Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 11:07, 23 gru 2023

Aga, my od kilku lat, stadnie z nieletnimi, jeździmy do pobliskiej szkółki choinek. Wszyscy wybierają wśród rosnących odpowiedni egzemplarz(trwa to wieki, bo rozbieżności są spore ), można samemu wyciąć i nawet zapakować. Chociaż mi jest trochę smutno z powodu tego cięcia i co roku myślę, żeto już ostatni raz. Jednak z doświadczenia wiem, że "żywa" duża choinka stojąca w salonie, niedaleko kominka, nie ma szans na przeżycie. Mam w ogrodzie kilka egzemplarzy uratowanych "choineczek" poświątecznych, ale to były maluchy(uprawiane w donicach w szkółkach), stojące przez święta w chłodniejszych miejscach. Teraz rosną zdrowo i tworzą zielone akcenty

Magarku, gotowca zawsze można zamontować gdzie indziej, nawet na chionce
antracyt 11:14, 23 gru 2023

Dziewczyny drogie
Życzę nam wszystkim na te Święta i Nowy Rok wszystkiego co komu potrzeba, a spokoju, miłość i zdrowia rozdzielam każdemu po równo

Kordina 11:29, 23 gru 2023

Dzięki Tobie i najbliższym również wszystkiego dobrego Świątecznie i Noworocznie a wszystkim ludziom pokoju i zdrowia
Darecka 08:49, 01 sty 2024

Niechaj ten rok przyniesie Ci morze kolorów, zapachów i estetycznych, ogródkowych (i nie tylko) uniesień. Żywię nadzieję, że roślinne gotowanie w plenerze również sprawi Ci frajdę i trochę zainspiruje
antracyt 11:27, 01 sty 2024

Dario, dziękuję
Bardzo się cieszę na przyszłe warsztaty
Gruszka_na_w... 12:40, 02 sty 2024

Mnie wypada czekać na sesję fotograficzną i Twoje sprawozdanie z tych warsztatów. To z pewnością będzie uczta dla oczu i ducha. Piękny noworoczny prezent sobie sprawiłaś tą wygraną w konkursie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 15:20, 02 sty 2024

Haniu, postaram się co nieco uwiecznić
antracyt 10:19, 03 sty 2024

Dziewczyny, jakiś paskud obżarł mi dzisiaj wszystkie kwiaty z 3 ciemierników. Zostawił pączki i tego jednego mało urodziwego rodzynka... Może któraś ma pomysł co mi grasuje w ogrodzie?

Reszta wygląda tak
Gosialuk 12:01, 03 sty 2024

U siebie pod blokiem obserwuję kawki jak wydziobują pąki hiacyntów i tulipanów. Może u ciebie też jakieś ptaszyska się zainteresowały?
Anda 18:03, 03 sty 2024

Oj, a może to myszy? U mnie myszy zjadały orliki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies