Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

07_Rene 09:35, 24 maj 2016

margaretka3 napisał(a)
Reniu, znalazlam zdjęcie tylko ze wczesnego etapu, siewki nie mają jeszcze liści właściwych, więc pewnie niewiele Ci to pomoże w rozpoznaniu.

Może prościej będzie jak ja obfocę i wpadniesz zobaczyć czy to może być kleome. Tylko jutro dopiero.

Gosia, ja sama ostatnio przez dwa dni plewiłam u siebie żywopłot grabowy i wiem co to znaczy z takiego trawska wyłuskać drzewka, a Ty jeszcze takie połacie warzywnika ogarniasz...
margaretka3 09:36, 24 maj 2016

Agania napisał(a)
Orlikami zawsze sie zachwycam, moim pustynnikom się udało mam dwa kwiatostany olbrzymich...latem będę podziwiać Twoje różyczki

No to ja będę u Ciebie oglądać pustynniki

Maki i naparstnice za to będą
margaretka3 09:41, 24 maj 2016

07_Rene napisał(a)

Może prościej będzie jak ja obfocę i wpadniesz zobaczyć czy to może być kleome. Tylko jutro dopiero.

Gosia, ja sama ostatnio przez dwa dni plewiłam u siebie żywopłot grabowy i wiem co to znaczy z takiego trawska wyłuskać drzewka, a Ty jeszcze takie połacie warzywnika ogarniasz...

Zgadza się, pewnie prościej
No nie ogarniam. Do tyłu jestem ze wszystkim. Jeszcze niektórych jednorocznych nie wysiałam. Skrzynek na parapety nie obsadziłam
Reniu, krzywaczkowa róża śliczny krzaczek buduje
margaretka3 09:44, 24 maj 2016

To miała być kamasja. Jest czy nie jest???
Podejrzanie mi wygląda
Anda 10:01, 24 maj 2016

margaretka3 napisał(a)

Grządki warzywne, Mirko, za małe! Ja Was podziwiam, że tak zgrabnie wysiewacie w skrzyniach i Wam to wystarcza
Zabrakło mi miejsca na paprykę, ogórki, buraczki czerwone i różne odmiany fasol!
Jako że już późno i nie zdążyłam wysiać ogórków do gruntu, bo najpierw rodzinne uroczystości, a potem zrobiło się lodowato zimno, to wczoraj nasionka poszły na wacik. Podkiełkuję je do jutra, bo już jutro będą kiełki zielone, i pójdą do gruntu. Zyskam w ten sposób ze dwa tygodnie

Jak to robisz na tym waciku? Proszę o dokładny przepis, pliss. Został mit tylko jeden ogórek, resztę coś zjadło a chciałabym jeszcze jeden
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 10:03, 24 maj 2016

margaretka3 napisał(a)

Gruszko, 4 lata powiadasz. No to może przeżyję 1/4 prawie za mną

Ale... zastanawiam się, czy nie wkopać tam obrzeży chodnikowych.
Jak myślicie, że dla perzu to byłaby wystarczajaca zapora?
A i ładnie wyznaczyłoby to brzeg działki.

Nie pocieszę u mnie perz nic sobie z obrzeży nie robi
sylwia_slomc... 10:06, 24 maj 2016

margaretka3 napisał(a)
Reniu, znalazlam zdjęcie tylko ze wczesnego etapu, siewki nie mają jeszcze liści właściwych, więc pewnie niewiele Ci to pomoże w rozpoznaniu.

Fotki nie mam ale pierwsze listki właściwe cleome bardzo przypominają te u dorosłej rośliny
margaretka3 10:23, 24 maj 2016

Anda napisał(a)

Jak to robisz na tym waciku? Proszę o dokładny przepis, pliss. Został mit tylko jeden ogórek, resztę coś zjadło a chciałabym jeszcze jeden

Ewo, waciki kosmetyczne na talerzy lub spodek, wacik zmoczyć wodą, tyle, ile wacik wchłonie, położyć nasionka, zakryć folią i postawić w ciepłym miejscu. Podobnie jak tu:

margaretka3 10:24, 24 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie pocieszę u mnie perz nic sobie z obrzeży nie robi

Rzeczywiście nie pocieszyłaś
Anda 10:31, 24 maj 2016

margaretka3 napisał(a)

Ewo, waciki kosmetyczne na talerzy lub spodek, wacik zmoczyć wodą, tyle, ile wacik wchłonie, położyć nasionka, zakryć folią i postawić w ciepłym miejscu. Podobnie jak tu:

Super, dzięki Ci. Będzie rzeżucha ogórkowa Zaraz po południu zrobię.

Napisz mi proszę, jak wysiać koperek. Juz drugi posiałam i nic. A przecież koperek szybko kiełkuje. Za zimno? Za głęboko? Tylko trochę nasiona nakrywam ziemia, ok. 1 cm.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies