Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:15, 25 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Świetne te lustrzane okienka. Sami je robiliście? Z osobnych elementów?
Lusterka masz wpasowane w każdą część okienka, czy to jedno duże lustro a na nim listewki?
Pytam, bo będę miała po remoncie lustro z łazienki i zastanawiam się czy go jakoś nie wykorzystać na działce... może wpasować zamiast szybek w drzwi... i takowe pomalować na biało, różowo... lub fioletowo A później wstawię w ciemny zakątek działeczki, żeby go rozweselić...
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:13, 25 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Gosiu, kawał roboty za Tobą. Już nie mogę się doczekać pełni sezonu, bo będzie pięknie

Oby było, niech rośnie szybko, bo od domu to niewiele rabatki widać.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:12, 25 kwi 2016

Do góry
Matyldowo napisał(a)
Dzięki za stokrotki Renia a moze obsadzić karmikiem zielonym imituje mech i macierzanka a moze jeszcze jakimiś ziołami ?? Tymianek oregano ...tak mi przyszło do głowy

To kolejny głos za ziołami
Z karmnika ciężko chwasty wyrywać. Mam w innym miejscu.

Piwonie w pąkach mimo przesadzania, nie mogę się doczekać

Nowa-czerwona będzie mieć dwa kwiaty. Ma zupełnie inne liście niż te biało-różowe.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 12:12, 25 kwi 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
To też nieznane. Przynajmniej ja nie znam We wrześniu było rozpoznane jako lawenda. Ale to nie to

Troszkę mi to przypomina smagliczkę ale ciągle szukam dokładnej nazwy

Już znalazłem to jest ubiorek
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:11, 25 kwi 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
U mnie powtórka....to już 4 noc ze szronem , a deszczu jak nie było tak nie ma

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 12:07, 25 kwi 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
A to nie wiem co to jest

Roślina po lewej to jest jakiś clematis a ta po prawej to jakaś Margaretka ogrodowa
Anna i Ogród 12:07, 25 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Nasze pierwsze mebelki ogrodowe. Oczywiście lepiej będą się prezentować jak już położymy płytki na tarasie i piaskowiec na ścianę, hihi Ale na razie cieszę się że mam gdzie usiąść i kawkę wypić.

No Pani Aniu Jak Ci zazdroszczę tej kawy, wypitej siedząc na wygodnym fotelu, z widokiem na piękny ogród... U mnie daleka droga...
Macham
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:07, 25 kwi 2016

Do góry
babka napisał(a)
Inspiracje i sugestie piwniczkowe bardzo fajne, masz w czym wybiarać. Ja się nie wypowiadam bo zielona jestem jedynie w sprawie drzewa to pomyślałam, że może drugą lipą zastąpić wierzbę ? Chociaż pamiętam że byłą kiedyś dyskusja na ten temat i chyba lipa zbyt delikatna w tym miejscu by była? Dobrze pamiętam ?

Nie popikowałam nic a tak sobie obiecywałam Moja werbena wzeszła zbyt bujnie, już się nie mieści w pojemniku

Lipa lubi się łamać przy wietrze. Pewnie wytnę tą lipę też, a posadzę jedno mocne, duże drzewo - pewnie jakiegoś klona albo kilka kolumnowych - nie myślałam jeszcze jakie mogły by być. A może jakiego iglaka? kolumnowego?

Enklawa w mieście 12:06, 25 kwi 2016

Do góry
skarabeusz napisał(a)

Witajcie, Czytam "ogrodowisko" od miesiąca i bardzo mnie inspirujecie. Mój ogród dopiero będzie ładny. Lubię ogrody przytulne, trochę nieprzewidywalne, lubię odcinać się od zewnętrznego świata, a w mieście o to trudno.

W moim ogrodzie mam już iglaste, taki zastałam, ale marzą mi się różaneczniki, jakieś wąskie wysokie niebieskie iglaste, coś jak żywotnik włoski, hortnsje i dużo, dużo róż, a także oliwniki wąskolistne w formie drzew, ze względu że bardzo lubię drzewka oliwne, a w naszym klimacie o nie trudno. Trochę form, trochę romantyzmu i nostalgii.

Wiem, że czeka mnie dużo pracy, ale nie spocznę póki nie będzie przynajmniej ogólnego zarysu. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Bardzo ciekawy zarys ogrodu, może już niedługo drzewka oliwne będą u nas standardem, klimat się ociepla więc nic straconego, będę podziwiała twoje poczynania, powodzenia
Enklawa w mieście 12:02, 25 kwi 2016

Do góry
skarabeusz napisał(a)
Nie mam weny do roboty, zimno i w ogóle. Kupiłam te drzewa grusze calleryana 'chanticleer' w ciemno. Wsadziliśmy co 3m, podlałam i tak patrzę , no ładne będą.
Chyba coś upiekę w kuchni, a ogród zostawię na cieplejsze dni.

Witam, grusze piękne pogoda masz rację nie umila prac w ogrodzie u mnie nawet chwilowo śnieg z deszczem padał, udanych wypieków w domowym zaciszu, pozdrawim
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:01, 25 kwi 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Reniu, piwniczka będzie piękna po obsadzeniu, pomyśl nad ubiorkiem wiecznie zielonym, ja go uwielbiam, jest cały czas zielony, a wiosną zachwyca kwitnieniem.

Zapisuję na listę

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 12:00, 25 kwi 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
ten klon strzępiastokory bardzo nam się spodobał

a mój mąż jak obejrzał zdjęcia powiedział z wyrzutem: "no i czemu nie kupiłaś?"

On tak męski jest, fajna wyprawa zazdraszczam pozytywnie, tych klonów poszykuję już od kilku lat w małopolsce nie dodostania, ale na allegro już tak
Małymi kroczkami do celu... 11:58, 25 kwi 2016

Do góry
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:58, 25 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No te stokrotki, to miodzo, cudne
a grujecznika nie mam ..

Ostatnio wszystkie kwiatuchy mi się podobają. Grujecznika pewnie jeszcze sobie sprawię

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:57, 25 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A jakie duże już piwonie masz. Ładnie Ci wszystko rośnie. Nawet te kilka chwaścików.

No chwaściki to potrafią wejść w kadr. Tutach chodziło o pokazanie kolejnej niespodzianki, jaka się u mnie pokazała, a wyostrzyły się paskudy Już ich na szczęście nie ma

Małymi kroczkami do celu... 11:54, 25 kwi 2016

Do góry
I tak bardzo na szybko kilka zdjęć, dzisiaj odpuszczam i z domu już nie wychodzę

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:54, 25 kwi 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

jakie ładne, to jest jedna kępa?

hortensje też masz mega wielką I ja się chyba w tym roku doczekam kwitnienia piwonii, trochę pączków ma, jak jaj mrówki znowu nie wpierniczą
Małymi kroczkami do celu... 11:53, 25 kwi 2016

Do góry
Polazłam do ogrodu, myślałam, że uda mi się posadzić berberysy, ale niestety ZACZĄŁ SYPAĆ ŚNIEG !!

Zdążyłam tak na szybko zrobić tylko wstępną przymiarkę

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:53, 25 kwi 2016

Do góry
To też nieznane. Przynajmniej ja nie znam We wrześniu było rozpoznane jako lawenda. Ale to nie to

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:50, 25 kwi 2016

Do góry
A to nie wiem co to jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies