Też się nad tym zastanawiałam ale ja tym trawnikiem nigdzie ńie chodzę w zasadzie ....bo on prowadzi do ńikąd
A zależy mi bardziej na widoku z okna tak żeby Maksio miał ładną rabatkę pod oknem....
to calkiem dobry pomysł z ta rabata przy chodniku ...ale robiłabym ja na dwie strony ..raz przy chodniku miskant raz na końcu raz w środu i to samo werbena zeby od strony trawnika było tez ladnie.
byłam, ale nie wiele mogę pomóc, bardziej rozpoznaję miskanty po kwiatostanach, ale to mała i znikoma ilość...sadzę stare sprawdzone gatunki gracilimus, rot silber, giganteus, zebrinus, variegatus i morning lights...ogród więcej nie pomieści
,rozrózniam spartynę i trzcinę Arundo, kilka odmian turzyc, ale z prosem i trzcinnikami kompletnie sobie nie radzę, więc będę je sadzić, żeby zacząć je rozpoznawać
Bez koralowy ma owoce
Niezmiennie pięknie, kule cisowe urosły, super wyglądają z młodymi przyrostami!
Sylwia jakie Ty masz trawki w brzozach - czy to stipy a w tyle miskant ML?
Kasiu. nigdy nie przyglądałam się młodym miskantom.. i nie roiłam fotek
Mnie one interesują jak są już w fazie kwitnienia
Z tych dwóch mam tylko Melepartusa. Kwitnie na czerwono Jest śliczny.Łodygi może mieć czerwonawe fragmentami..
Byliny z siewki odróżni, ale trawy już gorzej...to już dla specjalistów trawkowych..
Ale np jeżówek z siewki też odmiany nie poznam A mam ich sporo ....
Aniu, czy ty masz miskanty siberfeder i maleparthus ? Silberfeder chyba pkazywalas kiedyś...
Mam pomyłkę w zamówieniu i nie wiem jakiego miskanta dostałam a drugiego nie jestem pewna...
Czy bylabys w stanie rozpoznać z fotki ? Czy raczej cieżko będzie ?
własnie reklamuje 2 jarzminki - nie dość ze odmiana nie ta... to patrzcie co poslali...za 1 szt się zdecydowali oddac kasę(ale jeszcze nie dostałam) o drugą walcze
rośliny z mszycą przyszły stoją w doiczkach podlewam je czesto muszą kwarantanne przejść!
moje jarzmianki "venice" ale niestety to są jakieś inne odmiany ..... oni sami nie wiedzą co mi wysłali
Wszystko piękne, chciałabym mieć trochę wiecej cienia, żeby sobie zrobić takie piękne zakątki jak u Ciebie.
Powiedz mi jaki to miskant między zawilcami Morning Light czy gracek bo nie rozpoznaję.