Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

alinak 22:03, 17 wrz 2012

Anitko ..nie myślałam że istnieją takie kobiety jak ty . nie dość e piękna i mądra to jaszcze aż tak pracowita i żadnej pracy się nie boi.. z twojego wątku zrobiłam sobie wieczorna lekturę i stwierdzam że to mądra lektura z pięknymi ilustracjami . wszyscy już to napisali , ale ja też muszę ---podziwiam i bardzo się cieszę że poznałyśmy się w Goczałkowicach . szkoda że tak mało rozmów było , ale za to oglądania dużo. pozdrawiam
Enya73 22:16, 17 wrz 2012

alinak napisał(a)
Anitko ..nie myślałam że istnieją takie kobiety jak ty . nie dość e piękna i mądra to jaszcze aż tak pracowita i żadnej pracy się nie boi.. z twojego wątku zrobiłam sobie wieczorna lekturę i stwierdzam że to mądra lektura z pięknymi ilustracjami . wszyscy już to napisali , ale ja też muszę ---podziwiam i bardzo się cieszę że poznałyśmy się w Goczałkowicach . szkoda że tak mało rozmów było , ale za to oglądania dużo. pozdrawiam

Alino, bardzo mi miło, że odwiedzasz mój wątek Dobrze,że przez sieć nie widać mojego lica spłonionego rumieńcem po przeczytaniu Twojego postu Bardzo dziękuję

Co do spotkania, to ja mam ogromny niedosyt. Mam nadzieję również na spotkanie w Twoim pięknym ogrodzie. Do mnie też zapraszam
A ja wczoraj bawiłam na krakowskim Kazimierzu i zastanawiałam się czy może spotkam kogoś znajomego z Ogrodowiska
Jadąc do Krakowa od strony Alwernii, Krzeszowic i Tenczynka przez Kochanów i Zabierzów, podziwiałam jakie te okolice Krakowa są cudownie malownicze. Mam tam część rodziny Moja Babcia pochodzi z Krakowa. Jestem przynajmniej raz w m-cu w Twoich stronach

Co do mojej pracowitości.... Hmmm. Moja rodzinka zadbała właśnie wczoraj, żebym w jesienne wrześniowe wieczory nie nudziła się zbytnio. Dlatego dostałam 2 wielkie torby aronii i pigwy. No to jutro mnie na Ogrodowisku nie uświadczycie. Będę siedziała w kuchni i przygotowywała powidła i nalewki, żeby te dary się nie zmarnowały

Kondzio 22:21, 17 wrz 2012

NO to rodzina zgłowa zebys sie nie uzalezniła od ogrodowiska
Enya73 22:25, 17 wrz 2012

Kondzio, jak im opowiadam z przejęciem o Was, o Ogrodowisku, naszej wspólnej pasji, to patrzą na mnie jak na kosmitkę Ale już ja ich zarażę wirusem zielonym Na razie na nowe mieszkanko dostali phalenopsisa. Ja wiesz, tak stopniowo ich przyzwyczajam do zielonego Taras mają pusty. Już wiem, co kuzynka dostanie na 30 urodzinki w październiku
alinak 22:26, 17 wrz 2012

no to Anita pięknie - ty bawiłaś się wczoraj na Kazimierzu a ja w sobotę. jak będziesz jeszcze kiedyś to zawiń drogę na Wadowice . a ja to po drodze . zapraszam .....a może kawka w STAJNI na Kazimierzu - też bardzo chętnie .

ja też już aroniówkę zrobiłam i nawet więcej - próbowałam już . a pigwa u mnie jeszcze na krzaku . ja czekam zawsze na pierwszy przymrozek i dopiero zrywam - ktoś mi tak doradził że aromat pełniejszy . to samo dotyczy berberysu, ale ja z niego nie robię , nie smakuje mi berberysówka
EPODLAS 22:30, 17 wrz 2012

Witaj, piękne masz trawy i taka różnorodność trawek u ciebie. Ja dopiero zaczynam robić trawowisko w swoim ogrodzie. Te co rosną nie sprawiają kłopotów, więc muszę ich mieć więcej.
Kondzio 22:31, 17 wrz 2012

Zemnie sie smieja że wpadam jedną skrajność w druga Ale co tam wole to robic niz wpadac w jakieś nałogi i psychiatre
Madzenka 22:31, 17 wrz 2012

Oj Anito podziwiam ten zapał do pracy mniam mniam, powidła i nalewka zazdraszczam rodzinie

U nie się jeszcze nie wybrawia, nie czuję jesieni w ogrodzie....
agniecha973 22:34, 17 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Najpierw pokażę Wam moje wczorajsze poranne znalezisko pod modrzewiem, w moim ogrodzieTak myślę, że to chyba kozak Hurra, w moim ogrodzie rosną jadalne grzyby Chyba grzybnia przeniesiona została wraz z korą sosnową.

Szkoda, że nie wolno mi ich jeść. Wygląda smakowicie, prawda?

Anita, to mi wygląda na maślaka

Piękny jest Twój jesienny ogród.
Enya73 22:35, 17 wrz 2012

alinak napisał(a)
no to Anita pięknie - ty bawiłaś się wczoraj na Kazimierzu a ja w sobotę. jak będziesz jeszcze kiedyś to zawiń drogę na Wadowice . a ja to po drodze . zapraszam .....a może kawka w STAJNI na Kazimierzu - też bardzo chętnie .

ja też już aroniówkę zrobiłam i nawet więcej - próbowałam już . a pigwa u mnie jeszcze na krzaku . ja czekam zawsze na pierwszy przymrozek i dopiero zrywam - ktoś mi tak doradził że aromat pełniejszy . to samo dotyczy berberysu, ale ja z niego nie robię , nie smakuje mi berberysówka

O to ja poproszę ciekawe przepisy na maila Myślisz, że pigwa może jeszcze poleżeć u mnie w spiżarni? W obróbce owoc po prostu straszny. Nie lubię kroić pigwy, bo jest strasznie twarda. Ale mój M uwielbia nalewkę z pigwy, więc chyba mnie z tym samej nie zostawi? A aronię najpierw przemrażam 3 dni w chłodziarce, żeby pozbyć się goryczki, dodaję też w trakcie gotowania aronii liście wiśni lub malin

A w "Stajni" też wczoraj byliśmy Świetny lokal, ale najbardziej klimatyczny wieczorem po zmroku.
Chętnie zajrzę do Ciebie przy jakiejś kolejnej okazji Dziękuję też za zaproszenie na kawkę