byłyby bardzo ciekawe jak dziewczyny wyrywały Kasi kapustę chińska pak choi . Miała piekne zdrowe i dorodne sadzonki , nie dziwie sie ze dziewczyny warzywne nie mogły sie oprzec.

Mój kawałek świata:) 17:55, 16 maj 2016

Do góry
Jestem, jestem - trochę mnie nie było, bo czasowo po prostu nie wyrabiam
Wiosna przyszła, ale zimno, jak cholera, pada deszcz i max 10 stopni i gdzie ta wiosna?
W ogrodzie coraz bardziej kolorowo i miejmy nadzieję, że już będzie dużo bardziej ciepło
Kilka zdjęć - na początek może trochę typowo wiosennie
Zapraszam

[img
size=325x450]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/112/1123499/original.jpeg[/img]
Ogród z łezką II 17:53, 16 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kasiu ta po prawe to azalia japońska o tej mówiłaś że by mi pasowała.

Księżycowy... 17:51, 16 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Wendy powiedz mi masz siatkę cieniującą, jaką? myślę jak zabezpieczyć się przed chwastami zza siatki...

Taka zwykła tkanina cieniująca. Ja akurat kupiłam w LM na wyprzedaży. Chwasty przechodzą dołem, ale myślę, że tą sprawę załatwię jutro, wkopując ogranicznik z folii kubełkowej. Przynajmniej ograniczam rozsiewanie...

Ogród z łezką II 17:49, 16 maj 2016

Do góry

łezka uruchomiona

Ogród z łezką II 17:47, 16 maj 2016

Do góry
Weekendowe ogrodowe zdjęcia

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:41, 16 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Sama prawda

Joasiu, jakie masz lilie ?

Posadzilam Juz moją nędzną stipę do gruntu, ciekawe czy urośnie

Stipa wysadzona na rabaty urośnie migusiem
Mam sporo lili Kasiu ale z odmianami będzie problem bo większość kupowana na lokalnym ryneczku
Te co pamiętam to Landini, Lavon, Speciosum Album, Pretty Woman, Mona Lisa, Casa Blanca.
W tym roku kupiłam Altari, Regale Album i Spring Pink.
W cieniu - zacieniona 17:38, 16 maj 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Ipomeą zaopiekuj się jesienią...miałam w tym roku 25 sadzonek.Sadzę do donic...

w tym roku:{patyczki przygotowane do tunbergii}

Miałam dwie sadzonki Brunette...została tylko jedna...

Kompozycje w donicach obejrzałam ,ta biała roślinka też była ,ale jutro jadę za trawką to może ją kupię.
Jesienią zaopiekuję się ,śledziłam u ciebie.
Mój mały ogródeczek :) 17:29, 16 maj 2016

Do góry
Asi ogródek pod świerkami 17:29, 16 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Wklejam dla lepszej orientacji

plac zabaw:

Jaka jest odległość miedzy placem zabaw a przeciwległą rabatą?

Wracam do tego nieszczęsnego placu zabaw. Jakies propozycje jaki kształ rabatom nadać przy nim?
Mój mały ogródeczek :) 17:25, 16 maj 2016

Do góry
Zdjęciami łubinu zamecze
Uwielbiam go- rok temu słabo kwitl bo go mszyca dopadła
Ogródek frontowy 17:24, 16 maj 2016

Do góry
W gazonach teraz jest lawenda którą bym chciała zostawić i dodać coś do niej. Jest tam też żurawka czerwona której tam się spodobało i ładnie rośnie. Tylko nie wiem czy ją tam zostawić.
Skoncentrowałam się teraz na rabacie i jakoś mniej o nich myślę na przyszły rok dam coś jednorocznego pewnie kocanka mi się podoba żagwin też ładnie u mnie rośnie na skalniakach więc też by się nadał i mi się podoba. Może dodam jeszcze petunie białe bo tam też się już raz sprawdziły.

Pooglądałam teraz ogródek i wymyśliłam coś takiego:

żółte - żurawki
gwiazdki zielone - hosty
i zielone pięciokąty - trzmieliny na pniu chyba przy nich zostanę ze wględu na żółty tylko kupię takie wyższe na pniu widziałam 1,6 m.
Na środku na pewno będą żółte róże. I na tym się moja pomysłowość na teraz wyczerpała
Co Wy na to?
Mój mały ogródeczek :) 17:22, 16 maj 2016

Do góry
Pysznogłówki czerwona i fioletowa
Ogród w Puszczykowie 17:20, 16 maj 2016

Do góry
Monika
poleciałam i zrobiłam fotkę stipy u mnie, tak teraz wygląda. tak jak mówiłyśmy ostatnio, pojedyncze zielone kłoski. może ruszą teraz po deszczowych dniach?

i tu jeszcze dla Ciebie grujeczniki, podmarznięte po ostatnich przymrozkach
na szczęście ucierpiały tylko listki, one odbiją, choć pewnie ze dwa tygodnie będą dochodzić do formy. widać, że przy zmarzniętych listkach, młode wychodzą

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:19, 16 maj 2016

Do góry
Martwi mnie stan hortensji pnącej. Na liściach pojawiły się brązowe przebarwienia. Ma za sucho? Czy coś innego jej dolega?

Zajrzałam dzisiaj do brzozowego zagajnika. Pielić już tam nie trzeba. )Na frontowej zakwitły różowe orliki.

Lada moment zakwitną krzewuszki. Mam je posadzone w grupach. W okolicach tarasu w odmianie Purpurea Nana

Mój mały ogródeczek :) 17:18, 16 maj 2016

Do góry
Wyrastają anemony
Mój mały ogródeczek :) 17:11, 16 maj 2016

Do góry
Chopin spisany na straty żyje
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:10, 16 maj 2016

Do góry
Wciąż zimno, ale roślinki wbrew aurze każdego dnia pokazują coś nowego.
Żywopłot bukowy dopiero parę dni temu zrzucił ubiegłoroczne liście. Nabiera masy )) W tym roku przytnę go wyżej. Od dołu jest już ładnie zagęszczony.

W wielu miejscach Polski kwitną już rododendrony. U mnie Nova Zembla dopiero sygnalizuje kolor swojego kwiatu.

Będzie się uzupełniać z kwitnącą naprzeciwko dalią. Ostrokrzewy na drugiej rabacie podokiennej mają nowe przyrosty i kwitną. Może będzie dużo czerwonych jagódek?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies