Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

grupa_trzyma... 21:31, 17 wrz 2012

Dzięki, Madżenka!
grupa_trzyma... 21:54, 17 wrz 2012

Marzenka, dziękuję za namiary.
Nie wiem, czy szukam projektanta. Na naszym zadupiu trafiamy na samych dziwaków i ignorantów. ALbo to z nami jest coś nie teges...jedno z dwojga. Ten dzisiaj, o którym pisałam, to nowy pracownik który się zatrudnił w naszej firmie. Okazało się, że skończył architekturę krajobrazu...ale jeszcze chyba sam nie jest tego pewien
Muszę pogadać z Andrzejem, czy robimy coś sami (licząc na Waszą pomoc) czy zatrudnimy kogoś. Sama nie wiem

No to teraz ja.
Aga jest tak chora, że ma nawet dziwne sny, a gwarantuję,że nic nie brała. No więc sio od komputera
Ja też sobie poczytuję różna wątki m.in. Ev, za którą "lataliśmy" po własym chabaziowisku w lesie.
Zastanowiła mnie uwaga Tess, o tym jak to nie wiadomo co u siebie zrobić ale u innych to już tak.
Dochodzę do wniosku, że my po prostu nie te ogrody mamy. Ten Ev dałbym Madżenie bo wie co w nim zrobić, my weźmiemy ogród Madżeny bo już jest gotowy, a swój oddamy Ev, bo ma do niego zapał. Pasuje? Ewentualne zamiany możliwe również w szerszym gronie. Co wy nato?

Miałem też taki pomysł, żeby Was tu zaprosić ( wszystkie zainteresowane beinteresowną pomocą) na wino celem kolektywnego wykonania planu,ogrodu, z możliwością upamiętnienia przez każdego uczestnika jego udziału poprzez nadanie jego imienia zaprojektowanemu zakątkowi, np. "Zaułek Madżenki" , "Kącik Wieloszki", "Słoneczna Polanka EV". To byłaby rożnorodność!

Żart na bok. Bierzemy się za oglądanie podesłanych stron.

Pozdrowienia
Andrzej i Cherlak

agniecha973 22:08, 17 wrz 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Miałem też taki pomysł, żeby Was tu zaprosić ( wszystkie zainteresowane beinteresowną pomocą) na wino celem kolektywnego wykonania planu,ogrodu, z możliwością upamiętnienia przez każdego uczestnika jego udziału poprzez nadanie jego imienia zaprojektowanemu zakątkowi, np. "Zaułek Madżenki" , "Kącik Wieloszki", "Słoneczna Polanka EV". To byłaby rożnorodność!

Żart na bok. Bierzemy się za oglądanie podesłanych stron.

Pozdrowienia
Andrzej i Cherlak

Andrzej, to doskonały pomysł. Wasz ogród trzeba zobaczyć, żeby go zaprojektować. Oczy się otwierają, bo zdjęcia małomówne są. Ja sobie zupełnie inaczej to wyobrażałam.
Evchen 22:40, 17 wrz 2012

Ja się na wino piszę
na zamianę ogrodu też .. uwielbiam Wasz ogród, ba - jestem w nim zakochana... i to bezgraniczne zauroczenie zaowocowało krajobrazem kamienno - lawendowo-różanym...
W razie czego projektowania się zrzekam, skupię się na winie
gwoli wyjaśnienia obrazka:
murek miał być nierównomiernie podwyższony, z łupka przecudnej urody.. rabata też podwyższona. Z prawej strony miejsce na stoliczek kawowy i krzesełka wybrukowane cegłą lub klinkierem - sposób ułożenia podkreślający urodę zakoli. W zakolu po prawej dobrze byłoby umieścić nastrojowe oświetlenie punktowe
Z lewej strony istniejąca rabata prostokątna z rododendronami - przekształcona w półkole.Jej kształt miałby podkreślać bruk (cegła, klinkier) ułożony promieniście.
Między rabatami żwirek w kolorze łupka - można jeszcze dać w linii prostej pojedyńcze klinkiery/cegłę żeby podkreślić ścieżkę do kulistego raju. .
To widok od strony prawej - czyli ew. miejsca na większy trawnik - tu inspiracja Marzenki byłaby wprost genialna, ale z tego co wiem latorośl chce tu kopać piłkę? Trzeba by to ustalić

a to rzut z góry

Dla tych, którym się to wydaje dziwactwem - murek jest podwyższony, bo Agę denerwuje warzywnik usytuowany za murem

grupa_trzyma... 22:54, 17 wrz 2012

Aga to zaraza jedna! Nie pochwaliła się, że mamy już coś narysowane. Dzięki EV! Jesteś wielka!
Zapracowałaś sobie ciężko na tę polankę.Rysuj dalej, podoba mi się....
agniecha973 22:57, 17 wrz 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Aga to zaraza jedna!

To o mnie i do mnie????????????
grupa_trzyma... 23:01, 17 wrz 2012

UPS! Nieeeeeeeeeeee!
Zapomniałem że na ogrodowisku są same AGI. Chodziło o tę moją.
Coś czuję że mam przechlapane u wszytkich ogrodowych Agnieszek
Dla wyjaśnienia - Aga leży i cherla, a ja sobie używam na ogrodowisku
Andrzej
agniecha973 23:03, 17 wrz 2012

No teraz wszystko jasne. Wiesz, inne Agi to pal licho, masz szansę ich nigdy nie spotkać, ale jak ta Twoja Aga przeczyta, to nie wiem co będzie.
agniecha973 23:06, 17 wrz 2012

To ja jeszcze wkleję suchą rzekę od Kapiasów, bo może się zapomnieć w przyszłości. Agnieszce się podobała, a bateria Wam siadła. Podobno macie sporo kamieni do spożytkowania.

grupa_trzyma... 23:08, 17 wrz 2012

agniecha973 napisał(a)

No teraz wszystko jasne. Wiesz, inne Agi to pal licho, masz szansę ich nigdy nie spotkać, ale jak ta Twoja Aga przeczyta, to nie wiem co będzie.

Eeeeeeee tam, usuwać nie będę!