Ja bym na środku w głębi posadziła jakieś ładne drzewko, które kolorem odetnie się od koloru tujek. Potem coś na średnie piętro. Zlikwidowałabym też ten "nagrobek" z wrzosami.. tzn wrzosy bym zsotawiła i koniecznie na podwyższonej rabacie, ale nadałabym jej inny kształt ..połączony z jakimiś nasadzeniami..
Na środku widzę jakiegoś iglaczka, po lewej drzewko, po prawej też coś rośnie (za ogrodzeniem dla piesa). Napisz mi co tu masz i jaki jest wymiar tej rabaty. Do płota. W wolnej chwili się zastanowię co tu by pasowało I jaka to wystawa, jaka masz tu ziemię?? Czy dobrze rozumiem, że koreanki już tu nie ma???
Podoba mi się Hameln, ale jej nie mam. Rok temu wysiewałam ją, ale wzeszła i zanim się zebrała, była zima. A zimy nie przeżyła. Z trawami zaczynać muszę od nowa. Ale też nie będę kupować drogich traw, jak niektóre szkółki mają wypasione ceny. Żebym jeszcze wiedziała, ze jak kupię i posadzę, to będą rosły...
Udało mi się wysiać Moundry. Mam 6 sadzonek. Jedna już powędrowała na rabatkę, pozostałe w najbliższych dniach
Najgorsze, że u mnie stacjonarnie nie ma miskantów
Musze szukać dalej ... Nawet rok temu był z nimi problem ...
Tak to już z tymi dziećmi jest. Każdy wychowuje według swojego uznania, znam przypadek gdzie osmiolatek siedzi na głowie mamie, a ona po kątach płacze bo nie radzi sobie z nim. Ale jak jej maz zwracał kilka lat temu uwagę na błędy wychowawcze to od razu byla kłótnia miedzy nimi.
Rany! jaka stipa, cudo, chyba bym ci ciut zabrała...ale to zabrzmiało w kontekście kradzieży, żal że taka przykrość cię spotkała, zwłaszcza, że sama je wyhodowałaś;
Na swoim areale musisz drzewa liściaste sadzić, szybko rosną i może złodzieje się nie skuszą, dranie..
Pozdrawiam, fajnie że patyki zyją, rozchodniki ogromne
To teraz zapodam sesję jednej rośliny na której kwiat czekałam dwa lata bo maleństwo kupiłam,nornica ciągle podkopywała i posadzona na starym węglowisku, a tu mnie obsypała kwieciem na pierwszy raz , że uwierzyć mi trudno