Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 17:25, 24 kwi 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Dalie szybko rosną...obrywam wierzchołki w celu zagęszczenia.
Ładne Dalie ja dopiero do swoich wczoraj zajrzałam już też puszczają kiełki ☺
Z Pszenicznej ... 17:22, 24 kwi 2016

Do góry
Tulipanki wciąż kwitną, do białych zaraz dołączą żółte

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:21, 24 kwi 2016

Do góry
Iza

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:21, 24 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
I malowanie elewacji - tyły - widać jedna warstwę szarej i pomarańcz

i pomalowany jeden bok

Pochwalam wybór koloru
Z Pszenicznej ... 17:20, 24 kwi 2016

Do góry
poza tym uwielbiam te kolory wiosenne, kasztanowiec przygotowuje się do kwitnięcia. Pszczoły będą się na nich uwijały jak szalone, z daleka będzie je słychać.

Z Pszenicznej ... 17:19, 24 kwi 2016

Do góry
Tulipanowiec fastigiata na drugim końcu rabaty grabowej

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:18, 24 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zaczynają kolejne tulipany

Marzenko Jaka to odmiana?
Z Pszenicznej ... 17:18, 24 kwi 2016

Do góry
Grujecznik dostał miejsce na końcu rabaty grabowej, pięknie wyglądał o poranku gdy słonko prześwietlało jego listki.

Z Pszenicznej ... 17:16, 24 kwi 2016

Do góry
No i dziś posadziłam 5 jarząbków w końcu się doczekały
Wypuszczają już pączki kwiatowe

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:15, 24 kwi 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Moja nowa rozyczka wyglada tak

co wrzucic jej do dolka oprocz bananow?

Na samo dno nic jej nie wrzucaj, zmieszaj ziemię ogrodową z kompostem albo ziemią dla róż i to jej daj. Banany wrzucaj na boki, ale nie za głęboko. Mikroorganizmy najlepiej przerabiają materię organiczną tak na głębokości 5 cm pod powierzchnią ziemi. Tych bananów jako takich róża nie zje Podlej porządnie, nawet jak pada.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:14, 24 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Paweł ogrodowo już spokojnie, wszystko przesadzone co miało być przesadzone, byliny to już nie problem teraz inne rzeczy pracochłonne, dzisiaj jednak relaks

Ciemna roślinka to bodziszek Midnight Reiter, który przeżył drastyczne przesadzenie jesienią, czyli jest bardzo twardy.
Teraz

i w zeszłym roku w lipcu podczas kwitnienia. Kwitł dobry miesiąc po czym wyciąłem kwiatostany i tyle z zabiegów.

Nie taki twardy bo u mnie zniknał
Moja glebo terapia 17:13, 24 kwi 2016

Do góry
Witam serdecznie wszystkich szczęśliwych posiadaczy własnego zielonego kawałka ziemi...
Od dawana jestem, że tak powiem bierną obserwatorką Ogrodowiska, które często było dla mnie inspiracją i kopalnią pomysłów do moich poczynań z roślinami. Teraz odważyłam się i ja dołączyć do internetowego świata ogrodów, może się przyjmę i zakorzenię na dłużej.
Od kilkunastu lat sadzę, przesadzam, przycinam, wycinam, plewię jednym słowem grzebię w ziemi wciąż zmieniając wygląd moich areałów a trochę ich mam, przy domu gdzie mieszkam ok 7a i drugi ogród na wsi ok 21a.

Kiedyś ogród był jednym wielkim warzywnikiem co nie budziło zbytnio mojego zapału do jego uprawy a wręcz przeciwnie było frustrującym, uciążliwym obowiązkiem. Jednak z biegiem czasu z biegiem lat zmieniły się trendy ogrodowe i zmienił się ogród i moje podejście do niego. Zniknęły ziemniaki, pietruszka, marchewka a w ich miejsce za gościły iglaki, skalniaki, rabaty... I złapałam bakcyla. Zaczęło mnie fascynować zakładanie kolejnych rabatek, skalniaków, dawało to satysfakcję, stało się swoistym relaksem i przyjemnością i tak zostało do dziś. Nawet przekonałam się do niewielkiego warzywniaka i z własnej nie przymuszonej woli sieję pietruszkę, rzodkiewkę, sadzę sałatę i takie tam warzywka))

Zapraszam wszystkich chętnych do odwiedzin, porad, inspiracji bo jeszcze wiele mam miejsc które wymagają reorganizacji i zagospodarowania.

A to kilka miejskich fotek z dzisiejszego deszczowego dnia, niestety hiacynty się już nie załapały do prezentacji

To jest tego roczne dzieło tzn. w tym sezonie dostało prawie ostateczny kształt bo koncepcja kształtowała się od dwóch lat i w tak zwanym miedzy czasie ulegała zmianom

Znowu na wsi 17:10, 24 kwi 2016

Do góry
Magda, żonkile u mnie przerzedzone, zakwitły 3 alb 4 z ubiegłorocznych. Szału nie ma. Natomiast lepiej przedstawiają się tulipany. Chyba powtórzą kwitnienie wszystkie lub większość ubiegłorocznych. Na razie w pąkach, czekam z ciekawością na efekt. Tym bardziej że dziewczyny na forum piszą że większość nie zakwitła ponownie.

Witaj Martini (jaki wdzięczny nick ).
Znalazłam zdjęcie knautii , to takie drobne czerwone kwiatki, wysokości u mnie nieco ponad 0,5 m. Wzrost dość nieuporządkowany, lubią się pokładać na boki.
Więcej na ich temat może napisać Ania Monteverde, bo od niej ją dostałam.

Lepszych zdjęć niestety nie znalazłam, na drugim zdjęciu wypatruj jej za żółtą tują.

W kamiennym kręgu od początku 17:07, 24 kwi 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Jeszcze raz tulipanowy strumyk, to chyba jesgo ostatnie dnchwile

uwielbiam do ciebie wpadać na szał tulipanowy, ta ilość powala na glebę
dziś herbatka tylko w domciu ale kącik rewelacja
Ogród - Azyl Amatora 17:02, 24 kwi 2016

Do góry
Czy ktoś zna nazwę tej trawy:
Ogród - Azyl Amatora 17:01, 24 kwi 2016

Do góry
I jeszcze wędzarnia z grillem po liftingu:

Ogród - Azyl Amatora 16:58, 24 kwi 2016

Do góry
Drzewa i krzewy owocowe też już zaczynają kwitnąć.
Wiśnia

Jabłonka

Czerwona porzeczka

W cieniu - zacieniona 16:58, 24 kwi 2016

Do góry
Różanecznik Scarlet Wonder
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:56, 24 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
w tej chwili jeszcze w pąkach, ale czekam na taki obrazek

Czarujesz wiosennie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:55, 24 kwi 2016

Do góry
Pogoda pod psem zatrzymała mnie dziś w domu, tak więc znalazłam w końcu chwilkę

Wrzucam w pośpiechu zrobione fotki, z różnych ostatnich dni.
Nie są to tak spektakularne wiosenne akcenty , jak w wielu ogrodach koleżanek i kolegów z forum . Na tulipany dopiero czekam....
Paradoksalnie mało mam czasu, żeby się teraz nacieszyć tym, co się dzieje w ogrodzie.

A teraz aktualnie szaleją magnolie i wiśnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies