Ale ty szybko się regenerujesz, więc twój mózg pracuje nad pomysłem sadzenia cebulek, doczytałam o białych tulipanach i krokusach
wczoraj cykłam okno, wstawię u siebie, teraz szybko trzeba obrabiać i robić elewację póki ciepło, a potem w środku; jakoś wleczemy się, coś motywację straciliśmy chyba, albo te krótkie dni tak nastrajają!
a na szkolenie jednak się do ciebie udam...pora na zmiany
Madżenka, czy Ty masz w ogrodzie kulki z laurowiśni????
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Madżenka, czy Ty masz w ogrodzie kulki z laurowiśni????
Tess jeszcze nie są kulkami, bo je w tym roku jeszcze ostro nie cięłam. Mam miniaturową laurowiśnię gajo o kulistym pokroju, zamierzm ją formować w kule
Irenko zaraz wpadnę do Ciebie oblukać Ja też mam mniejszy zapał do pracy bo dni krótkie a tłuszczyk nawołuje: leń się , leń się Ake w weekendy werwa wrociła
Evchen - ja już mam nazwę wątku
Anieszka - pozdrawiam, może kiedyś się na stoku spotkamy ?
Ewo - kiedy się wybierzesz?
Widzę, że masz kiścienie 'Zeblid'. Jak z przyrostami u twoich? Bo u mnie coś słabo rosną w porównaniu do odmiany "Raibow'. Muszę je przesadzić w inne miejsce, bo zostawiłam im dużo wolnego wkoło licząc na szybki wzrost, a tu minął sezon i nadal puuuuusto. Wywalę pierisy, bo nie potrafię ich utrzymać w doberej formie i dam tam te 2 Zeblidy oraz 2 'Curly Red'.
Domi doczytałam, że zblidy są mniejsze i niemają dużych przyrostów. Rainbow, ktore przesadziłam w ciągu roku urosły o ok 1/3. Więc chyab trzeba mieć cierpliwość do zeblidów, ale u mnie też będą kuliste zamierzam je wiosną przyciąć
Dzisiaj kupiłam 2 kule bukszpanowe przeciętnej urody ale muszę wymienić sezonowe na coś trwałego...
Oraz dwa cyklameny przed dom
I dwa krotony do domu
I dwa nawozy jesienne
Cos mnie dzisiaj x2 natchnęło
zaintrygowałaś mnie Madżenko cyklamenami ... czy to te kfiatki co są miesiąc i potem no przynajmniej u mnie ... nie są ... ???
po korepetycjach on line u wujka google stwierdzam, że to ten ... ujmę to tak kupuję nowego co rok ... dla mnie jest jak maciejka ... ale lubię je i co roku bawimy się od nowa