Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 21:27, 17 kwi 2016

Do góry
Zszywkowy ogród marzeń :) 21:25, 17 kwi 2016

Do góry
Witam wszystkich odwiedzajacych mam kilka zdjeć z dzisiaj, na tapecie owocowe :
Ogród, a może coś więcej..... 21:25, 17 kwi 2016

Do góry
W ostatnim czasie było kilka deszczowych dni, więc znalazł się czas na dokończenie tematu tabliczek ogrodowych.

Donica z żagwinem pięknie rozrosła się w jeden sezon.

Mała szkółka bukszpanowa.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:24, 17 kwi 2016

Do góry
Z Muminkiem oglądaliśmy ropuchy.. darły się cały dzień i prezentowały tu i tam.. i tyle na dziś.. uciekam..
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:23, 17 kwi 2016

Do góry

gość honorowy pchełka mała

i reszta towarzystwa

a młodzież na spacerze
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:22, 17 kwi 2016

Do góry
Melduję, że wiśnia nie pachnie.. wąchaliśmy... szpaka przegoniłam Odleciał

Ogródek Ewy 21:21, 17 kwi 2016

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:20, 17 kwi 2016

Do góry
Dziś miałam pomocników.. i dłubałam w ogrodzie .. po południu tradycyjnie przyszedł deszcz.. ale pierwszy grill zaliczony
Takich miałam pomocników

Ogródek nad jeziorem 21:19, 17 kwi 2016

Do góry
Pierwszy tulipek

będą bukiety

kępki szafirków

i nareszcie kupiłam omiegi, uwielbiam te żółte słoneczka

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:17, 17 kwi 2016

Do góry
próby przymiarek dla prezentu od Katki
tu nieźle

ale tu - to jest to

w cudnym towarzystwie nigdy nudno nie jest
Ogród Ani :) 21:17, 17 kwi 2016
Do góry
anbu napisał(a)
Rabata ma wymiary:

A tu poukładane doniczki. Na roślinki nie patrzymy, wszystkie cztery sztuki do przesadzenia. Nie będę ukrywać utrudniały mi robotę
Został tu pieris, azalia maruszka (nawet mam dla niej miejsce i dokupię jej koleżanki ), jakaś karłowata choinka (teście nie chcieli i jeden mariken ginkgo ale w formie krzewu.

cdn.

Aniu ja też jestem za tym ułożeniem, jestem ciekawa co ci wyjdzie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:16, 17 kwi 2016

Do góry
Zdjęcia obiecałam no to jedziemy :
Carexowo molinioowa. Molinie dzieliłam na 3 części . Ledwo je widać zresztą carexy też musiałam dzielić bo mało było. Narazie bez szału ale w następnym sezonie będzie fajnie myślę

Juzia podzieliłam lawendę zobaczymy co z tego będzie. Skoro ty dzieliłaś tuje to myśle że z lawendą bedzie OK:

Takie mam różowości na tarasie Może i wali po oczach no ale wiosna w końcu W przyszłym sezonie będą tu zmiany jakies bo nie pasuje to do projektu.

I jak na razie najbardziej tu lubię pracować . Grabowa tu roboty jest full jak
widać wszystko w rozsypce. Najgorsze jest to że po położeniu płyt wychodzi na to że ziemi trzeba będzie dowieść jak widać na fotkach.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:15, 17 kwi 2016

Do góry
Czy Wam sie wyświetlają zdjecia??? Bo ja swoich nie widzę....

Hakone w oczekiwaniu na sadzenie

I trzmeilinki się zazieleniły.Chyba juz wyjmę im patyczki - podpórki
Carex morrowi variegata zaczyna kwitnąć , wrrr

Ogródek nad jeziorem 21:15, 17 kwi 2016

Do góry
Zakupy do posadzenia

róża Pashmina, RH Gelb, wielosił, jarzmianka, języczka przewalskiego, jeżówki, irysy od Reni , horti Polar Bear, dzwonek karpacki, dzielżany,omiegi, milin uff

i jeszcze z kapersów dalie: pomponowa czerwona NN, Akita, White Star , mikołajek, orliki i liliowiec Piano Man

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:14, 17 kwi 2016

Do góry
OMELKA1 dziękuję, większość tulipanów jest z tych wczesnych, ale sporo jest jeszcze w pąkach. Troszkę wydłuży to kwitnienie.

MAŁGORZATA_S od tamtego roku wzięło mnie na niebieski i różowy, ale zastanawiam się nad wściekle czerwonymi pelargoniami do altany.

AGNIESZKA_MA tam gdzie jest firanka pod żwirkiem mam posadzone tulipany w kilku donicach. Czosnki tez tak sadzę i trawki, ale w tych miejscach trzeba przeciąć firankę, wsadzić donicę z cebulowymi i zasypać żwirkiem.

KACHA123 byłam u Ciebie Twoja rabatka tulipanowa pięknie daje po oczach.

IVVVONA ja wszystkie cebulowe sadzę w donicach przemysłowych. Koszyczki za płytkie i nornice wchodzą i wyżerają cebule. Krety też mi dokuczają, całą zimę niszczyły mi trawnik i wjazd o rabatach nie wspomnę.
Ogródek Ewy 21:14, 17 kwi 2016

Do góry
Kwiatuchy.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:14, 17 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
E tam wąsy!!!!
Przy takich widokach wcale ich się nie zauważa!

Wynitkowałaś już zęby z tej werbeny???

Jeszcze nie ,a le jak podrośnie ta werbena to ją pogryzę. Mam srylion siewek!!! Stipa przy niej to pikuS!!!!

Sesleria Heufleriana wyskubana z kwitnących kłosów. Rok temu tego nie zrobiłam i była potem za długa. Zobaczymy jak w tym roku.
Tu exotic z poprzedniego sezonu czy tak głupio je posadziłam???? A za laurowiśniami są hortensje limelight , Uff ruszyły, bo je tak radykalnie ciachnęłam jak nigdy.... Siedziałam cicho przez niemal miesiąc bo myśłam ,że przesadziałam

I kwitnące carex montana

Ogród z pergolą 21:14, 17 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Raport z dzisiaj mała spala 3h
trawnik skoszony i połowa darni zdjęta. tu będą hortensje Limelight

kupiłam trutkę na nornice i chyba mam tez turkucie

ta robocizna to fiu fiu kolezanko

hortki to tak co metr ))))) ladniej bedzie od razu ja mam mniejsze odstepy
Malutki pod lasem 21:13, 17 kwi 2016

Do góry
Byłam dziś na tych targach ogrodniczych u mnie i powiem, że jestem bardzo rozczarowana Szałwii deep blue nie było, podejrzewam, że część sprzedawców nawet o takiej nie słyszała. W sumie to powinnam się cieszyć, kasy nie wydałam
Kupiłam na rabatę w przedogródku trzy trzmieliny na pniu. Wysoko szczepione, w miarę proste, może nie jakieś wypasione, ale cena mi zrekompensowała. Z resztą urosną W innym miejscu pan miał ładne, duże kulki, ale różnej wysokości, jak zaczęłam wybrzydzać, że są na innych wysokościach szczepione, to powiedział, żebym sobie te wyższe głębiej posadziła... Litości...
Kupiłam jeszcze bakopę (ale dlaczego jedną, to nie wiem ), miętę cytrynową i sałatę (już nawet posadzone )

A z dobrych rzeczy dzisiejszego dnia, to poznałam Renię-ryskę Szkoda, że tylko kilka minut się widziałyśmy, ale mam nadzieję, że jeszcze kiedyś nadrobimy Renia jest bardzo sympatyczną osobą, od razu to widać i kilka minut wystarczy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:10, 17 kwi 2016

Do góry
Exotic emparor szaleją wszędzie. Ale czekamy na purpury i inne takie tam

I zauważyłam, ze niemal wszystkie moje jeżówki przeżyły!!! Pierwszy raz!!! A dzisiaj dosadziłam klaczą Double Decker. Ciekawe czy zakwitną w tym roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies