Aga buziak wiesz jak wrzucam fotki to cały czas jakoś mam z tyłu głowy, że pokazuję to samo, dlatego tak bardzo lubię jak ktoś inny przyjeżdża i pokazuje nasz świat w inny sposób a teraz przez ten nasz wyjazd jakoś znowu chęci nabrałam, ale pogoda nie chce jak na razie współpracować, muszę czekać
No niestety Aniu u mnie tak samo, właściciele jak na razie mają w nosie, więc zawsze upraszam chłopinę mojego, żeby przejechał żyłką przynajmniej raz do roku, to oddechu roślinki dostają i jakoś bardziej estetycznie troszku się robi
Zgadłaś
Z fotkami nadrabiam, dzisiaj okienko pogodowe się trafiło teraz nie pada i mam nadzieję, że od jutra już przynajmniej bez deszczu będzie, żeby można było wyjść i troszkę się poruszać w ogrodzie
Aniu, tak to jest ,że każdy ma swoje roślinki, które bardziej podobają mu się lub też nie. Ja mam liliowe budleje posadzone pod lasem. Bo ta rośnie wielka . Ale kwitnie ładnie i raj dla owadów. Granatowa bliżej domu i nad nią się zastanowię czy tu zostanie.
A ta różowa po środku. Ale ta ma dopiero z 20-30 cm. Ale kwiatów ma już ze 4 lub więcej.
Ta twoja kolorek ma przecudny. Taka mogłaby być w miejscu mojej granatowej. Ładniej by wyglądała.
Na pewno znajdziesz dla niej miejsce dobre. Z doświadczenia wiem, że nie zawsze w pierwszy czy drugi dzień wiemy gdzie nową roślinkę posadzić. Ale z czasem przyjdzie pomysł.
Asarina
Asarinę nasiona kupiłam tak sobie. Tylko sugerując się obrazkiem na torebce z nasionami. Pomyślałam, że takiej rośliny jeszcze nie miałam to wysieję. I tak poszła do doniczki w domu pod koniec marca chyba i wyszła. Ale małe to to rosło. I może taką sadzonkę z 10-1 5 cm posadziłam w maju do ogrodu. Tearz ma może 1, 20- 1,40 . Drobne nieduże kwiaty. Pąków ma dużo.
Myślałam, ze będzie to pnącze silniejsze i większe typu kobea. ale niestety jak dla mnie szału nie ma. Także na następny rok już z nią nie będę się bawić.
Mam kilka odmian ostróżek ale zdecydowanie najlepiej rośnie u mnie Blue Bird. Kwitnie nie mniej obficie po raz drugi po przycięciu.
Kolos się robi z niego. Rising Sun - cudny jest.
Rzeczka z Sunmagic Vintage Red i ich siewek.