Domi doczytałam, że zblidy są mniejsze i niemają dużych przyrostów. Rainbow, ktore przesadziłam w ciągu roku urosły o ok 1/3. Więc chyab trzeba mieć cierpliwość do zeblidów, ale u mnie też będą kuliste zamierzam je wiosną przyciąć
Irenko zaraz wpadnę do Ciebie oblukać Ja też mam mniejszy zapał do pracy bo dni krótkie a tłuszczyk nawołuje: leń się , leń się Ake w weekendy werwa wrociła
Evchen - ja już mam nazwę wątku
Anieszka - pozdrawiam, może kiedyś się na stoku spotkamy ?
Ewo - kiedy się wybierzesz?
Tess jeszcze nie są kulkami, bo je w tym roku jeszcze ostro nie cięłam. Mam miniaturową laurowiśnię gajo o kulistym pokroju, zamierzm ją formować w kule
Aga. no rzucę tą kulką...
Projekt Gosi fajny.. ale .- jak słusznie zauważyła Madżenka - bukowy ekranik nie zasłoni skarpy... A gdybym tak dała 3 Umbra-cośtam korona byłaby szeroka?.. na tyle, żeby dać mi nieco wytchnienia i zasłony przed skarpowędrownikiem?..... no i czy te serby z boku w Gosiakowym projekcie nie zakłócą równowagi gatunków?.. galimatiasu miało nie być...
Z kolei jeśli zamiast bukowego ekraniku damy serby - to one skarpę zasłonią... ale - jak słusznie zauważyła Enya - będą się biły o uwagę z bukiem, który miałby być pośrodku kółeczka o uwagę...
I być tu człowieku mądrym....
Jako, że mi się nic a nic nie rozjaśniło, popadłam w marazm.. bardzo mi się podoba ekranik z buka i bardzo mi się podobają serby za kółeczkiem.. Ale serby za kółeczkiem i ekranik z buka przed nimi wyglądałyby dziwnie chyba... a nawet na pewno dziwnie....
Ja wiem, że mówimy o małej części ogrodu.. niewielkim kawałeczku... Bo i ogród niewielki... A koroneczki serbskich gałązek są cuuuudne.. i ekranik bukowy też....
Dziewczyny.. no musicie mi pomóc.. szefowa zajęta, Sebek na praktykach...
Madżenka nabrała wody w usta.. Tess ma dość... Enya zajęta...
BAAAAARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM RAZEM I KAŻDEMU Z OSOBNA, ŻE O MNIE PAMIĘTACIE I ZAGLĄDACIE! Sebek, Bogdziu, Aniu asc, Noemi, Jolka, JulkAd, Madżenka, Mira, Anita(enya), Irenko, Aga_pe, Gosiak, Evchen, Moniko, Domi, Ewa.... - mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam - dzięki za kwiatuchy i życzenia i dobre słowo i pozytywne słoneczne fluidy
Chandra minęła, to kręgosłup wysiadł - przecież coś się musi dziać...
Buziole dla Was!
Jasne ale rano.. teraz już za ciemno, a wcześniej mnie nie bylo...
posadziłam 3 sztuki, uwaga - JEDNEJ ODMIANY!
widzę postęp
Madżenka, Ty masz Long Trunka, tak?
Podoba mi się klonik pensylwański od Domi Klon jesionolistny - ma jasne liście, ale nie doczytałam czy Danusia poleca
Robinia Umbra -cośtam - mogę kupić zupełnie okazyjnie szczepione na 2 metrach... może by tam fajnie wyglądały?.. wiem, że szefowa nie poleca
Wiśnia ubracośtam - znalazłam szczepione na 1,6 - ale się zleją z tłem moim zdaniem. Ale kusi mnie, zeby je upchać na innej rabacie - kultowe przecież drzewo
pagap . Aga - dziękuję !!! zobaczymy co będzie wiosną....zależy jaka jaka będzie zima
Syla, dziękuję piękne zdjęcie !!! ozdrawiam ciepło i kibicuję w pracach !
Madżenka, teraz mi to mówisz???? jak posadzone..... no to mam iść i wydłubywać ??? całe 250 ????.....
foch!
Sebek do uporządkowania jeszcze ten busz
Anieszka - to Ty jesteś trendy
No tego to ja na pewno nie mogę o sobie powiedzieć
Trendy to byłam jak pojechałam kilka lat temu do Austrii do Solden i trafiłam na zjazd "tęczowych" chłopców, to był dopiero czad na stoku
A co do moich umiejętności to......... zjechać zjadę ale o stylu nie wspomnę
Oj Anieszka Soelden jest super
I rzeczywiście tęczowe zjazdy są powszechne
Marzenko, a kiedy planujesz wizytówkę? Ja poproszę z krótkim przewodnikiem
Twój wątek mam w miarę na bieżąco, bo jest jednym z moich ulubionych, ale jak ktoś jest nowy, to chyba będzie musiał wziąć urlop, żeby wszystko ogarnąć A myślę, że warto, bo oprócz ciekawych zdjęć ogrodu i towarzyskiej wymiany myśli, mnóstwo u Ciebie cennych rad, z których niejedna osoba chętnie skorzysta
A ja dziś nadrobiłam zaległości i wkleiłam całe mnóstwo nowych jesiennych fotek mojego zielonego królestwa Serdecznie zapraszam
Anitko wizytówka zimą, gdyż nie mam zdjęć z bielą śniegu, nawet nie mam jeszcze jesieni w ogrodzie
Będzie wizytówka z przewodnikiem
A długo na nie czekałaś? bo zamawiałam też w firmie na B i zastanawiam się kiedy przyjdą... mam nadzieję że szybko i wyrobie się do końca października z sadzeniem
Aniu gratuluję nagrody i pięknej stołówki dla ptaszków
Rabata Danusiowa zachwyca
Ja jeszcze nie posadziłam cebulek, bo Ania Asc napisala, że za wcześnie