Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród w lesie 06:46, 11 wrz 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Znaleźliśmy w naszej okolicy plantecję cisów TAXUS - BACCATA.
Sprzedający oferuje rośliny o wys.100-125 cm do wykopania z gruntu w cenie 30 zł
Jak myślicie warto? Czy taka roślina przeżyje?

Skoro kopane to na pewno przeżyją w nasyzch warunkach. Taka cena jest dobra, w centrum ogrodniczym takie kosztują ok 50-55 zł. Baccata szybciej rośnie i jest baaardzo dobry do strzyżenia na żywopłot, w przeciwnym razie jest zbyt poczochrany.

Jesli kopane to nie wcześniej niż w październiku, ale ja bym brala bez zastanwiania, tylko bądź przy kopaniu aby nie uszkodzili systemu korzeniowego.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:42, 11 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja też macham.... i spadam do spania....

A nartki zaczęłam uprawiać bo nie cierpię zimy Jestem zmarźlak.. i ciepłolubna.. więc jakaś alternatywa, ale od 4-5 lat to w zasadzie nie byłam na nartach.... Niestety budowa domu.... i pies staruszek nas uziemiło... Pora to zmienić...

Ania ja też zmarźlak i narty to jedyny sposób na przetrwanie tej pory roku
Pora zmienić to i umówić sie na zjazd ogrodowiska zimą
Kubusiowo 06:40, 11 wrz 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
A...... chyba zapomniałam pochwalić kanciki Miodzio!
Normalnie możesz zostać osobistą asystentką Szefowej

Oj tak
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 06:39, 11 wrz 2012

Do góry
Betysia odpoczywa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:36, 11 wrz 2012

Do góry
Rano czas leci jeszcze szybciej
Zimozielony ogród przy białym domu 06:35, 11 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jutro trawa.....Moje serce bije mocniej...Chyba jutro nie zasnę Tylko będę sobie ciągle zadawać jedno, ale to jedno ważne pytanie

Jak żyć?

Sebek dzisiaj makowce jedziesz do Warszawy to umów się na chodzenie boso po tej trawie
Ogrodnik mimo woli 06:26, 11 wrz 2012

Do góry
Witam porannie Kaca chyba nie ma 9
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:55, 10 wrz 2012

Do góry
No ja na imprezie u Anki a tu się klub pogaduszek zrobił narty to super pomysł na zimową chandrę ogrodową I kto powiedział, że nie moźemy spotaknia ogrodowiska zimą w górach zrobić???? na Dolnym Śląsku, Małopolsce i Bieszczadach
Ale fajny pomysł mialyście dziewczyny, jestem za i macham do Was na dobranoc
Ogrodnik mimo woli 23:50, 10 wrz 2012

Do góry
Ani na nartkach takich króciutkich ??? oj to speeda będzie miała
Ogrodnik mimo woli 23:47, 10 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

w weekend !!! można ... !!! ... tzn że nauczyć w weekend można ... się ... (tu widzisz jak wzrok mój akrobacje wyczynia niczym te tam zielone kręcidupki ... emotki mi wcięło ) ... Adamo kupi kamere jak nic ))) ...

buźka i jednak spadam ... miałam połozyc się wczesniej ... miałam wstać na czas ... miałam zdązyć ze wszystkim jutro ... a tu ... jak zwykle ... ogrodowisko to magnes ...

Weźniemy cię pod boki z Anką i z każdej góry zjedziesz
Ostatecznie na sankach

Madżenka... na nartkach
Ogrodnik mimo woli 23:47, 10 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Iza - w weeeknd samodzilenie będziesz zjeżdżac.. słowo harcerza.. chociaż nigdy nim nie byłam...

Mażdenka- u ciebie ruch jak w ulu, nawet ja tam zabałaganiłam.. wiec nie dziw się, że nie nadażasz..... ja też tańczyć nie umiem, ale mam fantazję..... i jak trzeba to co mi tam.... ważne towarzystwo...

Oj tak towarzystwo najważniejsze, dlatego od stycznia noce zarywam....
Ogrodnik mimo woli 23:46, 10 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
w weekend !!! można ... !!! ... tzn że nauczyć w weekend można ... się ... (tu widzisz jak wzrok mój akrobacje wyczynia niczym te tam zielone kręcidupki ... emotki mi wcięło ) ... Adamo kupi kamere jak nic ))) ...

buźka i jednak spadam ... miałam połozyc się wczesniej ... miałam wstać na czas ... miałam zdązyć ze wszystkim jutro ... a tu ... jak zwykle ... ogrodowisko to magnes ...

Weźniemy cię pod boki z Anką i z każdej góry zjedziesz
Ostatecznie na sankach
Mój mały raj na ziemi :) 23:44, 10 wrz 2012

Do góry
No ja się tu produkuję, pod Gałczyńskiego się podszywam a fot jak nie było tak nie ma
Może muszę Panem Tadeuszem zacytować???
Ogrodnik mimo woli 23:42, 10 wrz 2012

Do góry
Ja tańczyć nie potrafię ale jeść (pizze) i pić lubię śwpiewać nie umiem, spać z kurami nie chodzę ale z nimi wstaję.... Więc nie wiem czy zostawać na imlrezce czy się oddalić
Anka u Ciebie zawsze megaimpreza, tylko dlaczego ja taka spóźniona???
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:35, 10 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Iza........ zdaj się na mnie...... to przemyślenia z wątku Mażdenki.. mam taki sprzęt.. co to wszystie kobity nazywaja magicznym.... a to nic innego niż wymysł austriaków... każdego postawi na nartach
Uwierz mi ... od lat 3 do lat 70 działa...... a może moje argumenta tak działaja

A co to za magiczny sprzęt???? pierwsze slysze a na desce snowbordowej też stawia??? Bo się kcem nauczyć
Rododendronowy ogród II. 22:43, 10 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenkom piękne zdjecia ptaszków w ciurkadełku zrobiłaś
Ale zaintrygowałaś mnie informacją, że masz dużo pracy w ogrodzie??? Co planujesz, co rewolucjonizujesz a może trzeba coś przy RH robić a ja przegapiałam????

Rh trzeba teraz tylko podlewac bo jest bardzo sucho, a ja mam oczywiście pielenie. Samochodami niemal wywożę te chwasty ale trzymam sie dzielnie i nie kupuje kory mimo wszystko , no nie lubię jej i już, wolę juz pielic.

A pielenie to mus. Ja ma trochę kory, mocno przemieszana z ziemią po zakładaniu nawadniania to znów chwaściory wyjdą ...

U mnie było dzisiaj tak sucho, że brzoza listki opuściła omdlałe .... Ale rano sie włączy nawadnianie to życie jej uratuje.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:41, 10 wrz 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
I to jest to ............ nawadnianie super a pomysłów na pewno Ci nie zabraknie

Będę podgladać realizacje Danusi i będą inspiracje
Zapomnialam biegnę do ogrodu z lustrem popatrzeć jak pod brzozami wrzosy posadzić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:40, 10 wrz 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Madżenka ! nawodnienie ale super !!!!

No już myślę o zakupieniu porządnych leżaczkow
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:39, 10 wrz 2012

Do góry
finka napisał(a)
to właśnie dobrze, ja w tym tygodniu mam zamiar się ruszyć...chyba wybiorę się na zumbę...

Byłam dziś u Madzi, ona już prawie zrobiła swój jabłuszkowy wianuszek, wykałaczek zabrakło tylko...

A u Irenki tak jakby sąsiadowała z lasem...tyle świetnych drzew, żurawki pięknie podkreślają linie rabat w trawniku, modne trawy, hortensje, a domek goscinny będzie świetny ! Oprowadzał mnie mąż Irenki.

Ruszaj się ruszaj bo ktoś mnie musi przegonić po stoku a na kondycję na stoku już trzeba pracować coby uda były silne
Ja bez kijków nie umię jeździc, nie trzymam wtedy odpowiedniej postawy pocieszam się, że nawet na gigancie z kijkami jeżdżą- trochę krzywymi

Ciekawa jestem porad dla Magdy a u Irenki jak w lesie a rewolucjonizuje caly czas
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:36, 10 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No i co Ty teraz bedziesz robic jak już nawet podlewac nie musisz? Mebelki na tarasie będą mocno wykorzystywane. Super. Pozdrawiam.

Bożenko będę przycinać, nawozić, pryskać na grzyba i robale, ściółkować i leżakować i w czasie leżakowania myśleć o kolejnych zmianach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies