Ewuś, to chyba są tulipany Rembrandt.One są takie rysunkowe- grafitowe - cudne
Tak to była ćma, jak mąż mówi.Ona miała może więcej niz 10 cm.Ale to nie jest furczak gołąbek.
Tego osobnika widziałam ze 3 razy w ordodzie. Przede wszystkim on ma trąbką dużo dłuższa z zaokrągleniem. Już jego w makro znam Kwiynie aronia
rajska jabloń tez juz jakiś czas
Nie uwierzysz - nic jej nie robię.
Posadziłam zupełnie nieświadomie w miejscu osłoniętym pod murem domu od południa - ma sucho i ciepło i zacisznie. Chciałam żeby mi rynnę zasłoniła bo nie lubię widoku rynien
Na dodatek nie przewidziałam że może z dachu spadać śnieg - więc jak podrosła i miała już ładne gałoązki większe - to śnieg je połamał - ale mój M jakimś lepcem posklejał troskliwie i się zrosły - w szoku byłam - po roku plastry ściągnięte.
Ja ją troszkę tnę - w zasadzie ciąć się nie powinno - trochę od góry i kształtuję dołem - wycinam tez przy konarach odrosty i dolne gałęzie - bardziej tnę dla kształtu - trochę też w środku.
Wydaje się bezproblemowa - jedynym mankamentem jest to że lubią ją mszyce - i pewnie już tam są -
nie wiem na ile jest skuteczna bylica piołun - ponoć tego zapachu mszyce nie znoszą - na razie testuję
po stawiłam doniczkę pod trzmieliną -powinno się z bylicy zrobić oprysk.
To kalina.. kupiłam jako Watanabe, ale to raczej Lenarth.. jest po prostu cudna
To robione aparatem, a nie telefonem, ale było już ciemno
Jest zjawiskowa
Konradzie, dziękuję w imieniu naszych ogrodów
Mira przecież było 6 sztuk
Jolu , Sebku i Bogdziu spróbuję się poprawić
Danusiu cały mój wolny czas (a mam go bardzo mało) pochłania praca w ogrodzie, i od kilku tygodni stale mi się wydaje, że jeszcze tylko 2 weekendy i będę mogła z czystym sumieniem odpoczywać w ogrodzie, a ogród pachnie teraz najcudowniej - kalina angielska, wisteria, azalia i bzy - lilaki mają pełnię kwitnienia.