A dla mnie od początku host miały imiona dla mnie ważne, bo widziałam jakie są rożne, inne.
Dlatego zamawiałam duzo rożnych nazwami tymi co ja chce.
Ale pomyłki oczywiście tez były
Dokopuj dokupuj.je bo warto
Oczywiście mam takie wielkie i takie z dużymi liściorkami to np.(moje):
- War Paint,Milenium Sum substane,Blue Umbrellas,Blue Angel,Gray Cole,,Earth Angel,
W tym roku kupiłam sobie jedna z największych host,Empress Wu.ale jeszcze mała.
chyba ostanie takie widoczki
Tulipanek czarny- Queen of Night
płot ma zasłonić zielona ściana z grusz i winorośli
a tu na 1 planie 4 borówki amerykańskie
każda inna
w tym roku najwsześniejsza jest Patriot
Bluecrop była wykopywana tej wiosny i straciła trochę korzeni, a pozostałe 2 sadzone dopiero ubiegłego lata i młodsze.
No nie, mój wykład
Alicjo wprowadzasz mnie w stan podwyższonej nerwowości
Jak coś tam się mądrzyłam gdzieś, to ja ewentualnie powtarzam to co Toszka natłukła do głowy mi A czasem mi się zdarzy źle powtórzyć hi hi
wstawiam kilka fotek kawałka ogrodu, bo rzadko kiedy wstawiam zdjęcia całościowe, ciągle coś niezrobione
to jeden z moich narożników
wokół skrzyń ma być żwirek, a wokół studni ścieżka z płyt kamiennych
dodatkowo stelaż na gruszowe espaliery i winorośl
czyli jeszcze sporo pracy, ale jakiś kształt już widać
i dzisiaj - zbyt wielu kwiatów nie ma, ale za to największe są wielkości dłoni i oczywiście obłędnie pachną jak przekwitną to kalina będzie przesadzana, bo niestety jest za wielka i wszystko dookoła podrosło i jest za ciasno
Mój M., w wolnej chwili, od frontu zagospodarował część ugoru
(ogrodzenie jeszcze musi poczekać i od jego strony nic nie będziemy na razie sadzić bo by się zniszczyło)
został nieco podwyższony teren na tym odcinku i zasiana trawka
między schodkami powstały początki rabatki z roślin wykopanych z innego miejsca, małe sadzonki na ekranik od tyłu kupione
dzisiaj wygląda to tak (trawa na rabacie oczywiście do usunięcia)- szału nie ma, ale już część ugoru zagospodarowana )