Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 06:36, 23 gru 2023

Dziewczyny w oka mgnieniu znalazły wspólny język i odkryły zamiłowanie do stadnego grzebania w ziemi- jakieś psie ogrodniczki, czy co? Kochamy te nasze szkodniki przeokrutnie, wybaczając im wszystkie wykopane dołki i pogryzione doniczki

Darecka 06:41, 23 gru 2023

6 kwietnia brakuje mi już miejsca na wszystkie moje chciejstwa w kuchni, więc przenoszę się z moim mandżurem do korytarza

Okupuję też stół kuchenny- tutaj kilka doniczek dla mojej koleżanki z pracy, która złapała ogródkowego bakcyla do tego stopnia, że razem z mężem wybudowali własnoręcznie małego foliaka (buziaki Kasiu)

Darecka 06:47, 23 gru 2023

Przesadzam siewki werbeny do większych doniczek i zasiedlam nimi szklarnię:

Dwa dni później lądują tam też papryki:

Pomidorki fajnie już podrosły:

Podobnie jak hiacynty, które oczarowują zapachem- jeden jednak doznaje dekapitacji, bo przebiega po nim moje pędzące stado dzików (czyli tandem Dupsia-Sabcia )

Darecka 06:51, 23 gru 2023

Marne popłuczyny po pełnej chwały, zeszłorocznej łączce kwietnej:

Trzeba to uporządkować i przenieść o, tutaj:

Darecka 06:56, 23 gru 2023

Szable w dłoń, jedziemy z tym koksem Znajduję rekordową ilość naparstnic i orlików, część z nich otrzymuje moja mamcia. Kilka innych roślinek, w tym krwawniki i rumianki, jedzie do domu koleżanki Kasi. Finalnie trochę mi zeszło z tą nową łączką 3.0, ale 10 kwietnia wszystko było już na swoim miejscu:

Darecka 07:01, 23 gru 2023

Stawiam kropkę nad i, wysypując wszystko korą oraz łudząc się przy tym naiwnie, że ograniczę rozrost chwastów, o, pardon, roślin mniej pożądanych

Darecka 07:08, 23 gru 2023

Znowu daję się oczarować hiacyntom- właśnie mnie olśniło, żeby dodać w przyszłym roku kolejny ich rządek, bo sporo się tu jeszcze może zmieścić, trochę łysawo jest, nie sądzicie? :

Darecka 07:13, 23 gru 2023

Carska korona szykuje się do popisów. Zamawiam drewniane donice i przesadzam w nie 2 zdechlakowe hortensje spod orzecha, z niecnym zamiarem podmienienia ich na kolcosiła:

Coś tu się będzie dziać za chwilę, dojechał arsenał ziemi i kory :

Darecka 07:19, 23 gru 2023

No to zaczynamy:

Na szczęście mam osobistego architekta zieleni i doradcę w jednym:

Ostatnia kontrola jakości, turzyce przesadzone trochę dalej od jałowców:

Efekt zaaprobowany, możemy zatem uznać pierwszy etap za zakończony :

Darecka 07:24, 23 gru 2023

Kolcosiły posadzone- 2 sztuki pod orzechem i kolejne dwie pod altaną, podobno to roślina terminator, rośnie wszędzie bez problemów. Mam taką nadzieję, bo to miejsce za altaną jest szczególnie problematyczne, jednak po pierwszym sezonie stwierdzam, że się z kolcosiłami polubiliśmy

Tulipany przeżyły styczniowe eksperymenty:

Wychodzi też pierwszy kiełek melona Malaga: