Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:16, 21 maj 2016

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:10, 21 maj 2016

Do góry
Powoli idziemy do przodu.

Remont garażu zakończony.

Najpier stan jaki byl kilka tygodni po przeprowadzce...

W 2015 wstawilismy bramę i zrobiliśmy dach.

I maj 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:03, 21 maj 2016

Do góry
Dziś ogród odpoczywa ode mnie. Zapowiedziany deszcz jeszcze sie w górze kreci, chmury raz ciemne, raz jaśnieją, a ja się byczę. Pies wyprowadzony, śniadanko połknięte, coś wstawię dla zmiany otoczenia.

Widok na borówki ale póki co orliki królują.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:51, 21 maj 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
No i jestem niezadowolona - albo gapa ze mnie, albo czytać nie umiem... no ale na aukcjach nie było napisane że drzewa kopane, bo o tej porze roku to bym nie kupiła!!! a tu ot kopane jak nic!
myślicie, że jest jakaś szansa że się przyjmą? jakbym ja je zobaczyła to próbowałabym chyba oddać, no ale rodzice rozpakowali i już wsadzili.
ehhhh, może powinnam się po cenie na aukcji zorientować! no nic, człowiek się uczy na błędach.

ehhhh

Masakra - u mnie się takie w życiu nie przyjęły... A one w ogóle mają jakieś liście?

PS - trawa raz do roku musi się skosić, a jak masz większe pole i status rolnika to jeszcze kasę za to dostaniesz Choć o tej porze chyba wniosku już Ci nie przyjma ;O
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:51, 21 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Kasya to zdjęcie z ubiegłej wiosny, w tym roku wyglądają już tak samo, fotki nie mam bo tam teraz taki pierdolnik, że hoho

Iwonko, cudna ta twoja kłosownica
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:44, 21 maj 2016

Do góry
Życzę wszystkim miłej soboty

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:32, 21 maj 2016

Do góry
I czosnkowo

Przerwa na kawę... 10:31, 21 maj 2016

Do góry
A to prezent imieninowy od męża srebrne kulki... Do ogrodu
I
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:30, 21 maj 2016

Do góry
Na rozach pojawiły się takie robaczki, co to jest?

I na tych samych rozach są takie odbarwienia liści

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:23, 21 maj 2016

Do góry
Milego dnia życzę odwiedzającym

ranny obchód (oczywiście z komórką)

Ogród Mirelli 10:20, 21 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ta trawka?

To Trzcinnik Overdam jeszcze nie kwitnie, ale piękny jest od wczesnej wiosny. Bardzo szybko startuje, kwiatostany przebarwiają się z różowych na bordowe i słomkowe. Polecam

A jaka ona wysoka? I jak długo ją już masz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:19, 21 maj 2016

Do góry
Ostatnie dni tulipanów we wgłębniku

Co i jak? Nowicjuszka 10:17, 21 maj 2016

Do góry
Obiecane zdjęcia, basen sprawdza się. Nie są najlepsze, bo robione telefonem
Do raju daleko - u Ewy 10:01, 21 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dziewczynki (bo chłopaki się nie zgłosili ),
wysłałam wiadomości z adresem do mnie do osób, które zgłosił chęć udziału w spotkaniu u mnie 4 czerwca od 14.00 A więc do:
Iwonki (Iwk4)
Magdy (Flower1)
Małgosi (Margo)
Mirki (Mirkka)
Ani (Anusia)
Beaty (Lyra Bea)
Jola (Joku)
Jeżeli kogoś pominęłam, to proszę dać znać i się poprawię To nie ze złej woli, tylko nie doszukania się w postach

Pomyślałam też, że to nasze spotkanie jest też możliwością wymiany roślinkami Jeżeli chcecie, to możecie się umówić na takie wymiany. To będzie dobra okazja
Ja mam mnóstwo tego

i mogę dać chętnym. Trzmielinę też będzie można sobie pociąć

Kurcze, akurat barwinka mam też dużo. Przeprowadziłam ze starego ogrodu, ale na pewno znajdą się chętni. Za to trzelinę uczknę z przyjemnością.
Wyczytałam u kuleżanki, że Ty za poszerzanie rabaty się wzięłaś Gdzie zdjęcia? Będą przed i po?
Przerwa na kawę... 09:57, 21 maj 2016

Do góry
Aga Mariken dla ciebie. Na razie go nie ruszam bo nie wiem co przeżyło. To co z pozoru jest suche po tygodniu puszcza listki. Ja go nie tnę na razie. W sumie będzie u mnie chyba drugi sezon. Uwielbiam go tak jak ty swojego

Tu w całości. Za nim mam różę pnącą która niestety przemarzła w zimę i teraz odbija. Na dole jeszcze zmiany trwają.
Mały ogród w małej gminie 09:55, 21 maj 2016

Do góry
elmagra napisał(a)
Ale mnie urzekają te kwiatki....

A to moje dzieło. Mam nadzieję, że nie jest tragicznie. W nogi trzmielinom myślalam dać tę szałwię omszoną, a w wolne miejsca jakieś trawki, ale mam nadzieję, że pomożecie zdecydować jakie.

Fajnie to wyszło. Kawał dobrej roboty Elu za Tobą. NIe było a jest. Teraz będzie przyjemnie posiedzieć na tarasie. Jak jeszcze krata pięknie zarośnie to zrobi się taki mały zielony zakątek. Ja bym pomyślała nad większymi, narożnymi skrzyniami drewnianymi na kwiaty, na rogach tarasu. Doniczki giną na nim. Tak mi się zobaczyły
NewLife w ogrodzie 09:49, 21 maj 2016

Do góry
Kilka kadrów z mojego ogrodu
Hosty

Żurawki

Bez

Czarny bez EVE Black Lace w tym roku zakwitnie

Miłego dnia
Ukojenie 09:48, 21 maj 2016

Do góry
Bialy anemon rozkwitl:

Straznik na warcie :

Asi ogródek pod świerkami 09:43, 21 maj 2016

Do góry

U Ciebie Asiu wszystkie rabaty są faliste więc chyba chcesz aby tutaj było podobnie?
A faktycznie plac zabaw jest baaaardzo prostokątny i nie wiem jak to wpasować
A jakby trochę faktycznie przestawić ze dwa elementy placyku i utworzyć takie dwa koła: https://pl.pinterest.com/pin/353321533246616610/
W środku koła elementy placu zabaw a na zewnątrz trawy + przy jednym kole ze trzy kulki + drobne bylinki. Przypomnij mi co masz po lewo? hortensje?
Chyba że chciałabyś tam jeszcze jakieś drzewo?
Czy dzieci mają tam za dużo słońca czy wystarczająco? jak to wygląda?

PS Jaką Ty masz gromadkę?
NewLife w ogrodzie 09:25, 21 maj 2016

Do góry
Dzień dobry
...) )
...( (
("""""")o
""""""""

Gosiu, czuję się zaproszona. Kiedyś się na pewno zgadamy. Ja również zapraszam do siebie.
Magduś, ja też się cieszę na spotkanie. Tak bardzo się cieszę, że Ewa. mimo, że na Ogrodowisku ujawniłam się niedawno, pomyślała o mnie. Nie wiem co musiałoby się wydarzyć, żebym nie dojechała.

Wczoraj poszalałam. Najpierw oplewiłam warzywnik, a popołudniu zaprzęgłam się w paletę i wiśta wio koniku. Nawet mi dobrze na kręgosłup robiło, bo na lędźwie ucisk czyli robota i masaż w jednym. Zeszłam z pola uchetana jak dziecię nieboże, ale pełna optymizmu, bo w jeden dzień odwaliłam kawał dobrej roboty. Dzisiaj wszystko mnie boli. Mam pełno siniaków i zakwasy tam, gdzie nie miałam pojęcia, że mogę mieć mięśnie Praca polega na przegarnięciu ziemi z jednej strony działki na drugą i równanie. 900m2 to jednak wyzwanie dla jednej osoby bez sprzętu. Sił dodawało mi powtarzanie sobie "A właśnie, że dam radę" i myśl o zaoszczędzeniu 8tyś., bo tyle musiałabym dać za niwelację terenu dodawała mi skrzydeł. Ileż ja cudnych rzeczy mogę kupić do ogrodu za 8 tysięcy! No to działam.
Jak na jeden dzień, to sporo roboty odwaliłam.

Wciąż góry, doliny, myślę jednak, że jeszcze 5 podejść i powinno być dobrze! Ale dzisiaj przerwa, bo nie mogę się po bokach dotknąć taka posiniaczona jestem Zajmę się lżejszymi pracami typu pielenie.
Tak więc pomidorki rosną, fasolka różnych odmian też, buraczki mi tak średnio wzeszły, ale styknie, własna rzodkiewka na śniadanie smakuje wybornie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies